Wat is een scenario?

Wat is een scenario?

Een scenario is een chronologische omschrijving van alles wat je te zien of te horen krijgt in een bedrijfsfilm. Het scenario wordt opgesteld om alle betrokken partijen op de hoogte te brengen van wat er van hen wordt verwacht.

Hoewel het belangrijk is dat iedereen zich aan het scenario houdt, wordt er niet in detail ingegaan op de specifieke handelingen die uitgevoerd moeten worden. Het is eerder een abstract overzicht, dat op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden. Dit zorgt ervoor dat de uiteindelijke bedrijfsfilm spontaan en geloofwaardig overkomt.

Het opstellen van een scenario voor een bedrijfsfilm

Het is niet eenvoudig om een goed scenario te schrijven voor een bedrijfsfilm. Daarom kan het verstandig zijn om hiervoor de hulp in te roepen van een professioneel videoproductiebedrijf. Zij zullen je helpen bij het opstellen van een duidelijk overzicht, zodat jouw boodschap geheel naar jouw wensen wordt gecommuniceerd.

Andere handige videoproductie documenten:

Callsheet Shotlist Draaiboek Script Scenario Synopsis Quitclaim Logboek Story board

Videoproductie soorten:

Teaser Video impressie Video snippet Showreel video Video background Video header Horizontale video Verticale video16:9 video 4:5 video 9:16 video Cinemascope 4K video Videoboodschap Bedrijfsvlog Video live streaming Online video cursus Webinar E-learning video Podcast video Documentaire Non-fictie Campagne video Videocampagne Klant testimonial Vacature video Onboarding video Wervingsvideo How to video Beursvideo Webshop video Nieuwsbrief video Makelaarsvideo Drone video Gepersonaliseerde video Long form video content Stock video Interactieve video Infomercial Medische video Viral video Storytelling video Authentieke video

Filmproject uitbesteden aan videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Bedrijfsfilm laten maken

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!