Wat is production value?

Betekenis production value

Production value, in het Nederlands productiewaarde, wordt bepaald aan de hand van het geluid, het licht, de scènes en de beeldcompositie in een film of toneelstuk.

Production value in de praktijk

Hoe hoger de productiewaarde is, hoe aansprekender een film, toneelstuk of tv-programma zal zijn. Hoe meer camera's je toevoegt, hoe meer perspectieven je kunt filmen.

Deze perspectieven geven het getoonde nieuwe invalshoeken die de productiewaarde kunnen vergroten. Op die manier hou je het publiek geboeid en kan je er bovendien voor kiezen strategisch informatie prijs te geven en andere informatie (tijdelijk) achter de hand te houden.

Productiewaarde en omzet

Hoe hoger je productiewaarde is, hoe meer je je publiek zal kunnen boeien. Hoe meer publiek je kunt boeien, hoe meer inkomsten je binnenhaalt. Dit geldt voor speelfilms, maar helemaal voor televisieprogramma's, die aflevering na aflevering afhankelijk zijn van de kijkcijfers.

Tips voor het vergroten van je production value

Als je een (bedrijfs)film laat maken, is het overbrengen van je boodschap alleen niet genoeg. Het gaat er vooral om hóe je die boodschap overbrengt. Hoe hoger je productiewaarde, hoe groter de kans is dat je klanten trekt en aan je kunt binden. Let daarom op een aantal zaken:

  • Gebruik grote en luxe locaties.
  • Beweeg met de camera.
  • Maak gebruik van vrijwilligers als figuranten om je film meer 'massa' te geven.
  • Zorg voor geloofwaardige acteerprestaties.
  • De dialoog van de acteurs moet kraakhelder zijn.
  • Zorg voor professionele muzikale begeleiding.
  • Schakel kundige professionals in.

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!