Wat is Storyblocks? 

Wat is storyblocks

Storyblocks is een online platform voor rechtenvrij foto-, video- en audiomateriaal. Het is één van de grootste stockbanken voor rechtenvrij beeldmateriaal ter wereld.

In de library van Storyblocks vind je maar liefst ruim een miljoen verschillende filmbestanden. Wist je dat je er zelfs rechtenvrije muziek in tegenkomt? Het fijne van deze beeldbank is dat je je er vrijblijvend voor kunt inschrijven en dat je toegang krijgt tot alle bestanden om te gebruiken zoals je wilt.

Wat betekent rechtenvrij?

Simpel gezegd houdt rechtenvrij beeldmateriaal in dat hier geen auteursrecht op rust. Als jij een foto maakt en die op je website plaatst, zit er logischerwijs auteursrecht op die foto. Niemand mag die foto zomaar gebruiken, tenzij die persoon kan aantonen dat jij hier toestemming voor hebt gegeven. Andersom geldt dat jij ook niet zomaar foto's of beeld van anderen zonder toestemming kunt gebruiken. Overtreed je het auteursrecht? Dan kun je een boete verwachten en zul je het beeldmateriaal van je website en andere platforms moeten verwijderen. Maar bij rechtenvrij beeldmateriaal hoef je je nergens druk om te maken: je kunt dit zo vaak gebruik maken als je zelf wilt, zonder dat je toestemming nodig hebt.

Hoe gaat Storyblocks te werk?

Storyblocks heeft een enorm aanbod rechtenvrij beeld- en videomateriaal waar jij toegang toe kunt krijgen. Met Storyblocks krijg je toegang tot een enorme bibliotheek aan materiaal, waar jaarlijks steeds meer aan wordt toegevoegd. Je vindt hier ook beeldmateriaal dat is gemaakt met de meest moderne beeldtechnieken. Denk aan timelapses, super slow motion, maar ook video's vanuit de lucht en 360 graden Virtual Reality. Kortom: ben je een liefhebber van beeld, dan kun je hier je geluk niet op. Om toegang te krijgen, hoef je je alleen maar in te schrijven. Storyblocks maakt gebruikt van abonnementen. Een abonnee kan onbeperkt downloaden.

Waarom stock fotografie of film gebruiken?

Stock fotografie en stockfilm wordt meer gebruikt dan je in eerste instantie misschien zou verwachten. Dat heeft ermee te maken dat je met deze vorm van content heel veel tijd en geld kunt besparen. Video producers werken vaak met strikte deadlines. Stock materiaal helpt hen een deel van hun project razendsnel in te vullen zonder dat het hinderlijk is voor de kijker. Stockmateriaal komt ook van pas als je de praktische middelen niet hebt om een bepaald beeld te schieten. Iedereen kan een bureau of een tafel filmen, maar niet iedereen heeft de tijd of het budget beschikbaar om naar de Mount Everest te reizen voor een leuk kiekje.

Waarom voor Storyblocks kiezen?

Storyblocks biedt flexibele en voordelige abonnementen. Voor een voordelig bedrag krijg je toegang tot een enorm grote database - één van de grootste databases ter wereld - aan beeldmateriaal. Je krijgt toegang tot kwaliteitscontent die je kunt inzetten zoals je zelf wilt. Door het enorme aanbod is de kans vrij klein dat je toevallig iets gebruikt dat je overal terugvindt. Een abonnement geeft altijd toegang tot het volledige aanbod videomateriaal. Bovendien is het videomateriaal van studiokwaliteit, die je vrijblijvend kunt bewerken met een video bewerkingsprogramma. Storyblocks is toegankelijk, betaalbaar en makkelijk in gebruik.

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92