Wat is een trouwfilm?

Wat is een trouwfilm

Een trouwfilm is vrij letterlijk een film die alles over het trouwproces vastlegt. Het gaat hierbij om een chronologische documentairefilm, die ingaat op de voorbereidingen, de ceremonies, de proosten, felicitaties, het aansnijden van de taart, de speeches en de openingsdans.

Een trouwfilm laten maken

Je kunt een trouwfilm zelf in elkaar zetten, maar er zijn ook specialisten die dit voor je kunnen doen. Voor het maken van een trouwfilm moet je meestal een videograaf inhuren. De gemiddelde trouwfilm duurt 15 minuten. Maar je kunt er uiteraard ook een van 1,5 uur laten maken.

Je kunt van de film ook een korte versie laten editen van een paar minuten. Deze clip kun je als bedankje sturen naar al je dierbaren. Het is één van de beste manieren om je herinneringen aan deze bijzondere dag in je leven vast te leggen en terug te kunnen beleven.

De beste bruidsvideograaf

De persoon die verantwoordelijk is voor het vastleggen van de vele stappen en tradities van een bruiloft is de bruidsvideograaf. Deze persoon neemt ook de montage voor zijn rekening. Hij of zij gaat zo onopvallend mogelijk te werk, om elk van je intiemste momenten tijdens je trouwdag vast te leggen.

Een leuke herinnering

De trouwfilm is een fijne herinnering voor het getrouwde koppel zelf, maar ook voor alle gasten die op de bruiloft aanwezig waren. Zij komen in de film namelijk ook naar voren. Met behulp van de trouwfilm kan je het feest nog een keer terug beleven en alle schoonheid nog eens herbeleven. Een bruiloft is namelijk best duur en daarom is het alleen maar fijn als je er meerdere keren van kunt genieten. De trouwfilm is een fijn alternatief voor mensen die niet aanwezig konden zijn.

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot (MA Film Studies) is met meer dan 12 jaar ervaring en 1200+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van ervaren video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en (internationale) organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met inhoudelijk sterke video's.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Meer over de missie van Pro Motion Film ->

Portfolio

Voor ons geldt hetzelfde als voor jou: je kunt wel vertellen wat je doet, maar eigenlijk moet je het gewoon laten zien.

Bekijk meer portfolio

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

We werken echt heel graag met hen

Saskia Teunissen, Persuade

Al diverse projecten met Pro Motion Film gedaan en elke keer tot volle tevredenheid! Zeer goede edits, flexibel, snel en betrouwbaar. We werken echt heel graag met hen.

Vooral de kwaliteit bleek super!

Annemijn Visscher, Onderzoeker, GGD Flevoland

Voor het maken van 3 videodocumentaires hebben wij gekozen voor Pro Motion Film. Vooral de kwaliteit bleek super! Wanneer ik weer een filmopdracht zou hebben, zou ik Pro Motion Film zo weer vragen!

Klant review bedrijfsfilm Amsterdam

Pro Motion Film heeft alles over voor de klant!

Pascalle van Haaften, Office manager, Ovidius Law

Niels en Nander hebben ons, Ovidus Law, geholpen met een bedrijfsfilm en bedrijfsfoto's. Beide gaan zij erg professioneel te werk, ze denken met je mee en nemen initiatief. Pro Motion Film heeft alles over voor de klant! Erg fijn om met hen te mogen werken en de communicatie verliep vlekkeloos.

Gewoon goede filmmaker

Ilse Kuiper, Content en communicatie DUOS, Erasmus MC

Gewoon goede filmmaker, begrijpt wat je wilt, en maakt er iets moois van. Professioneel, goed bereikbaar en goede prijs/kwaliteit. Een aanrader!

Hele fijne samenwerking!

Heleen Vos,

Hele fijne samenwerking! We zijn superblij met het resultaat van Promotion Film. Onze feedback op de eerste versie is heel goed en snel verwerkt totdat we precies kregen wat we voor ogen hadden. Ook was het filmen samen een hele leuke ervaring!

Francisco van Benthum

Prettig, helder en professioneel!

Francisco van Benthum, HACKED by__

Zeer prettig gewerkt met Pro Motion Film voor het realiseren van een Campagne video. Niels de Groot was verantwoordelijk voor dit project en de samenwerking met hem was zeer prettig, helder en professioneel. Oplevering heel snel en volgens wensen. Niels....zeer veel dank!!

Kickstart je videoproducties en videomarketing

Geef je videoproducties en videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

Met onze e-book masterclasses willen we jou de juiste stappen en tools aanreiken om zelf succesvolle video's te maken.

Complete bundel met 7 onmisbare e-books:

 • Module 1. Filmen met je smartphone
 • Module 2. Perfecte video's monteren
 • Module 3. IJzersterke scripts schrijven

 • Module 4. Blauwdruk succesvolle videomarketing

 • Module 5. Onweerstaanbare interviews maken

 • Module 6. Geld verdienen met YouTube

 • Module 7. Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Meer dan 500 pagina's vol met hands-on tips en praktische oefeningen.

Claim hier de complete PMF Bundle.

Nu voor slechts €49.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

 • PMF Complete Bundle

  PMF Complete Bundle

  Vergroot je naamsbekendheid, maak van kijkers fans en verkoop sneller en meer met video. Deze 7 onmisbare e-books onthullen alle geheimen.

  664,- 69,- -90%