Wat is converteren?

Wat is converteren?

Met converteren bedoelen we het omzetten van een videobestand van het ene bestandsformaat naar een ander videoformaat.

De voornaamste reden om een videobestand te converteren is als je een specifiek bestandsformaat nodig hebt om de video in een programma af te kunnen spelen. Bijvoorbeeld het bestandsformaat .mov veranderen naar .mp4.

Een andere reden kan zijn om de video in bestandsgrootte te verkleinen. Meestal kun je in een converteerprogramma de gewenste kwaliteit en bestandsgrootte van je videobestand aangeven en de video vervolgens converteren.

Meer gerelateerde videomontage begrippen:

Videomontagesoftware Videobewerking Postproductie Edit suite Proxy editing KeyframeSpotten Decoupage Frame Shot Scène Picture lock Sound design Audionabewerking Rechtenvrije muziek Kleurcorrectie Converteren Aspect ratio BestandsformaatMP4MOVH264 ProRes 422 Exporteren Video export WeTransfer Revisieronde Fade in Fade to white Cross fade Split screen Graphic match Hard cut Wipe Blur effect Contrast Archiefmateriaal Cold open Call to action Motion graphics Logo-animatie Lower third Video watermark Off screen

Pro Motion Film

10 jaar ervaring in videoproductie

Maak & lanceer!

Maak en lanceer je eerste bedrijfsvideo in 7 simpele stappen.

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!