Wat is een handmicrofoon?

Presentatrice met handmicrofoon

Een handmicrofoon is een microfoon die veel gebruikt wordt bij het opnemen van nieuwsreportages en interviews. Je zal een nieuwsverslaggever vaak met zo'n microfoon over straat zien lopen.

Voordeel van een handmicrofoon

Het voordeel van deze microfoon is dat je snel een interview kunt opnemen. Je hoeft geen microfoontje vast te maken op iemands kleding. Je kunt je als maker vrijer bewegen, en je hebt ook maar één microfoon nodig voor zowel de interviewer als de geïnterviewde.

Logo zichtbaar via plopkap

Een ander voordeel en typisch kenmerk van een handmicrofoon is de plopkap. Je weet wel, de bovenkant met daarop het logo van de nieuwszender. Voor branded video kun je dus ook het logo van je bedrijf gebruiken. Wil je met regelmaat reportages of interviews opnemen, dan kan het interessant zijn om een plopkap te laten maken met daarop jouw logo.

Nadeel van een handmicrofoon

De zichtbaarheid van de handmicrofoon kan ook gelijk worden gezien als het grootste nadeel. Een handmicrofoon kan afleidend zijn omdat deze met regelmatig onderaan in beeld verschijnt. Zo'n item met handmicrofoon kan daardoor haastig en 'videosnacky' overkomen. Wil je juist alle aandacht voor een mooi shot, met zo min mogelijk afleiding, dan kan een dasspeldmicrofoon een betere oplossing zijn.

Professionele cameraman inhuren met opname apparatuur

Wil je aan de slag met video content en moet dit professioneel gebeuren? Boek dan een cameraman met professionele opname apparatuur.

Meer gerelateerde begrippen

Cameraman inhuren via Pro Motion Film

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

  • Filmen met je smartphone

  • Perfecte video's monteren

  • IJzersterke scripts schrijven

  • Onweerstaanbare productvideo's maken

  • Geld verdienen met YouTube

  • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)