Wat is XLR?

Wat is XLR?

Een XLR-connector of XLR kabel is een elektrische koppeling die veel wordt gebruikt in de geluids- en videotechniek.

Aangezien deze connector in 1958 voor het eerst werd uitgebracht door Canon, wordt het ook wel de Canon-plug genoemd. Deze kabels zijn onmisbaar voor elke cameraman, producent en technicus.

Over de XLR-connector

XLR-connectors zijn beschikbaar in verschillende varianten. Sommige hebben slechts twee pinnen, terwijl andere er maar liefst zeven hebben. Bovendien is er ook nog een verschil tussen een vrouwelijke connector (met gaatjes) en een mannelijke connector (met uitstekende pinnen). Het is dus belangrijk om goed op te letten welke je nodig hebt in een specifieke situatie. Zo kan het zijn dat een cameraman genoeg heeft aan de meest eenvoudige variant, terwijl een geluidstechnicus daar helemaal niets aan heeft.

Een professionele cameraman inhuren

Wil jij zeker weten dat de productie van jouw video's soepel verloopt? Dan is het een goed idee om de klus via een videoproductiebedrijf uit te besteden aan een professionele cameraman.

Cameraman inhuren

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!