Wat is een tilt shift lens?

Betekenis tilt shift lens

De tilt shift lens is een objectief om verticale lijnen mee te corrigeren en scherptediepte mee te bepalen.

Wat zijn tilt shift lenzen?

Tilt shift lenzen zijn speciaal gemaakt voor portret-, landschaps- en architectuurfotografie. Je kan de elementen in de lenzen aanpassen om de scherptediepte te veranderen, evenals het perspectief, waardoor je lijnen die gebogen zijn als het ware recht kunt trekken.

Met de shiftfunctie wordt het verticaal verplaatsen (omlaag of omhoog) van de lens bedoeld. De verplaatsing is tussen de 10 en 12 millimeter. Op deze manier kan je het onderwerp van je foto beter in beeld krijgen, zonder het beeld te hoeven kantelen. Het perspectief wordt niet veranderd.

Je kan je objectief bij een tilt shift lens 90 graden draaien. Zo kan je bijvoorbeeld in de portretstand een verticaal panorama maken of de scherpte op creatieve wijze in beeld brengen.

Wat is de tilt functie?

De tilt functie stelt je in staat het object 6 tot 8.5 graden te kantelen, zowel naar boven als naar beneden, waardoor je de scherptediepte in de foto kunt verschuiven. In de praktijk kan je de illusie geven dat je een miniatuur hebt vastgelegd, in plaats van een gewoon landschap.

De scherptediepte bepalen

Een ingehuurde cameraman kan door het objectief te kantelen, of de lens van boven naar beneden te bewegen, één of meerdere delen in de foto scherpstellen, waardoor andere delen wazig blijven.

Je geeft de illusie dat je naar een miniatuur aan het kijken bent van bijvoorbeeld plastic gebouwtjes, in plaats van echte huizen. Vooral met stadsfotografie levert dit leuke effecten op.

Meer film en video begrippen

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!