Hoe maak ik een vlog?

Hoe maak je een vlog

Een vlog of video blog is een persoonlijke video boodschap waarin je iets rechtstreeks in de camera vertelt. Bijvoorbeeld een inspirerend verhaal, tips of een vraag die je beantwoordt.

Tips

Een vlog kan het beste opgenomen worden in een rustige ruimte zonder omgevingsgeluiden of afleiding op de achtergrond. Bijvoorbeeld op je werkkamer.

Zorg daarbij voor een lichte ruimte met genoeg daglicht of kunstmatig licht.

Denk er aan dat je zichtbaar goed in beeld bent, met je hele gezicht en een deel van je bovenlichaam. Het helpt daarbij ook als je je camera op een statief of vaste positie kan plaatsen.

De camera vasthouden tijdens het vloggen kan ook, maar let er dan op dat je niet teveel beweegt met je handen.

Vertel je verhaal en denk hierbij aan je lichaamstaal, gezichtsuitdrukking en tonatie. Kom je persoonlijk en spontaan over? Oefen het een paar keer en je zult zien dat je er steeds beter in wordt!

Meer praktische tips? Aan de slag met videoproductie

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Creatieve ideeën

Pien Jongenelen, De Bieb

We hadden een hele prettige samenwerking met Pro Motion Film en zijn erg blij met het resultaat. Al meerdere positieve reacties van de verschillende doelgroepen! Uitvoerend producent Niels luisterde goed naar onze wensen en wist deze perfect te combineren met zijn creatieve ideeën.

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben met een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

Pro Motion Film

Meer dan acht jaar ervaring in videoproductie

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!