Wat is sound design?

Sound design is een combinatie van geluidopnames, het bewerken en toevoegen van geluiden en geluidseffecten in de montage en uiteindelijk het mixen daarvan.

Met sound design kan het gefilmde beeld van realistisch geluid worden voorzien. Bijvoorbeeld via natuurgetrouwe sound effects. Zo komen opnames nog meer tot leven.

Andersom kan geluid ook juist worden ingezet op een niet-realistische manier als sfeerverhogend effect. Bijvoorbeeld om een dromerig effect te creëren en op het gevoel van de kijker in te spelen.

Drie manieren om aan geluid te komen

Het geluid kan speciaal voor de film op locatie of in de studio worden nageproduceerd en opgenomen door de sound designer. Dat wordt foley genoemd. Het kan ook real time mee worden gedraaid tijdens de opnames. Denk aan dialoog of omgevingsgeluiden. Een derde optie is om de geluidseffecten online uit bestaande audiobibliotheken te halen.

Pro Motion Film

Meer dan acht jaar ervaring in videoproductie

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!