Wat is een gimbal?

Wat is een gimbal?

De gimbal is een onmisbare accessoire voor iedere cameraman die zich bijvoorbeeld wil wagen aan drone opnames. Deze houder is namelijk te bevestigen aan een drone en zorgt ervoor dat bewegingen van de camera als gevolg van schommelingen van de drone en windvlagen worden gecorrigeerd. De gimbal is beschikbaar in verschillende varianten. Daarover lees je hieronder meer.

Verschillende soorten gimbals

Er zijn drie verschillende soorten gimbals waar je als cameraman uit kunt kiezen, namelijk:

  • De 2-assige gimbal. Deze gimbal maakt het mogelijk om twee bewegingen te maken: op en neer en een rolbeweging. De rolbeweging is te vergelijken met het bewegen van de wijzers van een klok.
  • De 3-assige gimbal. Wanneer je als cameraman kiest voor de 3-assige gimbal, kan je de camera naast de twee bovengenoemde bewegingen ook nog van links naar rechts laten bewegen.
  • De 360-graden gimbal. Deze laatste optie is, zoals de naam al doet vermoeden, geschikt voor allerlei soorten bewegingen. Dit is dan ook de meest professionele variant.

Over het algemeen geldt: hoe meer assen, hoe stabieler de beelden.

Uitbesteden

Wil jij professionele opnames met een gimbal laten maken? Dan kan je het beste een videoproductiebedrijf inhuren. Zo profiteer je gegarandeerd van prachtige resultaten.

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!