Wat is een pre-roll video?

Voorbeeld pre roll video

Een pre-roll is een video-advertentie die wordt afgespeeld voordat de daadwerkelijk af te spelen video wordt vertoond.

Onder andere YouTube biedt de mogelijkheid gebruik te maken van dit soort advertenties. Je kunt de video-advertentie targeten op een bepaalde doelgroep door gewenste demografische kenmerken aan te geven.

Als adverteerder betaal je per weergave. Doorgaans worden de kosten alleen in rekening gebracht als de advertentie in zijn geheel is afgespeeld.

Pre-roll advertenties: Strategisch inzetten voor maximale impact

Een pre-roll is meer dan alleen een verplicht nummertje voor kijkers voordat ze de gewenste content zien. Het is een strategisch middel in digitale marketing, waarmee merken effectief de aandacht van een publiek kunnen trekken. Met de juiste benadering kan een pre-roll een krachtige tool zijn voor merkbekendheid en conversie.

Effectieve pre-rolls creëren

Het geheim van een effectieve pre-roll ligt in de inhoud en presentatie. De boodschap moet snel, duidelijk en boeiend zijn, want adverteerders hebben slechts enkele seconden om de aandacht van de kijker te grijpen. Succesvolle pre-rolls van merken als Old Spice en Geico hebben aangetoond dat humor, verrassingselementen of emotionele storytelling de sleutel kunnen zijn tot memorabele en deelbare content.

Optimaliseren voor doelgroepen

Pre-rolls bieden geavanceerde targetingopties. Adverteerders kunnen selecties maken op basis van leeftijd, geslacht, locatie, interesses en meer. Zo kan een nieuwe game-release een pre-roll richten op gebruikers die eerder naar game-reviews hebben gezocht. Deze precisie helpt niet alleen de relevantie te verhogen maar optimaliseert ook het advertentiebudget door zich te concentreren op kijkers die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn.

De voordelen van pre-roll advertenties

Het gebruik van pre-roll advertenties heeft diverse voordelen, waaronder:

  • Verhoogde zichtbaarheid: Je boodschap staat vooraan in de wachtrij, nog voordat de kijker begint aan de daadwerkelijke videocontent.
  • Gerichte exposure: Door targeting bereikt je advertentie een publiek dat al interesse kan hebben in wat je aanbiedt, wat de kans op betrokkenheid verhoogt.
  • Meetbare resultaten: Pre-rolls bieden concrete analytics, zoals aantal weergaven, klikken, en voltooide weergaven, wat helpt bij het beoordelen van de effectiviteit van de advertentie.

Succesverhalen met pre-rolls

Merken hebben pre-rolls gebruikt voor diverse succesvolle campagnes. Zo lanceerde Volvo een meeslepende pre-roll om de veiligheidskenmerken van hun auto's te demonstreren. De video maakte indruk door de nadruk te leggen op gezinsveiligheid, een onderwerp dat weerklank vond bij hun doelgroep.

Conclusie: Pre-rolls, een niet te missen kans

In de competitieve wereld van digitale marketing zijn pre-roll advertenties een kans die merken niet mogen missen. Ze bieden een unieke combinatie van zichtbaarheid, targeting en creatieve vrijheid. Wanneer ze strategisch worden ingezet, kunnen pre-rolls helpen een merk te onderscheiden, de boodschap over te brengen en uiteindelijk de betrokkenheid en verkoop te stimuleren. Het zijn de onbetwiste starters in de race om de aandacht van de consument in de digitale arena.

Meer gerelateerde begrippen

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Next Level Videomarketing Podcast

Voor bedrijven die willen groeien met video

Welke video's kun je het beste maken? En als je dan een bepaalde video gaat maken, hoe pak je dat dan het beste aan?

Ontdek het in de Next Level Videomarketing podcast:

Kickstart je videoproducties

Zelf goede video's maken? Geef je videoproducties en videomarketing een vliegende start met onze overcomplete e-bookbundel:

Download de 7 masterclasses

Meer dan 500 pagina's vol met hands-on tips en praktische oefeningen

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

Complete bundel met 7 onmisbare e-books:

Module 1. Filmen met je smartphone

Module 2. Perfecte video's monteren

Module 3. IJzersterke scripts schrijven

Module 4. Blauwdruk succesvolle videomarketing

Module 5. Onweerstaanbare interviews maken

Module 6. Geld verdienen met YouTube

Module 7. Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Claim hier de complete PMF Bundle

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Maak & lanceer!

Maak en lanceer je eerste bedrijfsvideo in 7 simpele stappen.