Wat is een preview?

Betekenis preview

Met een preview wordt, in de regel, een officiële voorvertoning van de film bedoeld, met als doel de reactie van het publiek te meten. Eventuele aanpassingen kunnen volgen voor de officiële versie uitkomt. Met een preview kan de hele film worden bedoeld, maar ook een trailer.

Het begrip trailer

Een trail is letterlijk een 'spoor'. Het begrip trailer binnen het filmvak is al zo'n honderd jaar oud. In die tijd werd een film nog op een heel andere manier vertoond dan nu. Je kocht een kaartje voor een paar centen en met dat kaartje kon je de hele dag lang verschillende stukjes films, tekenfilms en korte films zien.

In 1913, na het toneelstuk The Pleasure Seekers, werden op het initiatief van Broadway producent Nils Granlund voor het eerst korte stukjes film met materiaal van de films gebruikt om de tijd tussen het draaien van de betreffende films te tonen. Vandaar het woord 'spoor': de trailer kwam in het spoor van de hoofdact en voor de volgende film.

Trailers als cliffhangers

Toen het tonen van trailers een meer wijdverspreide activiteit werd, begonnen producenten trailers ook in te zetten na afloop van elke aflevering van een serie. De trailer liet dan iets zien over de volgende aflevering van een serie, maar uiteraard niet de ontknoping. Op die manier werden de kijkers warm en nieuwsgierig gemaakt en bleven ze aan de buis gekluisterd.

Previews voor een klant

Indien een video-editor zijn klant een preview laat zien, wordt hiermee meestal geen trailer bedoeld, maar de hele film. Dit is als het ware een generale repetitie. Aan de hand van de tijdcode in de preview kan de klant aangeven waar nog iets verandert moet worden aan de film.

Meer film en video begrippen

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!