Filmen met Tamron 24-70mm lens

Wij gebruiken in ons camerawerk een tiental lenzen. De één vaker dan de ander. Er zijn een paar objectieven die echt tot onze favorieten behoren en er al tijd weer boven uitsteken. Zoals de Canon 50mm en Canon 135mm lens.

Maar ook de Tamron 24-70 lens hebben we heel vaak op onze camera body zitten. Daarom vonden we het ook de moeite waard hier een stukje over te schrijven.

De Tamron 24-70mm 2.8 is een all-round krachtpatser, zeer degelijk gebouwd qua behuizing en voorzien van beeldstabilisatie en snelle autofocus.

Ideaal voor evenementen en aftermovies

Deze lens is ideaal voor het filmen van aftermovies of promotiefilms waarbij we snel van shot moeten kunnen veranderen en geen tijd hebben om van objectief te wisselen.

Doordat de lens een bereik heeft van 24 tot 70mm kun je alle kanten op met dit objectief, van 24mm groothoek tot redelijk close-up bij 70mm. Voor het filmen van sfeerimpressies heb je eigenlijk geen andere lens meer nodig.

Alleen bij voldoende licht

De Tamron 24-70 is met een diafragma van 2.8 minder lichtsterk dan bijvoorbeeld onze Canon 50mm met een diafragmawaarde van 1.2.

Bij weinig daglicht of in donkere onverlichte ruimtes binnen is deze Tamron lens dus iets minder geschikt.

Nog steeds geeft de lens een mooi plaatje, afhankelijk ook van de lichtgevoeligheid van je camera body.

Wij zelf schakelen wel vaak over naar een cameralens met een vaste brandpunt afstand lager dan 2.0 in dit soort situaties.

De juiste kennis in huis

Met Pro Motion Film hebben we door de jaren heen geïnvesteerd in een tiental cameralenzen. Zo hebben we altijd de juiste cameralens voor het juiste doel bij ons.

Door ervaring met allerlei soorten shoots is het steeds makkelijker schakelen tussen cameralenzen. We weten precies welke lens op welk moment het mooiste plaatje oplevert.

Tokina 11-16mm F/2.8

Ultra wijdt groothoek lens. Hiermee kun je hele mooie overzichtsshots draaien.

3 Samyang lenzen: 24, 35 en 85 mm F/1.5

Dit zijn haarscherpe filmische objectieven met vaste brandpunt afstanden. Deze lenzen gebruiken we graag bij online commercials en high-end bedrijfsfilms. Het fijne van deze lenzen is dat je hiermee ook kunt focus pullen.

Canon 50 F/1.2 en Canon 135mm F/2.0 lens

Onze twee favoriete lenzen, vooral bij het filmen van interviews en promotiefilms.

Tamron 24-70mm lens F/2.8

Allround krachtpatser. Hiermee kunnen we alle kanten op. Deze lens is ideaal tijdens evenementen en het filmen van aftermovies als er weinig tijd is om van objectief te wisselen.

Samyang 100mm Macro lens

Met deze lens kun je een product 1:1 gedetailleerd in beeld brengen. Deze lens ontbreekt dus ook nooit in onze cameratas als we een productvideo filmen.

Canon 100-400mm

Deze telens is handig voor registratie waarbij we op een afstand moeten blijven. Denk aan eventregistratie of sportwedstrijden.

Petzval Bokeh 58 Art lens

Dit is een bijzondere lens, een heruitgave van de vintage Petzval 58mm lens. Hiermee kun je een heel artistiek effect tot stand laten komen.

Voordeel van een cameraman met de juiste cameralenzen

Een professionele cameraman met verschillende cameralenzen kan daarmee onder welke omstandigheden dan ook de mooiste beelden opnemen.

Voor iedere situatie is een andere lens het beste.

Qua lichtinval of compositie kan de beschikbaarheid en kennis over meerdere objectieven dus echt het verschil betekenen tussen een "wel oké" shot en een prachtig cinematografisch plaatje.

Met al die cinematografische hoogstandjes in beeldcompositie en beeldkwaliteit kunnen we promotiefilms, bedrijfsfilms en aftermovies maken die eruitzien als een film.

Eye candy voor je klanten

Met die film look krijgt een video een veel professionelere uitstraling. Dat is ontzettend belangrijk en ik zou zeggen: durf hier in te investeren. Want met een goedkoop ogende video kun je de plank behoorlijk misslaan.

Ook voor je merkbeleving betekent een video die eruitziet als een film dikke bonuspunten. Klanten zullen je video's makkelijker helemaal uitkijken.

Wanneer je een cameraman of cameraploeg inhuurt ben je gegarandeerd van opnames met professionele apparatuur voor filmische beelden, professionele geluidsopnames en belichting. Zodat je video content er prachtig uit komt te zien.

Cameraman inhuren met professionele apparatuur

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot (MA Film Studies) is met 12+ jaar ervaring en meer dan 1200 bedrijfsvideo's op zijn naam één van de meest ervaren specialisten op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van ervaren video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en (internationale) organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met inhoudelijk sterke video's.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Meer over de missie van Pro Motion Film ->

Videoproductiebedrijf Pro Motion Film

12+ jaar ervaring in videoproductie

1200+ video's geproduceerd

200+ opdrachtgevers

Kickstart je videoproducties en videomarketing

Geef je videoproducties en videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

Met onze e-book masterclasses willen we jou de juiste stappen en tools aanreiken om zelf succesvolle video's te maken.

Complete bundel met 7 onmisbare e-books:

 • Module 1. Filmen met je smartphone
 • Module 2. Perfecte video's monteren
 • Module 3. IJzersterke scripts schrijven

 • Module 4. Blauwdruk succesvolle videomarketing

 • Module 5. Onweerstaanbare interviews maken

 • Module 6. Geld verdienen met YouTube

 • Module 7. Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Meer dan 500 pagina's vol met hands-on tips en praktische oefeningen.

Claim hier de complete PMF Bundle.

Nu voor slechts €49.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

 • PMF Complete Bundle

  PMF Complete Bundle

  Vergroot je naamsbekendheid, maak van kijkers fans en verkoop sneller en meer met video. Deze 7 onmisbare e-books onthullen alle geheimen.

  664,- 69,- -90%