Wat is een scenario?

Wat is een scenario?

Een scenario is een chronologische omschrijving van alles wat je te zien of te horen krijgt in een bedrijfsfilm. Het scenario wordt opgesteld om alle betrokken partijen op de hoogte te brengen van wat er van hen wordt verwacht.

Hoewel het belangrijk is dat iedereen zich aan het scenario houdt, wordt er niet in detail ingegaan op de specifieke handelingen die uitgevoerd moeten worden. Het is eerder een abstract overzicht, dat op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden. Dit zorgt ervoor dat de uiteindelijke bedrijfsfilm spontaan en geloofwaardig overkomt.

Het opstellen van een scenario voor een bedrijfsfilm

Het is niet eenvoudig om een goed scenario te schrijven voor een bedrijfsfilm. Daarom kan het verstandig zijn om hiervoor de hulp in te roepen van een professioneel videoproductiebedrijf. Zij zullen je helpen bij het opstellen van een duidelijk overzicht, zodat jouw boodschap geheel naar jouw wensen wordt gecommuniceerd.

  • Cursus script schrijven

    Cursus Script Schrijven

    Ontdekt in de e-book cursus script schrijven hoe je ijzersterke scripts maakt voor je video's. Ideaal voor vloggers, YouTubers en ondernemers.

    179,- 49,- -73%

Andere handige videoproductie documenten:

Callsheet Shotlist Draaiboek Script Scenario Synopsis Quitclaim Logboek Story board

Videoproductie soorten:

Teaser Video impressie Video snippet Showreel video Video background Video header Horizontale video Verticale video16:9 video 4:5 video 9:16 video Cinemascope 4K video Videoboodschap Bedrijfsvlog Video live streaming Online video cursus Webinar E-learning video Podcast video Documentaire Non-fictie Campagne video Videocampagne Klant testimonial Vacature video Onboarding video Wervingsvideo How to video Beursvideo Webshop video Nieuwsbrief video Makelaarsvideo Drone video Gepersonaliseerde video Long form video content Stock video Interactieve video Infomercial Medische video Viral video Storytelling video Authentieke video

Filmproject uitbesteden aan videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Bedrijfsfilm laten maken

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Kickstart je videomarketing

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

7 bomvolle e-books met tips over videomarketing en videoproductie.

Koopje: Van € ̶1̶.̶0̶93,- voor € 149,-

Ontvang de 7 Complete Masterclasses

Omdat wij ons met Pro Motion Film 100% willen richten op het maken van bedrijfsvideo's, gaan onze e-book masterclasses in de uitverkoop. We willen jou hiermee de juiste tools aanreiken om zelf succesvolle (bedrijfs)video's te maken.

Claim hier de complete PMF Bundle.

✅ Filmen met je smartphone

✅ Perfecte video's monteren

✅ IJzersterke scripts schrijven

✅ Blauwdruk succesvolle videomarketing

✅ Onweerstaanbare interviews maken

✅ Geld verdienen met YouTube

✅ Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Nu voor slechts € 149.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Bekijk Kickstartbundel