12 interview video's nlgroeit - Op zoek naar de groeiformule

Videomarketing case nlgroeit

Over deze case

nlgroeit is een platform voor ondernemers die willen groeien. Via hun platform koppelen ze ondernemers aan mentoren.

Deze mentoren behoren tot de grootste ondernemers van Nederland. Zij geven in mentorgesprekken tips aan andere ondernemers, om de Nederlandse economie een boost te geven.

Interviews voor YouTube

Voor nlgroeit hebben we sinds 2016 meerdere interviewseries geproduceerd, waaronder deze serie Op zoek naar de groeiformule. Voor deze reeks gingen we langs bij CEO's Michiel Muller van Picnic, Steven Schuurman van Elastic en Robert van Zanten van NCOI Groep.

In de video's vertellen ze het verhaal van de groei van hun bedrijf, en hun visie op ondernemen: hun groeiformule.

Opname van video interview
Interview video's voor YouTube

Slim produceren

Het hoofddoel van deze opdracht was om 3 langere interviews te maken van 15 minuten per video.

Maar dat is nogal lang om als social video te delen.

Daarom hebben we ook de volgende 9 extra video's gemaakt:

  • 3 ingekorte interview video's van 2 minuten
  • 3 teasers (quote video's)
  • 3 tipvideo's waarin de ondernemers 3 groeitips delen
Cameraploeg
Ons team aan het werk

Snel opgenomen

De video's zijn in 1,5 dag opgenomen met een ploeg van 2 personen. Voor de video's hebbben we ook maatwerk graphics gemaakt, zodat de video's grafisch mooi met elkaar matchen.

Populariteit van interview video's

Het maken van interview video's met bijvoorbeeld experts aan het woord is zeer waardevol, omdat je hiermee je doelgroep kunt trakteren op inhoudelijke content. Zij zien jouw bedrijf dan als thought leader en autoriteit.

Denk aan het interviewen van een partner of klant. Je kunt ook een cameraploeg langs laten komen die de CEO interviewt over zijn of haar bedrijf.

Het zal niet moeilijk zijn om andere ondernemers hiervoor te strikken. Zij zien het namelijk vaak als een eer om op camera te vertellen over hun vakgebied.

Goed voor je reputatie

Stel je bent als bedrijf actief op het gebied van marketing, en dan met name in SEO (zoekmachine optimalisatie). Als je dan een reeks video's maakt waarin jij vertelt of anderen laat vertellen over waar je bij SEO rekening mee moet houden, dan wordt je door je doelgroep gezien als de expert op dit gebied.

In zekere zin kun je interviews vergelijken met instructievideo's, omdat je via de gegeven antwoorden ook kennis deelt met je doelgroep. Dit kan dan bijvoorbeeld jouw professionele mening zijn over hoe je iets het beste kunt aanpakken.

Expert interview

Andere videoserie cases

Steeds vaker kiezen bedrijven er voor om een hele reeks video's op te nemen. In de laatste jaren is de behoefte aan videocontent gegroeid. Het opnemen van meer video's betekent ook meer video's om te delen met je doelgroep via sociale media. Zo ben en blijf je top-of-mind bij je doelgroep.

Ook ben je in één keer klaar en goedkoper uit. Dit levert dus behoorlijke voordelen op.

Bekijk hier andere cases van videoseries die we hebben gemaakt

Vertel ons over je wensen

Onze klanten

Je video content helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Review-Yara

TOP bedrijf en prachtige video's als eindresultaat

Yara Mens, PR & Marketing, Molinos de Viento

We zijn ontzettend tevreden met de twee filmpjes die Pro Motion Film voor ons heeft gemaakt. Fijne manier van communiceren. Het beste vonden wij dat ze feilloos aanvoelen wat voor sfeer je in je video's wil. Kortom: we raden Pro Motion Film ten zeerste aan als je op zoek bent naar een TOP bedrijf en prachtige video's als eindresultaat.

Testimonial Laurens

Denken goed met je mee

Laurens Hilboezen, Eigenaar, Viewie Media

Fijne partij om mee samen te werken! Denken goed met je mee en komen ook met goede ideeën om de video nog vetter en beter te maken. Aanrader!

Uiterst responsief en professioneel

Sarah Rouwendal, Digital Marketing Specialist, Giarte Media Group B.V.

Het was geweldig werken met Pro Motion Film! Het team is uiterst responsief en professioneel, en we waren blij met het geleverde eindresultaat voor een geweldige prijs. Zou het zeker aanraden!

Ik ben super blij met het resultaat

Maartje Mutter, Marketing Manager, Baseflow

Een professioneel bedrijf dat ik van harte zou aanbevelen! Ze begrepen onze wensen, de communicatie was goed en ze zijn prettig in de omgang. Ik ben super blij met het resultaat, een te gekke showreel video waar we trots op zijn!

Review Anne

Hele pure opname

Anne van Veen, Eigenaar, De Keuken Kliniek

Tijdens de opnames wist Pro Motion Film een fijne sfeer te creëren, zodat ik me prettig voelde op camera. Doordat ik zo mezelf kon zijn werd het een hele pure opname, iets waar ik veel waarde aan hecht. Heel snel na de leuke opnamedag kreeg ik het resultaat al te zien. Pro Motion Film heeft dit super goed ge-edit.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren - als band - maar ook zakelijk met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Bekijk meer testimonials

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!