Wat is continuity editing?

Betekenis continuity editing

Continuity editing vindt plaats in het montageproces en wordt gedaan door de video editor. Deze persoon is verantwoordelijk voor het creëren van één vloeiend geheel uit meerdere losse clips.

Continuity is het principe waarbij alle losse onderdelen zich onderling op een consistente wijze tot elkaar verwijzen en dat shot naar shot en scene naar scene een logische overgang kennen. Een film vertelt immers een verhaal, net zoals een roman dat doet.

Continuity editing in de praktijk

De video professional houdt zich bezig met de interne logica van het eindproduct en de elementen binnen shots en scènes. Bijvoorbeeld als in het ene shot twee personen worden getoond die met elkaar spreken en naar elkaar toegekeerd staan, kunnen ze in het volgende shot niet ineens met de rug naar elkaar toestaan. In de praktijk zal er een verbindingsshot nodig zijn, dat toont hoe de personen zich omdraaien en met de rug naar elkaar komen te staan.

De kijker staat centraal

Continuity editing helpt de kijker zich thuis te voelen in de wereld waarin het verhaal zich afspeelt. Deze wereld kent, net zoals de echte wereld, verschillende regels en begrenzingen. Die regels moeten consistent zijn (zelfs al zijn ze anders dan op onze aarde), want anders is je film ongeloofwaardig. Ook gaat het om hoe verschillende objecten in shots zich tot elkaar verhouden.

Driedimensionale continuïteit

Dit heeft te maken met hoe personages zich tot elkaar verhouden in afstand en ruimte. In het ene frame kijken personages vaak naar links, in het andere naar rechts. Ook zijn er shots waarbij het ene personage over de schouder van het ene personage wordt gefilmd.

Meer gerelateerde begrippen

Meer video begrippen

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

  • Filmen met je smartphone

  • Perfecte video's monteren

  • IJzersterke scripts schrijven

  • Onweerstaanbare productvideo's maken

  • Geld verdienen met YouTube

  • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Diensten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Testimonial video

Recruitment video

Instructiefilm

Aftermovie

Videocontent

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92