Wat is rechtenvrije muziek?

Bedrijfsfilm maken met muziek rechtenvrije muziek

Rechtenvrije muziek is muziek waarvan de artiest jou toestemming geeft om het te gebruiken. Dat is handig als je bijvoorbeeld een bedrijfsfilm maakt.

Je wilt hier geen muziek onder zetten die je eigenlijk volgens het auteursrecht niet mag gebruiken. Er zijn verschillende websites die rechtenvrije muziek aanbieden en de mogelijkheden zijn groot. Ook YouTube heeft een eigen bibliotheek met rechtenvrije muziek, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de kleine letters. En tussen de muziek die wordt aangeboden vind je vast iets geschikts voor jouw video.

Rechtenvrije muziek en een commerciële vlog

Voordat je zomaar elk nummer onder je vlog gaat zetten is het wel belangrijk dat je de voorwaarden doorleest. Dit is voornamelijk bij bedrijfsvlogs belangrijk. YouTube heeft bijvoorbeeld bij bepaalde muziek de toestemming om advertenties in je video te plaatsen. Een andere voorwaarde die je veel ziet is dat je de maker van de muziek in je vlog moet noemen. Let hier dus goed op, voordat je je video publiceert.

Rechtenvrije muziek is inbegrepen bij een videoproductiebedrijf

Laat je je videoboodschappen door een professioneel videoproductiebedrijf maken, dan is de rechtenvrije muziek vaak inbegrepen. Zij zorgen er dus voor dat jouw video aan alle officiële eisen voldoet én dat deze perfect overkomt.

Meer gerelateerde begrippen

Bedrijfsfilm maken met rechtenvrije muziek

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92