Bewustwordingscampagne voor (fysio)therapeuten

Videocampagne voor KNGF 

In opdracht van Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en Hanzehogeschool Groningen, hebben we een videocampagne uitgewerkt, bestaande uit acht doordachte video's, speciaal ontwikkeld voor Nederlandse therapeuten.

Het doel? Bewustwording creëren over de beperkte gezondheids- en taalvaardigheden bij patiënten. Dit project illustreert perfect de kracht van videomarketing bij het overbruggen van communicatiekloven in de gezondheidszorg.

Anekdotevideo's

In vier van de video's delen fysiotherapeuten persoonlijke anekdotes over miscommunicatie met hun patiënten. Deze verhalen, vaak met een humoristische noot, onthullen de "Oh nee" momenten waarop het misgaat. Ze bieden niet alleen een lach maar ook een leermoment, en benadrukken de noodzaak van duidelijke communicatie in de gezondheidszorg.

Vakjargon video's

Drie video's duiken dieper in het vakjargon dat fysiotherapeuten gebruiken, zoals "Naar je lichaam luisteren", "Hulpvraag" en "Belasting". Wat bedoelen professionals echt met deze termen, en hoe worden ze door patiënten geïnterpreteerd? Door zowel therapeuten als patiënten aan het woord te laten, komen de vaak komische misverstanden aan het licht, waardoor de noodzaak van heldere communicatie wordt onderstreept.

Afsluitende oproep

De campagne wordt afgesloten met een krachtige oproep tot actie, gericht aan de fysiotherapeuten. Het doel van elke video is het stimuleren van bezoek aan het KNGF-platform, waar therapeuten meer informatie kunnen vinden en zich kunnen aanmelden voor trainingen. Deze video's worden gedeeld op YouTube, via de landelijke nieuwsbrief en op LinkedIn, om zo een breed publiek te bereiken.

Fijne deskundige begeleiding tijdens het filmen

Miranda Ehrenhard, Senior Communicatie-adviseur, KNGF

We zijn heel blij met de video's die Niels met het team van Pro Motion Film voor het KNGF heeft gemaakt. Van tevoren werd er goed meegedacht, fijne deskundige begeleiding tijdens het filmen, een snelle oplevering en een top resultaat!

Ook een videocampagne?

Heeft deze campagne je geïnspireerd? Ben je klaar om de communicatie binnen jouw vakgebied naar een hoger niveau te tillen met behulp van videomarketing? Neem dan contact op met videoproductiebedrijf Pro Motion Film voor vrijblijvend advies over een op maat gemaakte videocampagne voor jouw bedrijf. Ontdek de kracht van video en maak het verschil in jouw branche.

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Zou 10/10 aanbevelen om met Pro Motion Film te werken!

Marloes van Vliet, Senior Content Marketing Manager, Beyond Products

Samenwerken met Niels was een absoluut genot! Voor een van onze klanten hebben wij twee technische productvideo's gemaakt en het resultaat overtrof onze verwachtingen. Niels en zijn team hebben echt veel oog voor detail en de communicatie was van begin tot eind superduidelijk, met snelle reacties. Zou 10/10 aanbevelen om met Pro Motion Film te werken!

Echt een partij die het snapt!

Natalie Gierveld, Senior Marketing Manager, Webfleet

Hele professionele en fijne partij, goed om mee te schakelen, resultaat is altijd top en de samenwerking verloopt heel soepel. Voor veel sprekers is vastleggen op video toch spannend, dankzij Niels en zijn crew wordt dit voor iedereen een hele goede ervaring. Ze denken mee, ontzorgen, ter plaatse zorgen zij dat alles top voor elkaar is. Echt een partij die het snapt!

Fijne deskundige begeleiding tijdens het filmen

Miranda Ehrenhard, Senior Communicatie-adviseur, KNGF

We zijn heel blij met de video's die Niels met het team van Pro Motion Film voor het KNGF heeft gemaakt. Van tevoren werd er goed meegedacht, fijne deskundige begeleiding tijdens het filmen, een snelle oplevering en een top resultaat!

Ik kan ze van harte aanbevelen voor video-opdrachten

Saskia Withoos, Communicatie-adviseur, Wij zijn JONG

Het is fijn samenwerken met Pro Motion Film. Een goede gesprekspartner om onze ideeën vanuit marketing en communicatie te realiseren. Positief kritisch, strak in planning, goede kwaliteit, nette prijs en komt afspraken na. Ik kan ze van harte aanbevelen voor video-opdrachten.

Bekijk meer testimonials

Dit is waarom andere bedrijven kiezen voor ons videoproductiebedrijf

  • Expertise - Met meer dan 12 jaar ervaring, 250+ opdrachtgevers en 1400+ inhoudelijke videoproducties weten we precies wat werkt en wat niet.
  • Hoger online bereik - Wij optimaliseren jouw video's voor ieder kanaal. Van website, YouTube, LinkedIn, event tot sales gesprek.
  • Duurzame content - We maken tijdloze video's die jarenlang inzetbaar zijn en hun waarde op blijven leveren.
  • Snelle oplevering - Na opnames zijn je video's klaar binnen 1 tot 2 weken. Achteraf kunnen altijd nog aanpassingen doorgevoerd worden.

Geweldige resultaten behalen en je online zichtbaarheid opschalen met video? Gaan we doen.

Neem contact op

Niels de Groot

Videospecialist

Ik plan graag een gesprek van 30 minuten waarin ik jouw wensen bespreek.

[email protected]

Maak een afspraak

Videomarketing cases

Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde online videocampagne. Van een originele invalshoek tot een uitgedachte strategie. Van memorabele beelden en meeslepende storytelling tot een strak geproduceerd eindresultaat. Van een enkele video tot unieke content voor elk kanaal en iedere doelgroep. En van ‘wij nemen je alles uit handen’ tot ‘wij haken aan waar je ons nodig hebt’. Tot ondersteuning van de distributie aan toe.

Alle videomarketing cases