Cameraman gezocht? Waarom wij je goed kunnen helpen bij je filmopnamen

Als je een video wilt maken dan kan je het beste een cameraman inhuren die van alle markten thuis is. Een cameraman die ook bekend is met regie, productie en montage en zich aan iedere situatie kan aanpassen. Het is tegenwoordig steeds gebruikelijker om met zo'n one man band te filmen. Je hebt vaak geen cameraploeg meer nodig.

Vijf voordelen van een all-round cameraman

1. Cameraman die alles kan

Je wilt een cameraman inhuren die meer dan alleen mooie beelden filmt. Iemand met regie ervaring die jou of de acteurs ook inhoudelijk ondersteunt. Bijvoorbeeld samen sparren over de presentatieteksten en hoe je een boodschap het beste kunt overbrengen. Of over je houding in beeld en hoe je haar zit. Een cameraman die je optimaal helpt en met je meedenkt.

Behalve het camerawerk moet ook de belichting en het geluid goed zijn. Ook hier heeft een professionele cameraman verstand van.

De cameramensen waarmee wij werken zijn regisseur, cameraman, geluidsman en producer in één en daardoor kunnen ze snel en voordelig hun werk voor je doen. Omdat ze zelfstandig werken is er minder afleiding op de set.

2. Een cameraman die weet hoe je een verhaal moet vertellen

Tegenwoordig zijn cameramensen ook steeds meer marketeers en scenarioschrijvers geworden.

Omdat ik zelf als cameraman wekelijks bezig ben met opnames en dagelijks contact heb met productiehuizen, marketingafdelingen en reclamebureau's, weet ik inmiddels als geen ander hoe je met beeld mooie verhalen kunt vertellen en hoe video content marketing werkt. De do's and don'ts van iets in beeld brengen.

Hoe kunnen we jouw publiek bereiken? Door hun praktijkervaring weten professionele cameramensen als geen ander hoe film werkt. Of ze nu filmen voor klanten die een promotiefilm laten maken of aan een documentaire project werken.

3. De juiste apparatuur voor ieder moment

Er is ontzettend veel filmapparatuur op de markt. Dat heeft zo zijn voor- en nadelen. Het voordeel is dat je voor iedere situatie wel een andere cameralens hebt. Het nadeel is dat je dus wel moet weten welke apparatuur je wanneer moet gebruiken. En die apparatuur moet je ook bij je hebben.

Het is belangrijk dat de cameraman altijd een complete cameraset mee neemt en deze aan iedere situatie kan aanpassen. Als de cameraman de apparatuur zelf niet in huis heeft dan kan hij deze huren.

4. Snelheid op locatie

Het is belangrijk om met een cameraman te werken die snel schakelt.

Niets is vervelender dan een cameraman die nog niet klaar is met zijn camera, terwijl de spreker al klaarstaat. Of de cameraman die net te laat is voor dat ene perfecte moment. Het is belangrijk dat je een cameraman inhuurt die niet achter de feiten aanloopt maar alvast meters vooruit loopt. Zodat hij altijd het perfecte shot heeft.

5. Aanwezig maar ook onzichtbaar

Filmopnamen vinden soms plaats in het openbaar of tijdens evenementen zoals een masterclass, presentatie of festival. Een professionele cameraman moet er voor zorgen dat hij geen afleidende factor vormt voor de aanwezigen. Zo komt alles nog spontaner op beeld en voelt degene die wordt gefilmd zich meer op zijn gemak.

Het is gebruikelijk dat de cameraman zich tijdens het draaien rustig op de achtergrond houdt.

Hierbij spreek ik ook uit eigen ervaring. Als cameraman doe ik mijn werk het beste als ik in deze situaties onopgemerkt kan rondlopen.

Cameraman gezocht voor je opnames?

Denk je er op dit moment over om een cameraman in te huren?

Wij werken met professionele cameramensen die op korte termijn inzetbaar zijn. Ze hebben ervaring met allerlei soorten opnames en kunnen in hoogtempo fantastische opnamen maken.

Professionele cameraman inhuren via Pro Motion Film

Winstgevende videocontent

Download gratis onze whitepaper met dé 12 tips voor succesvolle videocontentmarketing

Pro Motion Film

Meer dan acht jaar ervaring in videoproductie

Gratis advies over videocontent?

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!