Wat is een callsheet?

Voorbeeld van callsheet

Een callsheet is een planning van de opnamedag. Hierin staat praktische informatie zoals draaitijden, contactgegevens van de crew, adressen van de locaties, wat er gefilmd gaat worden, met wie en wat er verder allemaal nodig is.

Een callsheet wordt vaak gebruikt als houvast bij opnames door voor film of televisie. Of tijdens een videoproductie. Denk aan bedrijven die een bedrijfsfilm laten maken.

Het callsheet document wordt doorgaans opgesteld door de producer of assistent van de regisseur. Alle betrokkenen ontvangen vooraf aan de draaidag een uitdraai van het callsheet. Denk aan de cameraploeg en acteurs. Hiermee is voor iedereen de planning duidelijk en kan de draaidag zonder problemen of miscommunicatie verlopen.

Download gratis callsheet template voor jouw project

Ontvang een lege callsheet template in je inbox die je voor jouw project kunt gebruiken.

Download callsheet template->

Wat mag er niet ontbreken in een callsheet?

1. Aanvangstijd: Vermeld in het callsheet altijd duidelijk de verwachtte aanvangstijd per persoon. Tip: boek mensen iets eerder dan ze echt verwacht worden. Dan zijn ze altijd op tijd!

2. Locatie: Waar vinden de opnames plaats? Waar kunnen de aanwezigen parkeren? Geef een duidelijke omschrijving van de ingang als de aanwezigen voor het eerst op deze locatie zijn. Waar kunnen ze zich melden?

3. Contactgegevens: Heb je alle telefoonnummers in het callsheet staan, zodat iedereen elkaar kan bereiken?

4. Technische specs: Heb je de juiste informatie over camera instellingen in het callsheet opgenomen?

5. Bijzonderheden: Denk aan spullen die iemand mee moet nemen. Of een uiterste eindtijd omdat iemand weg moet.

6. Lunch: Vergeet geen tijd voor lunch op te nemen in je callsheet!

7. Reistijd: Waar komt iedereen vandaan? En moet je tussendoor nog van locatie naar locatie? Plan voldoende reistijd in en houdt ook rekening met spits en files.

Andere handige videoproductie documenten:

Callsheet Shotlist Draaiboek Script Scenario Synopsis Quitclaim Logboek Story board

Videoproductie soorten:

Teaser Video impressie Video snippet Showreel video Video background Video header Horizontale video Verticale video16:9 video 4:5 video 9:16 video Cinemascope 4K video Videoboodschap Bedrijfsvlog Video live streaming Online video cursus Webinar E-learning video Podcast video Documentaire Non-fictie Campagne video Videocampagne Klant testimonial Vacature video Onboarding video Wervingsvideo How to video Beursvideo Webshop video Nieuwsbrief video Makelaarsvideo Drone video Gepersonaliseerde video Long form video content Stock video Interactieve video Infomercial Medische video Viral video Storytelling video Authentieke video

Opnamedag uitbesteden aan videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Videoproductiebedrijf inhuren

Blog

Online video is een geweldig medium om impact te creëren bij je doelgroep. In onze blogs geven we gratis en voor niks onze kennis en skills weg. Zodat je met eigen ogen kunt zien wat er allemaal mogelijk is.

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar