Video maken met professionele belichting

Er wordt vaak gedacht dat je met een goede camera en cameralenzen helemaal klaar bent om de meest mooie opnames te maken.

Voor echt professionele videocontent met een filmische look heb je echter meer dan alleen een goede cameraman, videocamera en objectieven nodig.

Vooral als je ergens binnen gaat filmen waar niet veel licht is.

Video maken die er professioneel uit ziet

Als je wilt dat het gefilmde beeld echt mooi wordt, is het belangrijk dat er met de juiste belichting wordt gewerkt.

Het gebruik van goede lampen en ook professionele geluidsapparatuur is misschien nog wel belangrijker dan de investering in een goede camera. Waarom?

Minder plat beeld

Met het uitlichten van je onderwerp, kun je je onderwerp veel meer naar voren laten komen, dus van de achtergrond af als het ware.

Hierdoor ziet je beeld er minder plat uit. Dit 'platte' waarbij de voorgrond en achtergrond niet van elkaar loskomen, ziet er goedkoper uit. Eigenlijk wil je dat dus voorkomen.

Sfeerverhogend

Met belichting kun je ook een mooie stemming creëeren en de aandacht van de kijker sturen. Denk aan die spotlight in het theater die op de hoofdrolspelers wordt gericht. Met dit gestuurde licht krijgt je video meer karakter en trek je de kijker nog meer in het verhaal.

Mooiere beeldkwaliteit

Genoeg belichting betekent ook dat er geen 'korrels' in je beeld ontstaan. Ook wel ruis genoemd. Dit ontstaat als de ruimte waar je filmt heel donker is. Die korrels in je beeld is niet echt professioneel. Donker beeld betekent sowieso dat je kijker eerder geneigd zal zijn om de video weg te klikken, omdat het er niet echt fraai uitziet.

Onze videolampen

Wij hebben zelf geïnvesteerd in Akurat S8 lampen. Dit zijn LED lampen met een groot lichtvermogen en ze maken geen geluid als ze aanstaan. Ze zien er ook nog eens heel mooi uit vinden wij.

Groot lichtvermogen

Het voordeel van een groot lichtvermogen is dat we deze lamp ver weg kunnen zetten van het onderwerp af en het licht echt aanvoelt als natuurlijk licht wat op het onderwerp valt.

Dit in plaats van heel hard licht waarmee je een onnatuurlijk plaatje krijgt en het onderwerp wordt overbelicht.

Kleurtemperatuur

Wat ook heel fijn is aan onze lampen is dat je makkelijk en traploosbaar de juiste kleurtemperatuur kunt instellen. Van kunstlicht (3200k) naar daglicht (5500). Zo kunnen we de kleur continue aan de omstandigheden aanpassen en ontstaan er geen valse kleuren.

Accuduur

Een ander fijne bijkomstigheid van deze Akurat S8 lampen is dat ze ook werken op V-lock batterijen. De lampen zijn zonder snoeren makkelijk te verplaatsen en veilig in gebruik.

Met de lampen op volle 100% vermogen (wat zelden nodig is) gaan de accu's meer dan 4 uur mee.

Rotolight

Soms nemen we ook nog weleens een rotolight mee. Deze heeft verschillende kleurfilters en lichteffecten zoals stroboscoop (snel knipperen). Hiermee kunnen we een artistiek effect creëren.

De juiste kennis in huis

Los van de mogelijkheid om te filmen met deze lampen, is het ook belangrijk dat je weet hoe je ze moet gebruiken voor het mooiste licht. Denk dan aan waar ze moeten staan, op welk vermogen en welke kleurtemperatuur.

Voordeel van filmen met professionele belichting

Doordat we met al deze eigenschappen rekening houden worden onze bedrijfsfilms, promotiefilms, aftermovies en andere vormen van online video content heel filmisch.

Daarmee krijgt een video echt een professionele uitstraling. Heel belangrijk. Want met een goedkoop ogende video kun je de plank behoorlijk misslaan.

Ook voor je merkbeleving betekent dit filmische aspect bonuspunten. Klanten zullen je video's nog meer waarderen.

Cameraman inhuren met professionele belichting

Wanneer je een cameraman of cameraploeg inhuurt via Pro Motion Film wordt er professionele belichting, geluidsopnames en camerawerk voor je geregeld zodat je video content er prachtig uit komt te zien.

Cameraman inhuren

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Marketingspecialist, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben aan een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Pro Motion Film

12+ jaar ervaring

1400+ video's geproduceerd

250+ opdrachtgevers

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

  • Filmen met je smartphone

  • Perfecte video's monteren

  • IJzersterke scripts schrijven

  • Onweerstaanbare productvideo's maken

  • Geld verdienen met YouTube

  • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Diensten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Testimonial video

Recruitment video

Instructiefilm

Aftermovie

Videocontent

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92