Video sales letter maken: tips en tricks

Wist je dat 86% van de bedrijven video als marketingtool gebruiken? Dat is niet zo gek overigens, want steeds meer mensen kijken liever naar videocontent dan dat ze een geschreven tekst lezen. Hoe een goede video sales letter maken je kan helpen bij het generen van meer omzet, leggen we hieronder stapsgewijs uit.

Inhoudsopgave

Wat is een video sales letter?

Een video sales letter is eigenlijk een nieuwsbrief verpakt als videoboodschap. In de video breng je een probleem ter sprake en je presenteert jouw product of service als de oplossing daarvoor. Met de bedoeling dat de kijker jouw product zal aanschaffen.

Hoe leidt een video sales letter tot meer leads?

Met een video sales letter trek je makkelijker de aandacht dan met een geschreven tekst. Vooral omdat je je product actief kunt tonen. Dat is stukken veelzeggender dan een beschrijving van je product. In een oogopslag zien kijkers de voordelen van je service of product als oplossing voor hun probleem. En ze zullen de werking of het effect ervan beter begrijpen.

Met een video creëer je ook beter en sneller een emotionele connectie, omdat kijkers zich kunnen identificeren met de mensen in de video, door de uitdrukking op hun gezicht, bijvoorbeeld, maar ook hun tone of voice.

En: je hoeft helemaal geen supergroot budget te hebben om een goede video sales letter te maken. Je kunt de video gewoon opnemen met je smartphone en met een app editen; er zijn genoeg betaalbare, semiprofessionele apps daarvoor beschikbaar.

Waaruit bestaat een goede video sales letter?

Een succesvolle video sales letter bevat in elk geval de volgende elementen:

Een goede boodschap

Je video sales letter moet een overtuigend verhaal vertellen. Een ijzersterk script is daarvoor onmisbaar (zie verderop in dit artikel hoe je een goed script voor je video sales letter schrijft). In je video moet je de aandacht van de kijkers trekken met content waarin ze zich zullen herkennen. Dit doe je door de (mogelijke) problemen waarmee de kijker kampt te benoemen en jouw product als oplossing daarvoor aan te bieden. Waarbij uiteraard de voordelen van jouw product of service duidelijk benoemd worden.

Urgentie

Sluit je video sales letter af met een call-to-action, zodat mensen in de actiemodus schieten en jouw product of service zullen aanschaffen.

Schaarste en FOMO

The fear of missing out: er is niets menselijkers dan bang zijn de boot te missen. Online gokmogelijkheden spelen hier bijvoorbeeld heel slim op in. Want: wie wil er nu niet heel snel veel geld winnen? Niet voor niets vliegen de eindejaarsloten van de Staatsloterij elk jaar weer als zoete broodjes over de toonbank, blijven mensen maar meedoen aan de Nationale Postcode Loterij (want stel je voor dat je buren geld winnen en jij niet), investeer nú in cryptovaluta (de valuta van de toekomst) of waag een gokje in een casino online (want stél je voor dat je wint…).

Wil je een goede video sales letter maken, speel dan in op deze psychologische aspecten, zoals (een gecreëerde) schaarste en FOMO. Om een emotionele respons bij de kijkers op te wekken. Het gevoel dat nú handelen cruciaal is. Dat het nú het moment is om jouw product of service aan te schaffen. Als oplossing voor hun probleem.

Geef bijvoorbeeld een concrete deadline in je VSL: je hebt nog 24 uur om het product te claimen.

Het script schrijven voor je video sales letter

Zoals we al zeiden: een goede video sales letter maken begint bij het schrijven van een goed script. Waaraan moet een script voor je video sales letter aan voldoen?

1. Trek de aandacht van je kijkers en maak ze lekker voor wat er komen gaat.

2. Focus op het probleem: waar kunnen je kijkers mee kampen? Onderbouw deze 'problemen' met statistieken en feiten. Dit helpt om je kijkers 'de ernst' van het probleem te laten inzien.

3. Bouw een emotionele band op met je publiek. Gebruik hiervoor de storytelling-techniek. Mensen houden ervan om naar verhalen te luisteren en het kan ervoor zorgen dat ze zich beter kunnen vereenzelvigen met jouw kijk op de zaken.

4. Gooi je oplossing subtiel erin: houd dus geen schaamteloze salespitch.

5. Zorg dat je autoriteit en geloofwaardigheid uitstraal. Lever sociaal bewijs in de vorm van statistieken, reviews van blije en tevreden klanten en voor- en na-foto's, bijvoorbeeld. Implementeer die in je script, en dus in je video sales letter, zodat de kijkers je zullen vertrouwen. Maar blaas niet te hoog van de toren: dat kan weer averechts werken.

6. Sluit af met een goede call-to-action. Waar kunnen de kijkers je product of service bestelen? Een korting doet het altijd goed. Zeker als die binnenkort verloopt, zodat je een gevoel van urgentie creëert.

7. Zorg voor een goede afsluiting van je video. Doe dit niet te abrupt. Benoem bijvoorbeeld nog een keer de features van je product of service en hoe dit de kijkers kan helpen bij de oplossing van hun probleem.

Copywriting formules voor je video sales letter

Waarom het wiel opnieuw uitvinden? Gebruik een beproefde copywriting formule om het script voor je video sales letter te maken. De meest gebruikte zijn:

BAB: Before And After Bridge

Beschrijf het probleem en schets vervolgens hoe de wereld eruit zou zien zonder dat probleem, en hoe dat bereikt kan worden. Zo schetsen mensen een beeld in hun hoofd en accepteren jouw product of service om hun doel te bereiken.

PAS: The Problem, Agitate, Solution

Met de PAS copywriting formule breng je eerst het probleem of pijnpunt ter sprake. Je laat de kijker zien wat voor problemen dit allemaal kan veroorzaken. Vervolgens toon je hoe jouw product of service een oplossing is om dat probleem te verlichten of zelfs op te lossen. Deze copywriting formule is heel geschikt voor beginnende copywriters.

SLAP: Stop, Look, Act, Purchase

Eerst shockeer je de kijker, waardoor hij even pas op de plaats maakt. Zorg vervolgens dat hij je video sales letter kijkt en in de actiemodus wordt gedreven om jouw 'oplossing' te kopen. Deze copywriting formule werkt het beste voor deals met een tijdslimiet.

Video sales letter checklist + stappenplan

Zoals we al zeiden: je hebt niet veel nodig om een goede, professionele video te maken. Maar je wilt natuurlijk een video sales letter maken die de verkoop van je product of service zal opdrijven. Dan doe je er verstandig aan om onderstaande checklist erbij te houden.

Checklist voor het maken van een goede video sales letter

1. Zorg voor een goede, solide invalshoek in de eerste 30 seconden van je video, om de aandacht van de kijker te trekken. En maak ze lekker voor wat er komen gaat.

2. Focus nu op het probleem. Waar (kunnen) je kijkers mee kampen? Staaf dit met statistieken en feiten. Dit helpt om de kijkers de ernst van het probleem te laten inzien. Bouw een emotionele band op met je publiek en gebruik hiervoor de storytelling-techniek. Mensen houden ervan om naar verhalen te luisteren. En het kan helpen dat ze beter kunnen vereenzelvigen met jouw kijk op de zaken.

3. Toon je product of service terwijl je die problemen/gevolgen ter sprake brengt. En laat zien waarom jouw product of service beter is dan die van de concurrent(en). Gooi je oplossing subtiel erin: houd dus geen schaamteloze sales pitch, maar breng subtiel jouw oplossing voor het probleem ter sprake.

4. Zorg dat alles makkelijk te begrijpen is.

5. Zorg voor een call-to-action aan het eind. Je wilt natuurlijk dat de kijkers in de actiemodus schieten. Dit stimuleer je door ze bijvoorbeeld een korting aan te bieden, maar die actie verloopt natuurlijk wel binnen afzienbare tijd…

6. Zorg voor een goede afsluiting van je video, doe dit niet te abrupt. Benoem nog eens te features van je product of service en hoe dit de gebruikers ervan kan helpen.

Stappenplan voor het maken van een goede video sales letter

1. Maak een goed plan

Begrijp en ken je doelgroep, en begrijp hun pijnpunten en problemen, vóórdat je begint. Bekijk goed hoe jouw service of product het probleem van de kijker kan verlichten. Bepaal wat je call-to-action moet zijn en hoe je geloofwaardigheid opbouwt.

2. Schrijf een goed script

Bepaal hoe je script eruit moet komen te zien. Schrijf vervolgens het script met de belangrijkste elementen erin verwerkt (zie hiervoor het stappenplan voor het schrijven van een goed script voor je video sales letter en de beproefde copywriting formules).

3. Gebruik een video editing tool

Zoek een video editing tool uit die stock video's en graphics gebruikt, zo creëer je professioneel uitziende video's die veel effect hebben. Wil je je video echt eruit laten springen, overweeg dan een professioneel videoproductiebedrijf in te huren. Check ook voor een video editing tool met de optie 'audio to text converter', zodat je ondertiteling aan je video kunt toevoegen.

Voorbeelden van goede video sales letters

Veel video sales letters die je online tegen komt zijn voor Nederlandse begrippen best "over de top" en lekker Amerikaans. Zoals bijvoorbeeld deze VSL van Sabri Subry waarin hij zijn boek Sell like crazy verkoopt:

Deze video sales letter is qua productie vrij complex om te maken en een extreem voorbeeld van een video sales letter, maar het werkt wel enorm goed. Als kijker blijf je hangen.

Laat je niet afschrikken door deze video want het kan ook een stuk eenvoudiger.

In deze video van Conversionly wordt goed uitgelegd hoe je een sterke video sales letter maakt:

Video sales letter (VSL) maken met AI

Op YouTube zijn ook meerdere uitlegvideo's te vinden over hoe je een goede video sles letter kunt maken met behulp van AI tools zoals ChatGPT of Jasper. Scan bijvoorbeeld deze video door voor tips en tricks:

Dit moet je níét doen in je video sales letter (de don'ts)

Tot slot nog een aantal zaken die je zeker achterwege moet laten als je een goede video sales letter wilt maken.

Te lange video's

Mensen hebben tegenwoordig een erg korte spanningsboog. Met een te lange video riskeer je dat je de aandacht van de kijker verliest, al moet hier wel bij gezegd worden dat sommige succesvolle video sales letters 5 tot 10 minuten duren. Zolang de video maar engaging blijft en nergens inzakt, kom je er mee weg.

Te zeer een verkooppraatje

Houd het informatief qua boodschap. Probeer niet je product te zeer te pitchen of je service te direct te verkopen. Dit kost je alleen maar kijkers. Gebruik liever testimonials en reviews om je kennis, kunde en kwaliteit te staven.

Slechte kwaliteit van de video's

Zorg dat je video van een goede HD-kwaliteit is, mínstens!

Onprofessionele uitstraling

Maak je video niet té persoonlijk, blijf professionaliteit uitstralen.

CTA vergeten toe te voegen

Je kunt nog zo'n mooie video sales letter maken, als je vergeet de call-to-action aan het eind toe te voegen, weten de kijkers na afloop niet waar ze je product of service kunnen aanschaffen.

Succes met het maken van je video sales letter!

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

  • Filmen met je smartphone

  • Perfecte video's monteren

  • IJzersterke scripts schrijven

  • Onweerstaanbare productvideo's maken

  • Geld verdienen met YouTube

  • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

De videogroeiformule - voor ambitieuze bedrijven

Laat je bedrijf sneller groeien met video. Claim nu de gratis whitepaper en ontdek hoe je video voor je laat werken.