Wat is converteren?

Wat is converteren?

Converteren is het omzetten van een bestand van het ene bestandstype naar het andere bestandtype.

Waarom converteren?

Niet alle typen bestanden worden door alle digitale apparaten (verschillende soorten mobiels, laptops en computers) en programma's ondersteund. Om te verhinderen dat je je bestand niet kunt afspelen of bewerken omdat het niet ondersteund wordt, kan je het omzetten in een ander bestandstype. Zo zorg je ervoor dat de inhoud van je bestand niet verloren gaat.

Het format van je filmpje

Welk format je filmpje heeft zie je in de bestandsnaam, achter de punt. Bekende formaten voor film zijn .mp4 en .mov. Hoeveel ruimte je filmpje inneemt, ligt onder andere aan de grootte van het filmpje, maar ook aan het format dat je gebruikt.

Let er op dat je format ook bepaalt hoe je je filmpje kunt bewerken. Het samenvoegen van filmpjes van verschillende formats is niet gemakkelijk. Als je je video's gezamenlijk gaat bewerken, is het dus handig als je losse video's elk in hetzelfde format zijn opgeslagen, zodat je ze gemakkelijk aan elkaar kunt plakken.

Duurt converteren lang?

Video editors weten: het converteren van video's duurt vrij lang. Dat komt door de grootte en de lengte van de bestanden. Grote bestanden zullen, nadat ze geconverteerd zijn, groot blijven.

Converteerprogramma's

Er zijn talloze converteerprogramma's op de markt waaronder:

  • Avi2Dvd
  • VLC
  • Audio / Video to .exe
  • Any Video Converter
  • Ashampoo Shrink & Burn
  • Freemake Video Converter
  • HandBrake
  • Free Studio

Lees ook: Hoe kan je een filmpje omzetten naar mp4?

Meer gerelateerde videomontage begrippen:

Videomontagesoftware Videobewerking Postproductie Edit suite Proxy editing KeyframeSpotten Decoupage Frame Shot Scène Picture lock Sound design Audionabewerking Rechtenvrije muziek Kleurcorrectie Converteren Aspect ratio BestandsformaatMP4MOVH264 ProRes 422 Exporteren Video export WeTransfer Revisieronde Fade in Fade to white Cross fade Split screen Graphic match Hard cut Wipe Blur effect Contrast Archiefmateriaal Cold open Call to action Motion graphics Logo-animatie Lower third Video watermark Off screen

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!