Wat is een video advertentie?

Wat is een video advertentie

Een video advertentie is een advertentie voor een product of dienst die wordt uitgebeeld met videobeelden.

Dit is een zeer krachtige manier van adverteren, omdat je er gevoelens mee kunt overbrengen en de kijker bij je product betrekt. Een mooie videoadvertentie zegt zoveel meer dan alleen een afbeelding met tekst, omdat je beeld en geluid combineert. Een goede video advertentie wordt niet weggeklikt, blijft boeien en werft bezoekers naar je website.

Wil jij een video advertentie maken, zorg er dan voor dat deze de aandacht grijpt, dat je merk sterk naar voren komt, dat je een connectie opbouwt met de kijker en dat deze altijd de mogelijkheid aangeboden krijgt om jouw website te bezoeken.

De magie achter effectieve videoadvertenties

Wat maakt een videoadvertentie zo krachtig? Het geheim zit hem in de manier waarop het menselijke ervaringen simuleert. Denk aan een advertentie voor een parfum: in plaats van te proberen de geur te beschrijven, toont de video een verhaal dat de essentie van de geur vastlegt - avontuur, romantiek, vrijheid - iets dat resoneert op een dieper emotioneel niveau.

Daarbij gebruiken succesvolle campagnes vaak herkenbare situaties of emoties. Een voorbeeld hiervan is de wereldberoemde "Share a Coke"-campagne van Coca-Cola, waarin de eenvoudige daad van het delen van een drankje een gevoel van verbondenheid en vreugde overbracht.

Als je besluit te investeren in videoadvertenties, is het belangrijk te begrijpen dat deze vorm van marketing flexibiliteit en aanpassingsvermogen vereist. Trends veranderen snel en wat vandaag werkt, is morgen misschien verouderd. Het constant bijhouden van trends, zoals de opkomst van korte, pakkende video's op platforms als TikTok of Instagram Reels, is cruciaal.

Belangrijke componenten van je videoadvertentie zijn:

 • Een sterk begin: Pak de aandacht in de eerste paar seconden.
 • Emotionele betrokkenheid: Gebruik elementen die emoties oproepen, of het nu humor, ontroering of spanning is.
 • Duidelijke call-to-action: Moedig kijkers aan iets te doen na het bekijken van de advertentie, zoals een website bezoeken of een product kopen.

Meerwaarde van videoadvertenties

Het grootste voordeel van videoadvertenties is hun vermogen om een multidimensionale ervaring te creëren. Ze kunnen informatief en overtuigend zijn, waarbij ze de unieke waarden van een merk demonstreren, zoals te zien is in Apple's productlanceringen die zowel informatief als visueel aantrekkelijk zijn.

Bovendien bieden videoadvertenties meetbare resultaten. Je kunt bijhouden hoe vaak je video is bekeken of gedeeld, wat waardevolle inzichten biedt voor toekomstige campagnes.

Conclusie: Videoadvertenties, een essentieel instrument

Kortom, een videoadvertentie is niet alleen een promotietool, maar een manier om je merkverhaal te vertellen, klantloyaliteit op te bouwen en direct met je publiek te communiceren. In de huidige competitieve markt kunnen bedrijven het zich niet veroorloven dit krachtige instrument over het hoofd te zien.

Meer gerelateerde begrippen

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot (MA Film Studies) is met meer dan 12 jaar ervaring en 1200+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van ervaren video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en (internationale) organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met inhoudelijk sterke video's.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Meer over de missie van Pro Motion Film ->

Kickstart je videoproducties en videomarketing

Geef je videoproducties en videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

Met onze e-book masterclasses willen we jou de juiste stappen en tools aanreiken om zelf succesvolle video's te maken.

Complete bundel met 7 onmisbare e-books:

 • Module 1. Filmen met je smartphone
 • Module 2. Perfecte video's monteren
 • Module 3. IJzersterke scripts schrijven

 • Module 4. Blauwdruk succesvolle videomarketing

 • Module 5. Onweerstaanbare interviews maken

 • Module 6. Geld verdienen met YouTube

 • Module 7. Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Meer dan 500 pagina's vol met hands-on tips en praktische oefeningen.

Claim hier de complete PMF Bundle.

Nu voor slechts €49.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

 • PMF Complete Bundle

  PMF Complete Bundle

  Vergroot je naamsbekendheid, maak van kijkers fans en verkoop sneller en meer met video. Deze 7 onmisbare e-books onthullen alle geheimen.

  664,- 69,- -90%