Wat is een jingle?

Wat is een jingle?

Een jingle is een kort muziekje waarin de naam van een merk wordt gezongen of uitgesproken. Jingles zijn met name bekend van de radio, maar worden ook in reclames veel gebruikt.

De bekendste Nederlandse jingles zijn waarschijnlijk die van Q Music en Radio 538. Bijna iedereen kan deze meezingen en dat is dan ook precies het doel.

Een goede jingle maken

Het maken van een goede jingle is heel moeilijk. Het muziekje moet niet alleen pakkend en herkenbaar zijn, maar het is ook zeer belangrijk dat het tijdloos is. Het is namelijk niet de bedoeling dat het ieder jaar weer wordt veranderd. Daarnaast moet de jingle te combineren zijn met een video. Het is dan ook altijd een goed idee om voordat je aan de slag gaat advies te vragen aan een video editor. Zo weet je zeker dat je geen tijd verspilt aan een jingle die eigenlijk helemaal niet op de markt gebracht kan worden.

Meer gerelateerde video content marketing begrippen:

Video content marketing Video marketing strategie Contentkalender Facebook video marketing Instagram video marketing LinkedIn video marketing Social video marketing Native video advertising Marketing funnel Customer journey Awareness marketing Evergreen content Engagement Merkbeleving Naamsbekendheid Thought leadership Lead Leadgeneratie Conversie Conversieratio Conversie optimalisatie Video concepting Google AdWords Google Analytics Video advertentie Pre-roll video Mid-roll video advertentie Post-roll video advertentie Out-stream video advertentie Benchmarking AB testen Doelgroep Targeting Rebranding Rich media banner Animated GIF Tone of voice Click through rate CPC (cost per click) CPL (cost per lead) CPA (cost per action) Videodistributie Video afspeellijst Video player Video embedden Video SEO Video tags Hashtag Thumbnail Video still Eindkaart Pay-off Jingle Offline marketing E-mail marketing B2c marketing B2b marketing Organisch bereik Paid media Landingspagina Sales pagina Bedankpagina Heatmap

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!