Wat is een story board?

Voorbeeld van een story board

Een storyboard is een uitgetekend overzicht met alle shots uit het script. Op die manier heb je de hele montage eigenlijk al op papier staan.

Zo'n storyboard wordt gemaakt om de hele filmcrew en cast te laten zien wat de bedoeling is tijdens de opnames. Zo kan er snel en efficiƫnt worden gewerkt en ontstaan er weinig misverstanden of redenen voor discussie.

Verschil storyboard en moodboard

Een storyboard is dus iets anders dan een moodboard. Een moodboard is een verzameling foto's die als collage wordt gepresenteerd, om bijvoorbeeld de gewenste kleuren, decoratie en beeldcomposities aan te geven.

Een art director of regisseur kan zo'n moodboard uitwerken om snel een gevoel over te brengen.

Videoproductie expert worden? Download onze gratis PDF met 250+ videoproductie begrippen->

Blog

In onze blogs geven we gratis en voor niks onze kennis en skills weg. Zodat je met eigen ogen kunt zien wat er allemaal mogelijk is.

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar