Zelf een bedrijfsvideo maken? Gratis handleiding

Maak en lanceer! Je eerste bedrijfsvideo in 7 simpele stappen.

Maak en lanceer je eerste bedrijfsvideo

Download de gratis handleiding->>>

Kost het maken van een bedrijfsvideo veel tijd?

- Het script voor de bovenstaande video is opgesteld in 30 minuten.

- De video is opgenomen in 30 minuten.

- De video is gemonteerd in 45 minuten.

- De video is online gezet in 10 minuten.

Een goed blogartikel kost mij ook 120 minuten om te schrijven en op te maken.

Een video maken is dus niet tijdrovend. Als je van te voren 4 teksten hebt voorbereid, kun je op een dag makkelijk een viertal video's opnemen, editen en publiceren.

Outtakes e-book

  • Slechts ...% van de kleine bedrijven gebruikt YouTube om hun producten en diensten te promoten. Hier liggen dus enorme kansen.
  • Deze 4 video's scoren het best
  • 1 handige videoformule inzetbaar voor al je video's
  • Deze 5 .... heb je nodig voor je opnames
  • Deze gratis videobewerkingssoftware raden we aan
  • Zo optimaliseer je je video voor YouTube

Download gratis e-book "Maak en lanceer je eerste bedrijfsvideo in 7 simpele stappen" ->>>

Waarom videomarketing? (transscript van video)

Videomarketing is belangrijker dan ooit. Video komt het dichtst in de buurt van echt persoonlijk contact en wordt het meest gedeeld van alle content die je online tegenkomt. Dus, met video kun je je doelgroep echt goed bereiken.

Hoge drempel voor veel mensen

Maar het probleem waar bijna iedereen tegenaan loopt is: hoe maak je zelf goede video's zonder dat het je eindeloos veel tijd, geld en moeite gaat kosten?

Door die hoge drempel is de kans groot dat je nog steeds niets of bijna geen waarde uit videomarketing haalt. En dat is gewoon zonde. Want als je nu telang wacht met het maken van leuke videocontent, kan dat een behoorlijke achterstand gaan opleveren als je het hebt over je zichtbaarheid en het top of the mind blijven bij je doelgroep.

Er vanuitgaande dat je concurrentie deze kansen wel pakt en jij ze laat liggen.

YouTube wordt steeds belangrijker

YouTube is na Google de grootste zoekmachine. En je ziet YouTube steeds groter worden, ook in de zoekresultaten op Google. Dus wil je zichtbaar zijn en blijven online, dan heb je gewoon op structurele basis video's nodig. Als je daar nu niet in investeert, en je concurrentie wel, dan zakt jouw website of je productpagina's de komende jaren waarschijnlijk langzaam naar beneden in de zoekresultaten. En bereik je je doelgroep gewoon minder goed.

Lekker negatief allemaal. Laten we in oplossingen denken.

Kansen voor het grijpen!

Ik kan 'm ook voor je omdraaien. Als je nu juist begint met videomarketing en een paar keer per jaar een video online zet, dan ga je grote stappen maken. Je merk wordt persoonlijker, je krijgt meer likes en comments op social media, je ontvangt meer traffic naar je website en als je veel waarde geeft aan je doelgroep, dan krijg je die waarde ook weer terug. Mensen zullen veel eerder een product of dienst van je afnemen, omdat jij ze in een video hebt geholpen, of omdat ze jou in een video hebben gezien, waardoor er eerder een gunfactor is.

En het mooie is: die hoge drempel qua tijd en moeite om een video te maken, die hoeft helemaal niet hoog te zien. Als je het slim aanpakt. Je kunt best heel makkelijk gewoon zelf een eenvoudige video maken. Zelf een vlog opnemen of een simpele explainer video, dat kan vrijwel iedereen.

Je eigen Hollywood productiestudio op zak

Om te beginnen, iedereen heeft gewoon z'n eigen Hollywood productie studio in z'n broekzak, namelijk je telefoon.

Hier kan je echt fantastische opnames maken die je vervolgens snel online kunt zetten. Ook deze video is gewoon met mijn telefoon opgenomen.

En soms kies ik er ook bewust voor om met mijn telefoon te filmen in plaats van mijn professionele camera die 100 keer meer kan en een veel mooier beeld geeft. Omdat dat de video juist nog persoonlijker maakt . Zeker bij een vlog.

Mijn motivatie om jou te helpen!

Ik maak met Pro Motion Film al jaren professionele video's voor bedrijven en merk dat die vraag naar echt goede content nog steeds groeiende is, maar ik zie ook dat daarnaast bedrijven ook zelf video's gaan maken. Dan kan ik als productiebedrijf denken: prima, veel succes er mee. Jij bent geen klant van ons. Maar ik vind juist dat we elkaar goed kunnen helpen in het maken van nog betere video's.

Op deze pagina vind je mijn gratis whitepaper PDF waarin ik je precies uitleg hoe je in 7 simpele stappen zelf een effectieve video opmaakt en publiceert.

Lees het boekje eens goed door en ik zou zeggen, begin gewoon met die opnames.

Het is echt echt een stuk makkelijker dan je denkt!

Veel succes!

Niels de Groot

Eigenaar Pro Motion Film

10 ijzersterke statistieken over videomarketing

1. Er wordt steeds langer naar online video gekeken. Gemiddeld 18 uur per week! In de afgelopen 3 jaar is dit met 7,5 uur gestegen (Bron: Wyzowl)

2. Social video genereert 1200% meer shares dan tekst en afbeeldingen bij elkaar." (Bron: Brightcove)

3. YouTube is na Google de meest populaire zoekmachine (Bron: Alexa)

4. Het toevoegen van een video aan een bedrijfsupdate op LinkedIn, verhoogt de kans met 75% dat dit bericht gedeeld wordt. (Bron: Smashing Pixels)

5. Kijkers onthouden 95% van een bericht wanneer ze naar video kijken, bij tekst is dit maar 10%. (Bron: Insivia)

6. Een website met video's heeft een 53 keer grotere kans om de eerste pagina van Google te bereiken. (Bron: Insivia)

7. Een video op je landingspagina's kan je conversiepercentage verhogen met 80%. (Bron: Unbounce)

8. Gemiddeld besteden bezoekers 2,6 x meer tijd op een pagina met video dan zonder. (Bron: Wistia)

9. 64% van de consumenten zullen eerder een aankoop doen nadat ze een branded video hebben gezien op sociale media. (Bron: Tubular Insights)

10. Video verhoogt het organische zoekverkeer op een website met 157%. (Bron: Conversion XL)

In 7 stappen je eerste eigen bedrijfsvideo online ->>>

Nog meer voordelen van videomarketing

1. Een video werkt als filter

Videocontent op je website en sociale kanalen geeft een betere indruk dan tekst en foto's. Nieuwe klanten of collega's krijgen via een video gelijk een beter beeld van je dienstverlening, waardoor zij al een afgewogen keuze kunnen maken nog voordat ze contact met je opnemen.

2. Persoonlijk en authentiek

Videocontentmarketing is veel persoonlijker dan het inzetten van tekst of foto's. Je kunt echte mensen laten zien en spreken. Dit maakt jouw business authentiek en dat wekt vertrouwen bij je doelgroep.

3. Waardering

Mensen waarderen het als ze kunnen kijken naar goede video's waarmee ze worden vermaakt of waardoor ze iets nieuws leren. Door middel van frisse en professionele videocontent krijgt de merkbeleving en identiteit van jouw business een positieve boost.

4. Autoriteit

Met videocontent over onderwerpen binnen jullie vakgebied straal je autoriteit uit richting je doelgroep. Bijvoorbeeld door te laten zien hoeveel kennis jullie hebben over een vak gerelateerd onderwerp. We noemen dit ook wel thought leadership.

Je kunt hiermee echt aantonen dat jullie marktleider zijn binnen jullie branche.

5. Onderscheidend

Het structureel inzetten van videocontent op je sociale kanalen maakt je organisatie nog transparanter (want je kunt de kijker echt laten "binnenkijken"). Dit versterkt de binding met je doelgroep. Hiermee kan je jouw business positief onderscheiden van je concurrenten die misschien minder actief en zichtbaar zijn met videocontent.

6. Tijdloos

De meeste videocontent is tijdloos. We noemen dat ook wel evergreen content. Dit houdt in dat een video op YouTube of op je website na jaren nog steeds waarde kan genereren.
Denk aan een tutorial, sfeerimpressie, interview of vlog video waarin je interessante informatie deelt.

7. SEO Boost

Dankzij video zal je business beter gevonden worden in de resultaten van Google. Je bent met videocontent actiever op sociale media waardoor je online reputatie en engagement een boost krijgt. Ook zorgt videocontent op je website ervoor dat de dwell time van een bezoeker op je website langer is. Daar is Google ook blij mee, waardoor de kans toeneemt dat je website hoger in de zoekresultaten komt te staan. Denk ook aan YouTube SEO. Met de juiste videotags en videotitel kun je ook op een video gevonden worden door je doelgroep.

8. Merkbeleving

Met een serie videocontent kun je fantastisch bouwen aan je online community en je bestaande netwerk actief onderhouden. Videoberichten worden vaker gedeeld en geliked dan bijvoorbeeld een link naar een blogartikel. Een serie videocontent zorgt dus voor een hoge engagement en vergroot je zichtbaarheid.

9. Vangt de identiteit

Het bezig zijn met - en in beeld brengen van - je business maakt dat je automatisch ook bezig bent met het (her)definiëren van je online identiteit. Dankzij verhalen van je klanten, partners en collega's vang je optimaal het verhaal van je bedrijf. Zie dit als een waardevol voordeel. Door structureel bezig te zijn met het presenteren van jullie verhaal op camera, krijgt jullie business een veel duidelijkere identiteit.

10. Team building

We kunnen niet genoeg benadrukken dat het maken van videocontent ook gewoon heel goed is voor de team spirit binnen je organisatie. Opnamedagen op bedrijfslocatie of een evenement, waar al je trouwe volgelingen bij aanwezig zijn, zorgen voor extra hechting binnen jouw team. De jaarlijkse bedrijfstrip kun je bijna overslaan.

Download de gratis handleiding

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben met een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

We werken echt heel graag met hen

Saskia Teunissen, Persuade

Al diverse projecten met Pro Motion Film gedaan en elke keer tot volle tevredenheid! Zeer goede edits, flexibel, snel en betrouwbaar. We werken echt heel graag met hen.

Vooral de kwaliteit bleek super!

Annemijn Visscher, Onderzoeker, GGD Flevoland

Voor het maken van 3 videodocumentaires hebben wij gekozen voor Pro Motion Film. Vooral de kwaliteit bleek super! Wanneer ik weer een filmopdracht zou hebben, zou ik Pro Motion Film zo weer vragen!

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Testimonial nlgroeit

Samen sterk

Merel Grolleman, KVK

In naam van nlgroeit wil ik de inmiddels 2 jaar durende plezierige en professionele samenwerking met Pro Motion Film benadrukken. Samen hebben wij veel verhalen van ondernemers onder de aandacht gebracht, geheel passend bij de huisstijl en cultuur van nlgroeit. Kortom, wij zijn enorm tevreden.

Gaaf geworden

David Brode

Onze bedrijfsfilm en de verschillende opnames met klanten zijn gaaf geworden. Zelfs een aantal maanden na de opnames was Pro Motion Film bereid om mee te denken met onze wensen. Als we nog iets nodig hebben weten we jullie te vinden!

Lustrumcommissie MFAS

Samengevat echt een top bedrijf

Dita Bolluyt, Lustrumcommisie

Een heel mooie promofilm ontvangen! Communicatie ging top. Samengevat echt een top bedrijf.

Gewoon goede filmmaker

Ilse Kuiper, Content en communicatie DUOS, Erasmus MC

Gewoon goede filmmaker, begrijpt wat je wilt, en maakt er iets moois van. Professioneel, goed bereikbaar en goede prijs/kwaliteit. Een aanrader!

Super tevreden over de promotiefilm

Marieke van Boxtel, Directeur, OBS De Springplank

Wij zijn super tevreden over de promotiefilm. De samenwerking verliep heel prettig. Pro Motion Film hielp ons om de essentie van onze school in de film te laten zien. Wat ik vooral knap werk vond, was het beeldmateriaal dat naadloos aansloot op het verhaal dat ik vertelde in de film. Jullie hebben onze school in sfeer en beeld weten te pakken. Dank daarvoor.

Hele fijne samenwerking!

Heleen Vos,

Hele fijne samenwerking! We zijn superblij met het resultaat van Promotion Film. Onze feedback op de eerste versie is heel goed en snel verwerkt totdat we precies kregen wat we voor ogen hadden. Ook was het filmen samen een hele leuke ervaring!

Francisco van Benthum

Prettig, helder en professioneel!

Francisco van Benthum, HACKED by__

Zeer prettig gewerkt met Pro Motion Film voor het realiseren van een Campagne video. Niels de Groot was verantwoordelijk voor dit project en de samenwerking met hem was zeer prettig, helder en professioneel. Oplevering heel snel en volgens wensen. Niels....zeer veel dank!!

Creatieve ideeën

Pien Jongenelen, De Bieb

We hadden een hele prettige samenwerking met Pro Motion Film en zijn erg blij met het resultaat. Al meerdere positieve reacties van de verschillende doelgroepen! Uitvoerend producent Niels luisterde goed naar onze wensen en wist deze perfect te combineren met zijn creatieve ideeën.

Genoeg aan een half woord

Marie Pierre Furnee, Movies That Matter

De samenwerking met Pro Motion Film was in een woord top! Niels en Maarten hadden aan een half woord genoeg om precies op onze wensen in te spelen; een idee om te zetten naar script en pakkende beelden. En dit alles in heel korte tijd. Kortom: inhuren die jongens!