12 interview video's nlgroeit - Op zoek naar de groeiformule

Videomarketing case nlgroeit

Over deze case

nlgroeit is een platform voor ondernemers die willen groeien. Via hun platform koppelen ze ondernemers aan mentoren.

Deze mentoren behoren tot de grootste ondernemers van Nederland. Zij geven in mentorgesprekken tips aan andere ondernemers, om de Nederlandse economie een boost te geven.

Interviews voor YouTube

Voor nlgroeit hebben we sinds 2016 meerdere interviewseries geproduceerd, waaronder deze serie Op zoek naar de groeiformule. Voor deze reeks gingen we langs bij CEO's Michiel Muller van Picnic, Steven Schuurman van Elastic en Robert van Zanten van NCOI Groep.

In de video's vertellen ze het verhaal van de groei van hun bedrijf, en hun visie op ondernemen: hun groeiformule.

Opname van video interview
Interview video's voor YouTube

Slim produceren

Het hoofddoel van deze opdracht was om 3 langere interviews te maken van 15 minuten per video.

Maar dat is nogal lang om als social video te delen.

Daarom hebben we ook de volgende 9 extra video's gemaakt:

  • 3 ingekorte interview video's van 2 minuten
  • 3 teasers (quote video's)
  • 3 tipvideo's waarin de ondernemers 3 groeitips delen
Cameraploeg
Ons team aan het werk

Snel opgenomen

De video's zijn in 1,5 dag opgenomen met een ploeg van 2 personen. Voor de video's hebbben we ook maatwerk graphics gemaakt, zodat de video's grafisch mooi met elkaar matchen.

Populariteit van interview video's

Het maken van interview video's met bijvoorbeeld experts aan het woord is zeer waardevol, omdat je hiermee je doelgroep kunt trakteren op inhoudelijke content. Zij zien jouw bedrijf dan als thought leader en autoriteit.

Denk aan het interviewen van een partner of klant. Je kunt ook een cameraploeg langs laten komen die de CEO interviewt over zijn of haar bedrijf.

Het zal niet moeilijk zijn om andere ondernemers hiervoor te strikken. Zij zien het namelijk vaak als een eer om op camera te vertellen over hun vakgebied.

Goed voor je reputatie

Stel je bent als bedrijf actief op het gebied van marketing, en dan met name in SEO (zoekmachine optimalisatie). Als je dan een reeks video's maakt waarin jij vertelt of anderen laat vertellen over waar je bij SEO rekening mee moet houden, dan wordt je door je doelgroep gezien als de expert op dit gebied.

In zekere zin kun je interviews vergelijken met instructievideo's, omdat je via de gegeven antwoorden ook kennis deelt met je doelgroep. Dit kan dan bijvoorbeeld jouw professionele mening zijn over hoe je iets het beste kunt aanpakken.

Expert interview

Andere videoserie cases

Steeds vaker kiezen bedrijven er voor om een hele reeks video's op te nemen. In de laatste jaren is de behoefte aan videocontent gegroeid. Het opnemen van meer video's betekent ook meer video's om te delen met je doelgroep via sociale media. Zo ben en blijf je top-of-mind bij je doelgroep.

Ook ben je in één keer klaar en goedkoper uit. Dit levert dus behoorlijke voordelen op.

Bekijk hier andere cases van videoseries die we hebben gemaakt

Vertel ons over je wensen

Onze klanten

Je video content helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben met een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

Testimonial nlgroeit

Samen sterk

Merel Grolleman, KVK

In naam van nlgroeit wil ik de inmiddels 2 jaar durende plezierige en professionele samenwerking met Pro Motion Film benadrukken. Samen hebben wij veel verhalen van ondernemers onder de aandacht gebracht, geheel passend bij de huisstijl en cultuur van nlgroeit. Kortom, wij zijn enorm tevreden.

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Gaaf geworden

David Brode, RiplRock

Onze bedrijfsfilm en de verschillende opnames met klanten zijn gaaf geworden. Zelfs een aantal maanden na de opnames was Pro Motion Film bereid om mee te denken met onze wensen. Als we nog iets nodig hebben weten we jullie te vinden!

Testimonial promotievideo's

Stelt iedereen op zijn gemak

Vincent Schothuis, Marketing Manager, RiskQuest

Niels heeft voor ons bedrijf RiskQuest een aantal promotievideo's opgenomen die wij gebruiken op onze website en onze social mediakanalen. De opnamedag zelf verliep soepel. Niels stelt iedereen op zijn gemak, waardoor de opnames binnen een paar takes klaar waren. We zijn erg tevreden over het eindresultaat!

Vooral de kwaliteit bleek super!

Annemijn Visscher, Onderzoeker, GGD Flevoland

Voor het maken van 3 videodocumentaires hebben wij gekozen voor Pro Motion Film. Vooral de kwaliteit bleek super! Wanneer ik weer een filmopdracht zou hebben, zou ik Pro Motion Film zo weer vragen!

Bekijk meer testimonials

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!