Wat is een jingle?

Wat is een jingle?

Een jingle is een kort muziekje waarin de naam van een merk wordt gezongen of uitgesproken. Jingles zijn met name bekend van de radio, maar worden ook in reclames veel gebruikt.

De bekendste Nederlandse jingles zijn waarschijnlijk die van Q Music en Radio 538. Bijna iedereen kan deze meezingen en dat is dan ook precies het doel.

Een goede jingle maken

Het maken van een goede jingle is heel moeilijk. Het muziekje moet niet alleen pakkend en herkenbaar zijn, maar het is ook zeer belangrijk dat het tijdloos is. Het is namelijk niet de bedoeling dat het ieder jaar weer wordt veranderd. Daarnaast moet de jingle te combineren zijn met een video. Het is dan ook altijd een goed idee om voordat je aan de slag gaat advies te vragen aan een video editor. Zo weet je zeker dat je geen tijd verspilt aan een jingle die eigenlijk helemaal niet op de markt gebracht kan worden.

Meer gerelateerde begrippen

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92