Wat is offscreen space?

Wat is offscreen space

Met de term offscreen space wordt in de context van film en videoproductie alle ruimte aangeduid die zich niet binnen het gefilmde beeld bevindt. Offscreen is dus de ruimte "buiten het scherm".

Voorbeeld

Stel je een scène voor die zich afspeelt in een Amsterdams café. In de film zien we vanaf de ingang twee mensen het café binnenlopen. Ze gaan vervolgens aan de bar zitten en bestellen een drankje. Het camerashot eindigt bij de bar, de ingang van het café is nu niet meer zichtbaar.

De café ingang is nu een offscreen space. De ruimte maakt wel onderdeel uit van de scène, maar is op dat moment niet zichtbaar in beeld. De bar is op dit moment de onscreen space.

Ook vaak geluiden

Je hoort ook vaak geluiden in de offscreen. We gaan nog even terug naar het Amsterdamse café en het shot van de mensen aan de bar.

Terwijl zij een drankje bestellen, horen we op de achtergrond een tram voorbijrijden. Deze tram bevindt zich in de offscreen space. Je ziet de tram namelijk niet in beeld, maar hoort hem wel.

Functie van offscreen space

Offscreen space geeft de kijker extra informatie. In het geval van het offscreen geluid van de tram, krijgen we als kijker te weten dat het café grenst aan een drukke straat waar trams rijden.

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!