Wat is videobewerking?

Screenshot van videobewerking software

Videobewerking of montage staat voor het bewerken van losse camera opnamen tot een complete film.

Daarbij draait het om het selecteren en ordenen van de gewenste beeldopnames en het weglaten van beelden of delen die niet relevant zijn voor de uiteindelijke versie van de film. Dit wordt op professioneel niveau gedaan door een video editor.

De video editor plaatst de beelden op een tijdlijn. Deze tijdlijn kan bestaan uit verschillende video en audiosporen.

Naast montage van het beeld bestaat videobewerking ook uit het bewerken van geluid of toevoegen van muziek. Ook kan er met animatie of titels gewerkt worden.

Die titels kunnen klaargemaakt worden in een programma zoals Adobe After Effects. Vanuit After Effects worden ze dan makkelijk ingeladen in een montageprogramma zoals Adobe Premiere.

Bekende softwareprogramma's waarin veel wordt gemonteerd zijn Adobe Premiere, Avid en Final Cut.

Meer gerelateerde videomontage begrippen:

Videomontagesoftware Videobewerking Postproductie Edit suite Proxy editing KeyframeSpotten Decoupage Frame Shot Scène Picture lock Sound design Audionabewerking Rechtenvrije muziek Kleurcorrectie Converteren Aspect ratio BestandsformaatMP4MOVH264 ProRes 422 Exporteren Video export WeTransfer Revisieronde Fade in Fade to white Cross fade Split screen Graphic match Hard cut Wipe Blur effect Contrast Archiefmateriaal Cold open Call to action Motion graphics Logo-animatie Lower third Video watermark Off screen

14 edit tricks waarmee wij jouw video laten scoren

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar