Filmen met Canon 135mm lens

De Canon 135mm 2.0 lens is een portretlens waarmee je in bijvoorbeeld interviews een heel mooie scherptediepte kunt creëren. Dat heeft te maken met de lange brandpunt afstand van de lens, van 135mm. Hierdoor is je achtergrond veel waziger (minder scherp) ten opzichte van de voorgrond. Waardoor een persoon op de voorgrond er veel meer uitspringt.

Bekijk hier een voorbeeld van een video still uit een shot opgenomen met de Canon 135mm lens:

Dit geeft een fantastisch filmisch effect.

Focus op storytelling

Wij vinden het erg fijn om met deze lens te werken. Ook als je bijvoorbeeld filmt op een locatie waarbij de achtergrond vooral afleidt. Bijvoorbeeld door mensen op de achtergrond.

Je kunt met de Canon 135mm lens echt alle aandacht naar de voorgrond toetrekken. Niet voor niets heet dit een portretlens. De volle focus komt te liggen bij de persoon die je filmt en zijn of haar verhaal.

Ook voor quotes in bedrijfsfilms, klant testimonials of "Werken bij" films is dit een fijne lens die echt waarde toevoegt aan de storytelling van je film.

Ideaal voor interviews

Wij gebruiken deze lens graag bij het filmen van interviews met twee camera's. Met de eerste camera filmen we dan met een Canon 50mm lens (medium shot) en met de tweede camera nemen we met de Canon 135mm lens een close-up op.

In de montage kunnen we die twee shots heel mooi met elkaar afwisselen.

Voorbeeld van opnames met de Canon 50mm en Canon 135mm lens:

In beeld: links op de monitor het beeld van de Canon 50mm lens, op de rechter camera het beeld van de 135mm lens

Een derde lens die we graag gebruiken is de Tamron 24-70 lens. Deze is weer geschikt voor andere omstandigheden.

De juiste kennis in huis

Met Pro Motion Film hebben we door de jaren heen geïnvesteerd in een tiental lenzen. Zo hebben we altijd de juiste cameralens voor het juiste doel in huis. Door jaren ervaring met allerlei soorten shoots is het steeds makkelijker schakelen voor ons. We weten precies welke lens op welk moment het mooiste plaatje gaat geven.

Dit zijn een aantal cameralenzen die we veel bij ons hebben:

Tokina 11-16mm F/2.8

Ultra wijdt groothoek lens. Hiermee kun je hele mooie overzichtsshots draaien.

3 Samyang lenzen: 24, 35 en 85 mm F/1.5

Dit zijn haarscherpe filmische objectieven met vaste brandpunt afstanden.

Deze lenzen gebruiken we graag bij online commercials en high-end bedrijfsfilms.

Het fijne van deze lenzen is dat je hiermee ook kunt focus pullen.

Canon 50 F/1.2 en Canon 135mm F/2.0 lens

Onze twee favoriete lenzen, vooral bij het filmen van interviews en promotiefilms.

Tamron 24-70mm lens F/2.8

Allround krachtpatser. Hiermee kunnen we alle kanten op. Deze lens is ideaal tijdens evenementen en het filmen van aftermovies als er weinig tijd is om van objectief te wisselen.

Samyang 100mm macro lens

Met deze lens kun je een product 1:1 gedetailleerd in beeld brengen. Deze lens ontbreekt dus ook nooit in onze cameratas als we een productvideo filmen.

Canon 100-400mm

Deze telens is handig voor registratie waarbij we op een afstand moeten blijven. Denk aan eventregistratie of sportwedstrijden.

Petzval Bokeh 58 Art lens

Dit is een bijzondere lens, een heruitgave van de vintage Petzval 58mm lens. Hiermee kun je een heel artistiek effect tot stand laten komen.

Voordeel van cameraman met de juiste objectieven

Een professionele cameraman die verschillende objectieven bij zich heeft, kan daarmee onder welke omstandigheden dan ook de mooiste beelden opnemen. Voor iedere situatie is een andere lens het beste.

Qua lichtinval of compositie kan de beschikbaarheid en kennis over meerdere objectieven echt het verschil betekenen tussen een "wel oké" shot en een prachtig cinematografisch plaatje.

Met al die cinematografische hoogstandjes in beeldcompositie en beeldkwaliteit kunnen we promotiefilms, bedrijfsfilms en aftermovies maken die eruitzien als een film.

Eye candy voor je klanten

Daarmee krijgt een video een veel professionelere uitstraling. Dat is ontzettend belangrijk en ik zou zeggen: durf hier in te investeren. Want met een goedkoop ogende video kun je de plank behoorlijk misslaan.

Ook voor je merkbeleving betekent een video die eruitziet als film bonuspunten. Klanten zullen je video's makkelijker helemaal uitkijken.

Wanneer je een cameraman of cameraploeg inhuurt via Pro Motion Film ben je gegarandeerd van filmische beelden, professionele geluidsopnames en belichting. Zodat je video content er prachtig uit komt te zien.

Cameraman inhuren met professionele apparatuur

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Creatieve ideeën

Pien Jongenelen, De Bieb

We hadden een hele prettige samenwerking met Pro Motion Film en zijn erg blij met het resultaat. Al meerdere positieve reacties van de verschillende doelgroepen! Uitvoerend producent Niels luisterde goed naar onze wensen en wist deze perfect te combineren met zijn creatieve ideeën.

Pro Motion Film

12+ jaar ervaring

1400+ video's geproduceerd

250+ opdrachtgevers

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92