Wat is een handmicrofoon?

Presentatrice met handmicrofoon

Een handmicrofoon is een microfoon die veel gebruikt wordt bij het opnemen van nieuwsreportages en interviews. Je zal een nieuwsverslaggever vaak met zo'n microfoon over straat zien lopen.

Voordeel van een handmicrofoon

Het voordeel van deze microfoon is dat je snel een interview kunt opnemen. Je hoeft geen microfoontje vast te maken op iemands kleding. Je kunt je als maker vrijer bewegen, en je hebt ook maar één microfoon nodig voor zowel de interviewer als de geïnterviewde.

Logo zichtbaar via plopkap

Een ander voordeel en typisch kenmerk van een handmicrofoon is de plopkap. Je weet wel, de bovenkant met daarop het logo van de nieuwszender. Voor branded video kun je dus ook het logo van je bedrijf gebruiken. Wil je met regelmaat reportages of interviews opnemen, dan kan het interessant zijn om een plopkap te laten maken met daarop jouw logo.

Nadeel van een handmicrofoon

De zichtbaarheid van de handmicrofoon kan ook gelijk worden gezien als het grootste nadeel. Een handmicrofoon kan afleidend zijn omdat deze met regelmatig onderaan in beeld verschijnt. Zo'n item met handmicrofoon kan daardoor haastig en 'videosnacky' overkomen. Wil je juist alle aandacht voor een mooi shot, met zo min mogelijk afleiding, dan kan een dasspeldmicrofoon een betere oplossing zijn.

Professionele cameraman inhuren met opname apparatuur

Wil je aan de slag met video content en moet dit professioneel gebeuren? Boek dan een cameraman met professionele opname apparatuur.

Cameraman inhuren via Pro Motion Film

Portfolio

Voor ons geldt hetzelfde als voor jou: je kunt wel vertellen wat je doet, maar eigenlijk moet je het gewoon laten zien.

Bekijk meer portfolio

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!