Welke 10 videoseries kun je maken voor je onderneming?

Op basis van videoseries die wij voor onze klanten hebben ontwikkeld, deel ik hieronder 10 ideeën met je voor een succesvolle videocontentserie.

Voordelen van een videocontentserie

Het voordeel van een videocontentserie is dat deze campagnematig gedeeld kan worden met je doelgroep. Dit levert veel meer effect op dan een losse video.

Daarnaast kun je alle video's in hetzelfde format gieten. Denk aan dezelfde graphics, intro en presentatie. Dit maakt het een professioneel geheel.

En je neemt deze video's vaak over een korte periode op. Dus een videoserie scheelt je ook nog eens veel tijd.

Nog een ander voordeel is dat bij een serie video's de kosten per video aanzienlijk lager uitvallen dan bij het maken van één video.

Inhoudsopgave

1. Interview serie (branded content)

Wil je laten zien dat jij de expert bent binnen je vakgebied? Maak dan bijvoorbeeld een interviewserie met partners en experts binnen dezelfde branche. Dit levert waardevolle inhoudelijke content op die je kunt verspreiden in blogs, via YouTube en social media. Zo'n serie wordt erg gewaardeerd door je doelgroep en dit gaat je weer nieuwe contacten opleveren.

Zo maakten we voor het ondernemersplatform nlgroeit tientallen interviewvideo's met groei-ondernemers. Waaronder dit interview met Michiel Muller van Picnic:

2. Documentaireserie

Om aandacht te vragen over een bepaald onderwerp, kun je ook een docuserie laten maken. Hier draait het echt om storytelling. Geen harde product sales, maar een mooie online videoserie. Je doelgroep zal het waarderen en indirect kun je met zo'n vorm van videocontent anderen warm krijgen, denk aan fondsen en partners, om jouw doeleinden te behalen.

Zo maakten we voor een project vanuit GGD Flevoland een driedelige docuserie over vrouwen die ongewenst zwanger zijn geraakt:

3. Klant review video's

Klanten hechten steeds meer waarde aan een goede en betrouwbare review. Ze willen eerst weten wie jij bent en of je product of dienstverlening wel goed is, voordat ze overgaan tot aanschaf. Een goede review neemt twijfels weg en maakt het laagdrempeliger om contact op te nemen.

Goede video reviews waarin klanten vertellen over de ervaring die ze hebben met jouw dienstverlening, zijn al helemaal goud. In deze video's kun je ook laten zien hoe klanten het product gebruiken. Je kunt echt een goede achter de schermen geven.

Een klant die op camera vertelt is ook nogeens veel geloofwaardiger dan een tekstreview. Je hoort een stem en ziet de gezichtsuitdrukkingen. Hiermee trek je twijfelaars over de streep. Kijk eens naar deze review die een nieuw product van GROHE beoordeeld:

Hier kun je ook een hele reeks van maken, die je vervolgens na elkaar online publiceert.

4. Serie Werken-bij video's

Een grotere organisatie heeft vaak best een doorstroom in personeel en vacatures. Er zijn continue meerdere functies die ingevuld moeten worden. Een serie vacaturevideo's, of ook wel Werken-bij video's genoemd, kunnen dan fantastisch helpen bij de zoektocht naar nieuwe talenten.

Per video kun je een functie uitlichten en een collega volgen die dan op camera vertelt wat het werken bij jouw bedrijf zo leuk maakt. Terwijl je hem of haar in de video bezig ziet met de dagelijkse werkzaamheden.

In korte tijd kun je voor al je functies een overtuigende video neerzetten. Combineer je dit slim dan kun je twee of drie verschillende video's per dag opnemen.

Bekijk hier een recruitment video die we maakten voor het Rotterdamse recruitmentbureau Magnet.me:

5. Serie promotiefilms

Is de dienstverlening van je organisatie breder dan één bepaalde dienst? Dan kan het ook waardevol zijn om een serie promotiefilms te maken over alle diensten die je hebt te bieden. Zo maakten we voor De Bieb bijvoorbeeld vijf promotiefilms over hun verschillende diensten. Dit is er één van:

Het voordeel: je hebt niet te maken met vijf losse videoprojecten. De opnamedagen en edits kun je zoveel mogelijk clusteren. Hierdoor kan er voordelig geproduceerd worden en heb je als organisatie in één klap alle promotiefilms die van waarde zijn voor het laten zien van je dienstverlening.

6. Serie locatievideo's

Ben je als onderneming actief met meerdere vestigingen of locaties? Denk aan scholen, opvangen, zorglocaties, bioscopen, hotels of restaurants. Dan kan het heel slim zijn om in een keer al je vestigingen goed op beeld te vangen. Je kunt alle video's in hetzelfde visuele jasje gieten en als onderdeel van een campagne verspreiden via de specifieke vestigingspagina's en social kanalen.

Het zal je hoogstwaarschijnlijk een boost aan bezoekers en geïnteresseerden opleveren.

7. Serie training video's

Video in serievorm leent zich ook uitermate goed als je een digitale training of cursus wilt aanbieden. Je filmt eenmalig alle uitleg en instructies. Deze kun je vervolgens opknippen en editten tot meerdere deelvideo's (afleveringen).

Je hebt nu een videocontentserie die je als kennisproduct kunt aanbieden, betaald of gratis, meerdere jaren. Met zo'n serie kun je jouw doelgroep echt verder helpen.

Zo maakten we voor de studenten van Bouwmensen een zesdelige serie over hoe je bepaalde zaagmachines moet gebruiken.

8. Serie productvideo's voor webshop

Wil je de verkoop van je producten flink boosten? Met name als je een webshop hebt met meerdere productpagina's, dan is een serie productvideo's een fantastische troef. Je kunt al die video's afzonderlijk op de specifieke productlandingspagina's plaatsen.

En je kunt alle video's ook aan je YouTube kanaal toevoegen. Zo komen de video's, wanneer ze SEO vriendelijke titels hebben, waarschijnlijk ook nog rechtstreeks hoog in Google Zoeken te staan, wanneer iemand zoekt op jouw product.

Voor Repair Care maakten we bijvoorbeeld een 16 productvideo's in het Nederlands. Deze werden vervolgens voor de internationale markt ook nog eens vertaald naar het Engels, Duits en Japans, wat 64 video's opleverde:

Zo'n batch video's is goed voor je zoekmachine-optimalisatie en conversieverhogend.

9. Serie socials

Een reeks video's is ook heel fijn voor je sociale kanalen. Hang zo'n serie op aan een social campagne. Op deze manier heb je content waarmee je online een aantal weken en soms zelfs maanden goed zichtbaar kunt zijn. Hiermee trek je meer bezoekers naar je website en blijf je top of mind bij je doelgroep.

Zo maakten we voor WEEE Electric een serie achter de schermen socials, zoals deze:

10. Serie instarts

Een video instart of item is een korte clip die je tijdens een talkshow, presentatie of evenement in beeld kunt brengen. Deze clips hebben over het algemeen met elkaar te maken als je kijkt naar de inhoud en vormgeving.

Voor de UEFA Champions League finale maakten wij bijvoorbeeld een zesdelige serie instarts waarin voetballende kinderen zijn te zien. Deze instarts wisselden elkaar af op grote schermen en gaven het evenement meer allure.

Bekijk meer videoserie cases

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Marketingspecialist, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben aan een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

We werken echt heel graag met hen

Saskia Teunissen, Persuade

Al diverse projecten met Pro Motion Film gedaan en elke keer tot volle tevredenheid! Zeer goede edits, flexibel, snel en betrouwbaar. We werken echt heel graag met hen.

Vooral de kwaliteit bleek super!

Annemijn Visscher, Onderzoeker, GGD Flevoland

Voor het maken van 3 videodocumentaires hebben wij gekozen voor Pro Motion Film. Vooral de kwaliteit bleek super! Wanneer ik weer een filmopdracht zou hebben, zou ik Pro Motion Film zo weer vragen!

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Testimonial nlgroeit

Samen sterk

Merel Grolleman, KVK

In naam van nlgroeit wil ik de inmiddels 2 jaar durende plezierige en professionele samenwerking met Pro Motion Film benadrukken. Samen hebben wij veel verhalen van ondernemers onder de aandacht gebracht, geheel passend bij de huisstijl en cultuur van nlgroeit. Kortom, wij zijn enorm tevreden.

Gaaf geworden

David Brode

Onze bedrijfsfilm en de verschillende opnames met klanten zijn gaaf geworden. Zelfs een aantal maanden na de opnames was Pro Motion Film bereid om mee te denken met onze wensen. Als we nog iets nodig hebben weten we jullie te vinden!

Gewoon goede filmmaker

Ilse Kuiper, Content en communicatie DUOS, Erasmus MC

Gewoon goede filmmaker, begrijpt wat je wilt, en maakt er iets moois van. Professioneel, goed bereikbaar en goede prijs/kwaliteit. Een aanrader!

Creatieve ideeën

Pien Jongenelen, De Bieb

We hadden een hele prettige samenwerking met Pro Motion Film en zijn erg blij met het resultaat. Al meerdere positieve reacties van de verschillende doelgroepen! Uitvoerend producent Niels luisterde goed naar onze wensen en wist deze perfect te combineren met zijn creatieve ideeën.

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

  • Filmen met je smartphone

  • Perfecte video's monteren

  • IJzersterke scripts schrijven

  • Onweerstaanbare productvideo's maken

  • Geld verdienen met YouTube

  • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

De videogroeiformule - voor ambitieuze bedrijven

Laat je bedrijf sneller groeien met video. Claim nu de gratis whitepaper en ontdek hoe je video voor je laat werken.