Wat is AVCHD?

AVCHD

AVCHD is een codering voor videoclips. Dit wordt voornamelijk gebruikt in videocamera's om te filmen in high definition.

Het is oorspronkelijk ontwikkeld door Sony en Panasonic. Onder deze merken is de CD-compressietechnologie uitgebracht. Hiermee is het mogelijk om AVCHD video's bijvoorbeeld te converteren of comprimeren zonder dat de video zijn kwaliteit verliest.

Waar wordt AVCHD voor gebruikt?

AVCHD kan gebruikt worden door iedereen die graag videomateriaal maakt. Het maakt niet uit of je een filmmaker bent of je een handycam hebt die jij graag meeneemt op vakantie, met AVCHD zorg jij dat je zo veel mogelijk hoogwaardig beeldmateriaal vast kan leggen zonder dat jouw videocamera zonder opslagruimte komt te zitten. Doordat AVCHD een kleinere bestandsgrootte heeft, is het veel lichter om te gebruiken. Terwijl grote bestanden normaal zorgen dat jouw pc vast kan lopen, zorgt AVCHD dat je zelfs de langste videofragmenten zonder probleem kan editen.

De voordelen van AVCHD

Een van de voornaamste redenen waarom AVCHD zo gewaardeerd wordt, is omdat het zorgt dat je hoge kwaliteit video's kan maken zonder dat het veel opslagruimte opeist. Doordat AVCHD standaard zijn videobeelden comprimeert, is het mogelijk om veel meer en veel langere video's vast te leggen. Doordat ze minder geheugen in beslag nemen, zijn ze ook een stuk sneller te downloaden en wordt een computer minder snel traag wanneer je een lange video aan het editen bent. Ondanks dat het een grote uitkomst is in het optimaliseren van jouw opslagruimte, is het niet altijd gewenst. Wil jij AVCHD videofragmenten bewerken in een film? Dan is de kans groot dat je deze moet converteren. Het converteren van een AVCHD video betekent dat jij een AVCHD video om wil zetten naar bijvoorbeeld een MP4 codering. Dit is in veel gevallen nodig aangezien de meeste computers of bewerkingsprogramma's nog problemen hebben met het lezen van AVCHD.

Hoe kan je AVCHD converteren?

Gelukkig is het converteren van AVCHD video's geen lastige klus. Wel zal het wat tijd in beslag nemen wanneer je een hoop fragmenten hebt die geconverteerd moeten worden. Wanneer je de videofragmenten wilt gebruiken op jouw laptop, computer of PC, dan heb je een andere derde partij nodig om dit te doen. De standaard QuickTime voor Mac en Windows Media Player voor Windows ondersteunen namelijk niet de AVCHD video's. Door een juiste derde partij te downloaden is het mogelijk om deze video's toch af te spelen op de computer. Maar hoe werkt het op een telefoon? Wanneer je de videobeelden op een telefoon wilt bekijken, dan is het essentieel dat je de AVCHD fragmenten converteert. Dit komt omdat je hier maar één afbeelding galerij hebt. Het is dus niet mogelijk om een derde partij in te schakelen om deze bestanden in op te slaan. Om de AVCHD te converteren, maak je gebruik van een AVCHD-converter. Deze programma's doen het werk voor jou. Het enige wat jij hoeft te doen, is jouw bestand in de converter te slepen en de gewenste output te selecteren. Je kunt bijvoorbeeld AVCHD converteren naar MP4, MOV, AVI of WMV.

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92