Wat is zenderen?

Zendertje bevestigen

Met zenderen wordt het plaatsen van een dasspeld microfoon op iemands kleding bedoeld. Dit komt vaak voor bij videoproducties zoals interviews of reportages.

Een dasspeldmicrofoon is een klein draadloos microfoontje dat een zender en ontvanger heeft. Daarom noemen we dit ook wel een 'zendertje'. Het microfoontje is aangesloten op een klein zenderkastje dat meestal in iemands jasje of broekzak wordt weggestopt. Het ontvangende kastje is bevestigd aan de camera.

TIP: Voor goede ontvangst is het belangrijk dat de zender en ontvanger op hetzelfde frequentie kanaal staan ingesteld. Controleer ook of er op locatie geen andere apparaten staan ingesteld op dit kanaal. Zo hebben wij tijdens opnames in Thialf Heerenveen een keer meegemaakt dat een interview opeens op de intercom te horen was over de hele schaatsbaan. Dat wil je voorkomen.

TIP 2: Ga jij iemand zenderen of wordt je gezenderd? Vergeet dan niet de zender na de opnames gelijk af te doen. Het levert soms ongemakkelijke situaties op als degene die is gezenderd tussendoor even naar de wc moet of in een andere ruimte aan collega's zijn ongezouten mening geeft over de filmploeg.

Portfolio

Voor ons geldt hetzelfde als voor jou: je kunt wel vertellen wat je doet, maar eigenlijk moet je het gewoon laten zien.

Bekijk meer portfolio

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!