Explanimation laten maken

Explanimation: het klinkt als de ontwapeningsspreuk uit Harry Potter, maar is iets heel anders. Explanimation is een samentrekking van twee Engelse woorden: "Explanation" plus "Animation".

Het is, kortom, een animatie met als doel iets uit te leggen. Er kunnen tal van redenen zijn om een Explanimation in te zetten. De meest voor de hand liggende is complexe informatie toch behapbaar maken. Bewegend beeld is hier bij uitstek geschikt voor. Het zijn niet alleen bedrijven die Explanimations inzetten. Je ziet ze bijvoorbeeld ook weleens bij het achtuurjournaal voorbijkomen, bijvoorbeeld als er fiscale zaken of de werking van rechtssystemen worden uitgelegd. Reuze handig en voor iedereen geschikt.

Vraag meer informatie aan

Nabootsen situaties

De Explanimation is ideaal voor het uitbeelden (nabootsen) van situaties aan de hand van figuurtjes. Het gaat dan vaak om situaties die in het echt lastig in beeld te brengen zijn, zoals bijvoorbeeld geldstromen binnen de Europese Unie of de verdeling van zetels in de Tweede Kamer. Dankzij de schematisch nagebootste situatie is het voor de gebruiker makkelijker te begrijpen. Je kunt de Explanimation zowel offline als online gebruiken. Je ziet ze ook veel op sociale media.

Explanimation video voorbeeld
Uitleg met poppetjes en diagrammen

Wat maakt een Explanimation goed?

Je kunt de kracht van een Explanimation aan verschillende factoren aflezen:

  • Kwaliteit tekenwerk: sommige animaties hebben hele fraaie, vloeiende tekeningen, terwijl andere houterig en ongeïnspireerd zijn. Kies bij voorkeur voor vloeiend en fraai.
  • Bondigheid: kijkers kijken meestal niet voor hun plezier naar een Explanimation, maar juist omdat ze in zo kort mogelijke tijd iets te weten willen komen. Zorg ervoor dat je gelijk tot de kern komt en superduidelijk bent.
  • Je huisstijl moet erin weerspiegeld zijn: een Explanimation van de lokale supermarkt zal er anders uitzien dan die van een onderbroekenmerk.
  • Bondigheid houdt ook in dat de Explanimation niet langer duurt dan maximaal anderhalve minuut: je mag niet van kijkers verwachten dat ze langer blijven hangen. Een voordeel van zo'n compact filmpje is dat dit gemakkelijk te posten is op sociale media.
Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben met een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

Kosten van een explanimation

De kosten van je explanimation zal van een aantal zaken afhankelijk zijn. In de regel geldt, dat hoe langer een video, hoe duurder je uit bent. Dat geldt ook voor het gebruik van frames: hoe meer, hoe duurder. Sommige onderwerpen zullen moeilijker zijn uit te beelden dan anderen: hoe complexer de klus, hoe duurder je in praktijk uit zult zijn. Wil je allerlei leuke extra's toevoegen, dan zul je daarvoor ook moeten betalen.

Het fijne is dat je de kosten van je Explanimation meestal snel hebt terugverdiend. Je kunt bijvoorbeeld een stroom van klachten over een product of dienst snel laten afnemen met een goede Explanimation. Pro Motion Film kan vanaf 2.000 euro Explanimations produceren. Onthoud echter wel dat die prijs een indicatie is. De uiteindelijke videoproductie tarieven zijn geheel afhankelijk van je specifieke wensen. Voor iedere opdrachtgever zal een eigen offerte op maat worden gemaakt.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Voorbeeld van een Explanimation

Bekijk hier een explanimation video gemaakt door een van onze ervaren animators:

Productieproces van een Explanimation

Het productieproces van een Explanimation bij Pro Motion Film zit als volgt in elkaar:

  • Zonder idee is er geen video: het begint daarom allemaal met een concept. De klant stuurt het idee op in een briefing-formaat, waarna dit door Pro Motion Film tot een werkbare tekst wordt "vertaald". Die tekst vormt de eerste opzet - het skelet - van de video.
  • Suggesties: Pro Motion Film komt vervolgens met verschillende ideeën voor beelden. Deze worden in tekstvorm uitgewerkt en zijn specifiek afgestemd op het idee en de wensen van de klant. Natuurlijk wordt er ook gelet op het verwerken van een huisstijl.
  • Wordt er een akkoord bereikt? Dan zal er een storyboard uitgewerkt worden. Dit zijn plaatjes of afbeeldingen getimed op een (schets)voice-over. Bij die stap kunnen we ook een aantal stijlframes laten zien.
  • De stem voor de voice-over wordt gezocht en het bewegend (2D of 3D) animeren kan beginnen.
  • Als slotakkoord worden de beelden plus het geluid op elkaar afgestemd en gepolijst: eventuele geluideffecten worden toegevoegd. Dit noemen we ook wel sound design.

We gaan er iets moois van maken! Bekijk onze video:

Waarom Pro Motion Film voor je Explanimation?

Simpel: met Pro Motion Film haal je jarenlange ervaring en een proactieve, doortastende werkstijl in huis. De professionals beschikken over alle benodigde apparatuur voor het maken van een treffende Explanimation. Er wordt vakkundig op je doelgroep ingespeeld en aan je eisen voldaan. Een Explanimation laten maken is natuurlijk niet gratis, maar pak je het slim aan en werk je met een goed concept, dan zul je de investeringskosten in een mum van tijd terugverdienen.

Offerte aanvragen

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Laurens

Denken goed met je mee

Laurens Hilboezen, Eigenaar, Viewie Media

Fijne partij om mee samen te werken! Denken goed met je mee en komen ook met goede ideeën om de video nog vetter en beter te maken. Aanrader!

Uiterst responsief en professioneel

Sarah Rouwendal, Digital Marketing Specialist, Giarte Media Group B.V.

Het was geweldig werken met Pro Motion Film! Het team is uiterst responsief en professioneel, en we waren blij met het geleverde eindresultaat voor een geweldige prijs. Zou het zeker aanraden!

Testimonial promotievideo's

Stelt iedereen op zijn gemak

Vincent Schothuis, Marketing Manager, RiskQuest

Niels heeft voor ons bedrijf RiskQuest een aantal promotievideo's opgenomen die wij gebruiken op onze website en onze social mediakanalen. De opnamedag zelf verliep soepel. Niels stelt iedereen op zijn gemak, waardoor de opnames binnen een paar takes klaar waren. We zijn erg tevreden over het eindresultaat!

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Blog

In onze blogs geven we gratis en voor niks onze kennis en skills weg. Zodat je met eigen ogen kunt zien wat er allemaal mogelijk is.

Populaire diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Alle populaire diensten

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!