Wat is converteren?

Wat is converteren?

Converteren is het omzetten van een bestand van het ene bestandstype naar het andere bestandtype.

Waarom converteren?

Niet alle typen bestanden worden door alle digitale apparaten (verschillende soorten mobiels, laptops en computers) en programma's ondersteund. Om te verhinderen dat je je bestand niet kunt afspelen of bewerken omdat het niet ondersteund wordt, kan je het omzetten in een ander bestandstype. Zo zorg je ervoor dat de inhoud van je bestand niet verloren gaat.

Het format van je filmpje

Welk format je filmpje heeft zie je in de bestandsnaam, achter de punt. Bekende formaten voor film zijn .mp4 en .mov. Hoeveel ruimte je filmpje inneemt, ligt onder andere aan de grootte van het filmpje, maar ook aan het format dat je gebruikt.

Let er op dat je format ook bepaalt hoe je je filmpje kunt bewerken. Het samenvoegen van filmpjes van verschillende formats is niet gemakkelijk. Als je je video's gezamenlijk gaat bewerken, is het dus handig als je losse video's elk in hetzelfde format zijn opgeslagen, zodat je ze gemakkelijk aan elkaar kunt plakken.

Duurt converteren lang?

Video editors weten: het converteren van video's duurt vrij lang. Dat komt door de grootte en de lengte van de bestanden. Grote bestanden zullen, nadat ze geconverteerd zijn, groot blijven.

Converteerprogramma's

Er zijn talloze converteerprogramma's op de markt waaronder:

  • Avi2Dvd
  • VLC
  • Audio / Video to .exe
  • Any Video Converter
  • Ashampoo Shrink & Burn
  • Freemake Video Converter
  • HandBrake
  • Free Studio

Lees ook: Hoe kan je een filmpje omzetten naar mp4?

Meer gerelateerde videomontage begrippen:

Videomontagesoftware Videobewerking Postproductie Edit suite Proxy editing KeyframeSpotten Decoupage Frame Shot Scène Picture lock Sound design Audionabewerking Rechtenvrije muziek Kleurcorrectie Converteren Aspect ratio BestandsformaatMP4MOVH264 ProRes 422 Exporteren Video export WeTransfer Revisieronde Fade in Fade to white Cross fade Split screen Graphic match Hard cut Wipe Blur effect Contrast Archiefmateriaal Cold open Call to action Motion graphics Logo-animatie Lower third Video watermark Off screen

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar