Wat is Artlist?

Artlist

Artlist is een programma waar je een bijna ongelimiteerde hoeveelheid geluidseffecten en muziek op kunt downloaden.

Deze geluidsfragmenten en muziek tracks kun je vervolgens voor eigen gebruik toepassen in podcasts, video's en meer. Artlist bestaat sinds 2016 en is een concurrent van Epidemic Sound - een andere aanbieder van rechtenvrije muziek en geluidsfragmenten. Om van de muziek geluidsfragmenten op Artlist gebruik te kunnen maken, heb je een account nodig en moet je voor een licentie betalen. Met een account krijg je toegang tot 60.000 geluidseffecten en 12.000 liedjes.

Het belang van licenties

Waar je de muziek en geluidseffecten van Artlist voor kunt gebruiken, is afhankelijk van het type licentie dat je aanschaft. Je hebt lidmaatschappen in verschillende 'rangen': hoe hoger de rang van je lidmaatschap, hoe meer uitvoeringstoepassingen je hebt voor geluidseffecten en muziek.

Toepassingsmogelijkheden voor Artlist

De geluidsfragmenten die je via Artlist downloadt, kun je op heel wat verschillende manieren inzetten. Je kunt ze onder meer gebruiken voor YouTube video's (handig als je een YouTuber bent), maar ook op Facebook, Instagram en overige sociale mediakanalen als Twitter en TikTok. Ook Twitch en Vimeo zijn opties. Of wat dacht je bijvoorbeeld van podcasts? Je hoeft niet alleen in de digitale sfeer te denken: de geluidsfragmenten kun je ook gebruiken voor bijzondere gelegenheden als bruiloften en presentaties. Of gebruik ze ter begeleiding van een feestje.

Wat betaal je voor Artlist?

Artlist biedt verschillende abonnementen aan die onderling van elkaar verschillen in prijs. Je kunt een gratis Artlist account openen, maar hiermee heb je nog geen toegang tot de vele geluidseffecten en nummers. Je kunt deze ook niet beluisteren voor je een abonnement hebt aangeschaft. Kies je voor het "Personal"/"Persoonlijk" abonnement, dan kun je content gebruiken voor een maximum van één kanaal per sociale media platform. Je het wel direct toegang tot alle hierboven genoemde kanalen. Je kunt kiezen voor een abonnement per jaar of een abonnement per maand. Met een jaarlijks abonnement ben je gemiddeld genomen goedkoper uit.

Een "Unlimited" abonnement afsluiten

Wil je het meeste uit je Artlist ervaring halen en voldoet het Persoonlijk abonnement niet aan je eisen, dan kies je voor Unlimited. Met dit abonnement kun je op een ongelimiteerd aantal sociale media kanalen en platforms muziek en geluidseffecten gebruiken. Ook krijg je toegang tot cliënteel en commercieel werk. Je opties zijn een stuk uitgebreider dan met Personal. Mocht ook het Unlimited abonnement niet bevallen, dan kun je nog upgraden naar Enterprise. Voor een Enterprise abonnement dien je zelf te onderhandelen met Artlist over wat dit precies in moet gaan houden en welke prijs je hiervoor bereid bent te betalen.

Wat is er op Artlist te vinden?

Artlist biedt een relatief ruim aanbod geluidsfragmenten en muziekopnamen. Je vindt er er onder andere VST plug-ins en opnames van losse instrumenten. Je kunt nummers uit tal van genres tegen en verschillende herkenbare thema's. Sommige nummers hebben lyrics, anderen niet. Artlist blinkt met name uit op het gebied van muziek. Je vindt heel veel rechtenvrije muziek die voor tal van contentvormen (podcast, film) kunt gebruiken.

Meer gerelateerde begrippen

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot (MA Film Studies) is met meer dan 12 jaar ervaring en 1200+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van ervaren video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en (internationale) organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met inhoudelijk sterke video's.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Meer over de missie van Pro Motion Film ->

Kickstart je videoproducties en videomarketing

Geef je videoproducties en videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

Met onze e-book masterclasses willen we jou de juiste stappen en tools aanreiken om zelf succesvolle video's te maken.

Complete bundel met 7 onmisbare e-books:

 • Module 1. Filmen met je smartphone
 • Module 2. Perfecte video's monteren
 • Module 3. IJzersterke scripts schrijven

 • Module 4. Blauwdruk succesvolle videomarketing

 • Module 5. Onweerstaanbare interviews maken

 • Module 6. Geld verdienen met YouTube

 • Module 7. Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Meer dan 500 pagina's vol met hands-on tips en praktische oefeningen.

Claim hier de complete PMF Bundle.

Nu voor slechts €49.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

 • PMF Complete Bundle

  PMF Complete Bundle

  Vergroot je naamsbekendheid, maak van kijkers fans en verkoop sneller en meer met video. Deze 7 onmisbare e-books onthullen alle geheimen.

  664,- 69,- -90%