Filmen met Canon 50mm lens

Als kind heb je een favoriete knuffel.

Als videoproductiebedrijf of cameraman heb je een favoriete cameralens. :-)

Onze trouwe vriend

De Canon EF 50mm F/1.2 L USM is onze favoriete cameralens. Ik zeg 'onze' omdat echt alle cameramannen van Pro Motion Film altijd weer bij deze lens uitkomen.

Met deze medium lens kunnen we echt een heel artistiek warm plaatje draaien. De brandpuntafstand van de lens lijkt met 50mm heel erg op hoe wij met ons blote oog beelden ervaren.

Daarmee zijn de beelden die we opmemen met de Canon 50mm lens dus ook heel natuurgetrouw. De beeldkwaliteit is prachtig. Wij gebruiken deze lens dan ook vaak bij het opnemen van promotiefilms en bedrijfsfilms. Zodat we onze klanten zo mooi mogelijk op beeld vangen.

Met deze lens maken we al sinds 2015 geweldige opnames. Door het hoge diafragma van 1.2 krijg je heel mooie scherptedieptes en kun je ook in donkere lichtomstandigheden mooie shots opnemen.

Het leuke aan deze lens is dat je door de vaste brandpuntafstand van 50mm als filmmaker uitgedaagd wordt om zelf veel te bewegen op zoek naar de mooiste beeldcompositie. Soms staat je onderwerp bijvoorbeeld te ver van je af en zul je dus eerst een andere positie moeten innemen.

Bij een zoomlens van bijvoorbeeld 24-70mm hoeft dit niet perse. Als je dan wil dat een onderwerp dichterbij komt, is de verleiding groot om gewoon even in te zoomen. Maar door die luxe bestaat het risico dat je creatieve blik wordt uigezet.

Bij de 50mm lens hebben we daar geen last van!

Goedkoper alternatief

Deze lens is met een aankoopprijs van 1.450,- euro redelijk prijzig. Gelukkig heb je deze lens ook in de versie Canon EF 50mm F/1.8. Deze lens heet ook wel de 'plastic fantastic' en kost 'slechts' 100,- euro.

Het maximale diafragma is dan 1.8. En de lens is gemaakt van, je raad het misschien al, plastic, in plaats van metaal.

Daardoor ligt de lens wel in de kreukels als je 'm een keer laat vallen.

Maar dit is ook een prima lens wil je met een laag budget zelf hele mooie beelden filmen.

Cameralenzen op #2 en #3

Twee andere objectieven waarmee we ook zeer graag filmen zijn de Canon 135mm 2.0 portretlens en Tamron SP 24-70 F/2.8 DI VC USD G2.

Een lens die we heel soms gebruiken en ook heel gaaf vinden voor een artistiek effect, is de Petzval 58 Bokeh Control Art Lens.

Investeer in kennis en apparatuur

Wil je jouw video opnames professioneel uitbesteden en met echt goede camera-, belichting en geluidsapparatuur aan de slag, zonder dat je dit zelf allemaal hoeft te kopen of huren?

Dan kan een videoproductiebedrijf je hier goed mee helpen.

Wanneer je een cameraman of cameraploeg inhuurt ben je gegarandeerd van opnames met professionele objectieven, geluidsopnames en belichting, zodat je video content er prachtig uit komt te zien.

Dit zorgt voor een professionele uitstraling voor als je professioneel voor de dag wilt komen en met je video optimaal resultaat wilt behalen.

Cameraman inhuren

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Pro Motion Film

12+ jaar ervaring

1400+ video's geproduceerd

250+ opdrachtgevers

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

  • Filmen met je smartphone

  • Perfecte video's monteren

  • IJzersterke scripts schrijven

  • Onweerstaanbare productvideo's maken

  • Geld verdienen met YouTube

  • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)