Professionele video in de zorg maken

Ben jij een zorgverlener en heb je concrete of oriënterende plannen om een video te maken voor jullie website, social media of ter vertoning op een congres?

Ik heb met Pro Motion Film video content gemaakt voor verschillende zorginstellingen en zorgprofessionals. Zoals Zinzia Zorggroep, Philadelphia Zorg, GE Healthcare, Arts en Zorg, LOC en NVFG.

Deze organisaties hadden allemaal verschillende wensen over de inhoud van hun video. Maar ze zochten eigenlijk ook allemaal naar dezelfde dingen, zoals:

- een filmmaker die goed overweg kan met ouderen en kwetsbare groepen

- een partij met ervaring in de zorg

- een authentieke en warme video, geen harde marketing

- een video die laat zien hoe het er echt aan toe gaat in de zorg

Andere aanpak

Een video in de zorg maken vraagt om een heel andere aanpak dan bijvoorbeeld commercials of corporate video.

Terwijl er bij commerciële bedrijven vaak nadruk ligt op video-advertising, zoveel mogelijk views en omzet, heeft video content in de zorg toch als belangrijkste doel om iets te vertellen en te laten zien. Het gaat om menselijkheid en een eerlijk verhaal brengen.

Vanuit mijn ervaring heb ik gemerkt dat het in zo'n video gaat om vertrouwen geven en mensen kennis laten maken met de zorg die je aanbiedt.

Ik ben de boodschap achter deze video's erg gaan waarderen. Want als maker is dat ook het mooiste wat er is: verhalen vertellen waar je anderen mee kunt inspireren en helpen.

Met een klein team

Meestal werken we bij deze videoprojecten met één cameraman. Veel van de opnamen film ik dan zelf. Zodat degenen die worden gefilmd alleen aan mij hoeven te wennen en ik de dagelijkse gang van zaken zo min mogelijk verstoor.

Ik ben vanuit mijn documentaire achtergrond een cameraman die het liefst op afstand toekijkt en op die manier de dagelijkse zorg in beeld brengt, zo puur mogelijk. Zonder af te leiden.

Video maken over de zorg - vijf voorbeelden

Om je op ideeën te brengen en te laten zien wat wij in het verleden hebben gemaakt, laat ik je graag een paar zorgvideo's zien. Allemaal voor een ander doel gemaakt, maar qua gevoel en onderwerp delen ze veel raakvlakken.

1. Congresregistratie

LOC Zeggenschap in de zorg organiseerde een zorgcongres met interview en debatsessies. De sessies gingen over een actueel zorgthema of onderwerp.

We maakten meerdere opnamen van deze sessies en monteerden ze tot korte clips met de belangrijkste outtakes. De clips zijn vervolgens gebruikt op social media:

In een video over de zorg kun je ingaan op de relatie tussen de cliënt, zorgverlener, vrijwilliger en mantelzorger en laten zien hoe jouw organisatie daar kleur aan geeft.

2. Sfeerimpressie

Philadelphia Zorg organiseerde een themaweek over zorgondernemerschap. Wij legden de sfeer vast en maakten een korte aftermovie:

De video is ingezet om alle deelnemers te bedanken en de video kan voor een volgende editie ook als promotiefilm worden ingezet.

3. Uitlegvideo

Wat kun jij als zorgprofessional betekenen voor de cliënt? En hoe gaat dat dan precies?

Veel onderwerpen in de zorg zijn complex en verdienen wat extra uitleg. Voor ouderen en andere kwetsbare groepen kan het heel fijn zijn om te weten wat ze kunnen verwachten.

Met deze film liet de NVFG zien hoe oefeningen en meetinstrumenten inzetten om de klachten van hun cliënten te bestrijden:

4. Reportage op locatie

Je kunt een video dus goed inzetten om je doelgroep te informeren. Dat geldt natuurlijk ook als je mensen wilt kennis laten maken met je locatie. Zoals een verpleeghuis of behandelcentrum.

Voor Zinzia Zorggroep maakte ik een vierdelige videoserie. We gingen langs bij de vier vestigingen van Zinzia en dat leverde korte locatiefilmpjes op waarin bewoners vertellen over de sfeer van het huis.

Zoals deze video over Rumah Kita, een verpleeghuis met bewoners met Indonesische achtergrond:

5. Mini documentaire

Je kunt ook nog een stap verdergaan en een uitgebreider inkijkje geven in de dagelijkse activiteiten van jouw organisatie. Door een paar dagen met een cameraman mee te lopen op de afdeling.

Voor het platform Waardigheid en trots maakte ik samen met Zinzia een korte film over verschillende voorkomende situaties in de dagelijkse zorgverlening:

Het zijn allemaal eerlijke portretten geworden die we met liefde hebben gemaakt.

Video in de zorg laten maken door Pro Motion Film

Heb je op korte termijn video content nodig en herken je je in bovenstaande ideeën en aanpak? Stuur dan gerust even een bericht. Ik laat je graag weten wat we voor je kunnen betekenen.

Vrijblijvend informatie opvragen over Video in de zorg maken

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!