Wat is videobewerking?

Screenshot van videobewerking software

Videobewerking of montage staat voor het bewerken van losse camera opnamen tot een complete film.

Daarbij draait het om het selecteren en ordenen van de gewenste beeldopnames en het weglaten van beelden of delen die niet relevant zijn voor de uiteindelijke versie van de film. Dit wordt op professioneel niveau gedaan door een video editor.

De video editor plaatst de beelden op een tijdlijn. Deze tijdlijn kan bestaan uit verschillende video en audiosporen.

Naast montage van het beeld bestaat videobewerking ook uit het bewerken van geluid of toevoegen van muziek. Ook kan er met animatie of titels gewerkt worden.

Die titels kunnen klaargemaakt worden in een programma zoals Adobe After Effects. Vanuit After Effects worden ze dan makkelijk ingeladen in een montageprogramma zoals Adobe Premiere.

Bekende softwareprogramma's waarin veel wordt gemonteerd zijn Adobe Premiere, Avid en Final Cut.

Meer gerelateerde videomontage begrippen:

Videomontagesoftware Videobewerking Postproductie Edit suite Proxy editing KeyframeSpotten Decoupage Frame Shot Scène Picture lock Sound design Audionabewerking Rechtenvrije muziek Kleurcorrectie Converteren Aspect ratio BestandsformaatMP4MOVH264 ProRes 422 Exporteren Video export WeTransfer Revisieronde Fade in Fade to white Cross fade Split screen Graphic match Hard cut Wipe Blur effect Contrast Archiefmateriaal Cold open Call to action Motion graphics Logo-animatie Lower third Video watermark Off screen

14 edit tricks waarmee wij jouw video laten scoren

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!