Goede zorgverlening begint bij goede communicatie.

Videoproductie voor zorgverlening

Video's in de zorg - een goed idee? Jazeker, een fantastisch idee. Mits je het goed aanpakt, natuurlijk. Weet wat je doet, want video's maken voor de zorg betekent dat je je doelgroep goed moet aanspreken. Goede zorgverlening is ontzettend belangrijk. Uitstekende communicatie met cliënten vormt hierbij een belangrijke hoeksteen.

De kracht van een videocampagne laat zich raden: je kunt in één keer heel veel mensen bereiken en informeren, zonder dat je telkens opnieuw individuele zorgprofessionals moet inzetten om kennis over te dragen.

Verschillende toepassingen

Je kunt video in de zorg op verschillende manieren toepassen. Je kunt video gebruiken om je doelgroep te informeren, of om een specifieke vorm van zorgverlening te promoten. Nieuwe zorgmedewerkers werven? Ook dat doe je met een slim ingezette zorgvideo. Zorg in Nederland kan best bureaucratisch zijn en aan veel regeltjes gebonden zijn. Cliënten raken nog weleens de draad kwijt. Wil je mensen op heldere en overzichtelijke wijze informeren over welke stappen ze precies moeten doorlopen om zorg op maat te krijgen? Gebruik ook dan video.

We maakten voor De Zorgcirkel een serie van 24 locatievideo's

Prettig in de omgang

Liselotte van 't Veer, Adviseur (Marketing) Communicatie, De Zorgcirkel

Met Niels en zijn collega's hebben we 24 locatiefilmpjes gemaakt. Dit verliep erg soepel en we zijn trots op het resultaat! Meedenkend, flexibel, goed bereikbaar en prettig in de omgang. Blij mee!

Pro Motion Film en filmen voor de zorg

Pro Motion Film heeft meer dan genoeg ervaring met het produceren van video's voor de zorgbranche. Zo hebben wij in het verleden passende videocontent geproduceerd voor onder meer artsen, verzorgingshuizen, zorghulpverleners en zorg gerelateerde instanties zoals GGD Amsterdam, KNGF, De Zorgcirkel, Stichting DUOS, Erasmus MC, Cliëntenbelang Amsterdam, Vivium, Bayer Medical, Arts en Zorg, NSDSK en GE Healthcare.

Bekijk hier bijvoorbeeld een promotiefilm die we hebben gemaakt in opdracht van GGD Amsterdam, over het programma Gezond leven makkelijker maken:

Goede, deskundige ideeën

Estelle Spaargaren, Junior communicatie-adviseur, GGD Amsterdam

Ik heb heel fijn samengewerkt met Niels van Pro Motion Film. Er werden vooraf duidelijke afspraken gemaakt, die allemaal zijn nagekomen. Niels dacht gedurende het hele productieproces uitvoerig mee en kwam daarbij met goede, deskundige ideeën. Ook tijdens het editten achteraf was het heel fijn schakelen. Ik ben erg blij met de opgeleverde video!

Onze video's zijn zowel gericht op ouderen als op jongeren. Voor ons is het van onschatbare waarde om zorgorganisaties met hoogwaardig videomateriaal te kunnen ondersteunen. Ook nemen wij videocommunicatie en video marketing voor onze rekening.

Wil je ook een promotiefilm maken? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Meer informatie aanvragen

Bereik, informeer en overtuig je doelgroep met authentieke video's

Dit zijn de drie kenmerken waarmee we jouw zorgorganisatie er uit laten springen.

Video's met resultaat

Meer dan filmen en editen. We ondersteunen op het gebied van videostrategie, format, script en inhoudelijke regie. Hierdoor leveren jouw video's veel sneller het gewenste resultaat op.

Eerlijke verhalen

Geen animatievideo's of acteurs. Wel: authentieke video's met jouw collega's en klanten in de hoofdrol. Daarmee maken we jouw merk persoonlijk en vertellen we het eerlijke verhaal.

Meer dan sterke visuals

Aantrekkelijke video's mét inhoud: interviews, presentatie op camera of voice-over. We maken video's waarmee we de merkbeleving versterken én tegelijkertijd ook de vragen van jouw doelgroep beantwoorden.

Oog voor de client is het belangrijkste

Bij videoproductie draait het uiteindelijk allemaal om de behoeften van de cliënt. Het vereist een precieze, zorgvuldige aanpak om te filmen in een omgeving met kinderen, ouderen en kwetsbare mensen. Vandaar dat onze crew zich altijd netjes opstelt, privacy in een hoog vaandel heeft staan en ervoor zorgt dat cliënten zich op hun gemak voelen. Voor ons begint het allemaal met het creëren van een prettige sfeer. Een beeldimpressie krijgen van wat voor video's wij kunnen produceren voor de zorgverlening? Bekijk dan deze video:

Toepassingen medische film

Wat kun je allemaal vastleggen in een medische film? Bijvoorbeeld:

Een promotiefilm

Je privépraktijk of -kliniek op de kaart zetten? Dan is een professionele promotiefilm laten maken een goed idee. Je kunt nog zulke goede service leveren, als niemand van je bestaan afweet, zal niemand bij je over de vloer komen. Ook in de medische sector is het soms nodig reclame te maken voor je diensten. Bekijk dit voorbeeld van tandartspraktijk Dental Care Utrecht:

Ook een soortgelijke promotiefilm laten maken?

Neem contact op voor meer informatie

Videocampagnes en videocontent

Videoproductie voor de zorg wordt lang niet altijd gebruikt voor marketingdoeleinden, maar ook om je doelgroep te voorzien van waardevolle informatie. Zo maakten we voor KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) een online videocampagne over begrijpelijk communiceren, gericht op de fysiotherapeut:

Fijne deskundige begeleiding tijdens het filmen

Miranda Ehrenhard, Senior Communicatie-adviseur, KNGF

We zijn heel blij met de video's die Niels met het team van Pro Motion Film voor het KNGF heeft gemaakt. Van tevoren werd er goed meegedacht, fijne deskundige begeleiding tijdens het filmen, een snelle oplevering en een top resultaat!

  • Videocampagne voor KNGF 

    Videocampagne voor KNGF 

    Met deze videocampagne gemaakt voor het KNGF wordt bewustwording gecreërd over de beperkte gezondheids- en taalvaardigheden bij patiënten

Bedrijfsfilm

Laten zien hoe het er op de werkvloer aan toegaat? Daarvoor laat je een bedrijfsfilm maken of afdelingsfilm. Aan de hand van deze film laat je zien hoe het er op de werkvloer aan toegaat. Dit werkt vooral goed bij zorginstellingen of ziekenhuisafdelingen waar patiënten langere tijd verblijven. Ook is het dé manier om nieuw personeel bekend te maken met je organisatie, of juist om nieuwe collega's mee aan te trekken.

Voor de afdeling Interne Oncologie van het Erasmus MC maakten we bijvoorbeeld deze afdelingsfilm. Dankzij deze video krijgen patiënten een beter beeld van wat zij kunnen verwachten:

Wervingsvideo

Ook in de zorg dienen openstaande vacatures zo snel mogelijk vervuld te worden. Gezien het feit dat zorgverleners zorg dragen voor het welzijn van Nederlanders in het algemeen, is het van groot belang dat talentvolle mensen op de juiste posities terechtkomen. Door een goede wervingsvideo in te zetten, kun je het aantal sollicitaties op een openstaande vacature flink vergroten.

Niet iedereen gaat graag naar het ziekenhuis. Ziekenhuis zijn grote gebouwen, waar heel veel mensen rondlopen en alles soms wat onpersoonlijk lijkt. Juist om mensen wegwijs te maken kun je een algemene video op de website zetten, waarin je bijvoorbeeld laat zien hoe het ziekenhuis in elkaar zit (welke afdeling zit waar), of welke stappen je moet doorlopen als je voor het eerst naar het ziekenhuis gaat. Zo kun je flink wat vragen wegnemen.

Het voordeel van video in de zorg

In de zorg komt video erg goed tot zijn recht. Zaken als een operatie kunnen namelijk erg beangstigend zijn. Niemand brengt graag veel tijd door in een ziekenhuis of zorginstelling. Video gebruik je niet alleen om de druk op de helpdesk te verminderen, maar ook om zorg persoonlijker en "menselijker" te maken. Je laat ermee zien dat mensen in goede handen zijn.

Mooie verhalen

Goede zorgverlening begint bij goede communicatie. Dat doe je bij uitstek met video. Bel 020-233 33 51 of mail naar [email protected]. Dan bespreken we - uiteraard geheel vrijblijvend - de mogelijkheden.

✔ Specialist in videoseries

✔ Cinematografische storytelling

✔ Meer video's voor minder

Neem contact op voor meer informatie

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Fijne deskundige begeleiding tijdens het filmen

Miranda Ehrenhard, Senior Communicatie-adviseur, KNGF

We zijn heel blij met de video's die Niels met het team van Pro Motion Film voor het KNGF heeft gemaakt. Van tevoren werd er goed meegedacht, fijne deskundige begeleiding tijdens het filmen, een snelle oplevering en een top resultaat!

Ik kan ze van harte aanbevelen voor video-opdrachten

Saskia Withoos, Communicatie-adviseur, Wij zijn JONG

Het is fijn samenwerken met Pro Motion Film. Een goede gesprekspartner om onze ideeën vanuit marketing en communicatie te realiseren. Positief kritisch, strak in planning, goede kwaliteit, nette prijs en komt afspraken na. Ik kan ze van harte aanbevelen voor video-opdrachten.

Goede, deskundige ideeën

Estelle Spaargaren, Junior communicatie-adviseur, GGD Amsterdam

Ik heb heel fijn samengewerkt met Niels van Pro Motion Film. Er werden vooraf duidelijke afspraken gemaakt, die allemaal zijn nagekomen. Niels dacht gedurende het hele productieproces uitvoerig mee en kwam daarbij met goede, deskundige ideeën. Ook tijdens het editten achteraf was het heel fijn schakelen. Ik ben erg blij met de opgeleverde video!

Vooral de kwaliteit bleek super!

Annemijn Visscher, Onderzoeker, GGD Flevoland

Voor het maken van 3 videodocumentaires hebben wij gekozen voor Pro Motion Film. Vooral de kwaliteit bleek super! Wanneer ik weer een filmopdracht zou hebben, zou ik Pro Motion Film zo weer vragen!

Klanten

Je videocontent helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

Geweldige resultaten behalen en je online zichtbaarheid opschalen met video? Gaan we doen.

Neem contact op

Niels de Groot

Videospecialist

Ik plan graag een gesprek van 30 minuten waarin ik jouw wensen bespreek.

[email protected]

Maak een afspraak

Andere branches

We denken niet graag in beperkingen. Daarom kun je ons eigenlijk overal inzetten. Desalniettemin zijn er een paar branches waar we extra veel liefde voor hebben:

Alle andere branches

De videogroeiformule - voor ambitieuze bedrijven

Claim nu de gratis whitepaper en ontdek de 10 slimme stappen die je vandaag nog kunt nemen om je bedrijf sneller te laten groeien met videocontent.

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Diensten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Testimonial video

Recruitment video

Instructiefilm

Aftermovie

Videocontent

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92