Wat is een synopsis?

Wat is een synopsis?


De synopsis toont in één blik de gehele inhoud van je film. In de praktijk wordt hiermee vaak een samenvatting bedoeld voor de producer, met aanvulling van personagebeschrijvingen en scenario's.

Het belang van een synopsis

Een goede filmsynopsis is noodzakelijk voor iedereen die een goede (bedrijfs)film laat maken. Aan de hand van deze synopsis kan een filmmaker bepalen hoe hij zijn film het beste in kan richten om de centrale thema's en personages het beste naar voren te brengen. Ook in Hollywood wordt veelal gebruik gemaakt van synopsissen om screenplays aan de man te brengen. Een synopsis helpt je ook voor jezelf een duidelijk overzicht te krijgen van wat je wil vertellen.

Wat staat er in een synopsis?

Een synopsis beschrijft het plot van je film. Dus: wat er in de film gebeurt. Maar je beschrijft ook hoe je personages zich tot het plot verhouden. Wat ze doormaken en wat ze leren, of over zichzelf ontdekken.

In het Engels worden dit 'character arcs' genoemd. Je personages maken veranderingen mee, net zoals mensen in het echt zouden doen. Die arcs maken de film voor de kijker boeiend om te volgen. Het zijn immers vooral de mensen, niet de locaties, die tellen.

Checklist een synopsis voor film of tv

  • Een synopsis mag slechts 1-3 pagina's beslaan.
  • Beschrijf de wereld waarin het verhaal zich afspeelt.
  • Beschrijf de character arcs.
  • Beschrijf het belangrijkste conflict, of de belangrijkste gebeurtenis, in het verhaal.
  • Zorg voor één coherente tekst.
  • De schrijftoon van je synopsis moet overeenkomen met de toon van je werk.
  • Let op de grammatica en spelfouten.

Andere handige videoproductie documenten:

Callsheet Shotlist Draaiboek Script Scenario Synopsis Quitclaim Logboek Story board

Videoproductie soorten:

Teaser Video impressie Video snippet Showreel video Video background Video header Horizontale video Verticale video16:9 video 4:5 video 9:16 video Cinemascope 4K video Videoboodschap Bedrijfsvlog Video live streaming Online video cursus Webinar E-learning video Podcast video Documentaire Non-fictie Campagne video Videocampagne Klant testimonial Vacature video Onboarding video Wervingsvideo How to video Beursvideo Webshop video Nieuwsbrief video Makelaarsvideo Drone video Gepersonaliseerde video Long form video content Stock video Interactieve video Infomercial Medische video Viral video Storytelling video Authentieke video

Videoproductiebedrijf

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!