Wat is continuity editing?

Betekenis continuity editing

Continuity editing vindt plaats in het montageproces en wordt gedaan door de video editor. Deze persoon is verantwoordelijk voor het creëren van één vloeiend geheel uit meerdere losse clips.

Continuity is het principe waarbij alle losse onderdelen zich onderling op een consistente wijze tot elkaar verwijzen en dat shot naar shot en scene naar scene een logische overgang kennen. Een film vertelt immers een verhaal, net zoals een roman dat doet.

Continuity editing in de praktijk

De video professional houdt zich bezig met de interne logica van het eindproduct en de elementen binnen shots en scènes. Bijvoorbeeld als in het ene shot twee personen worden getoond die met elkaar spreken en naar elkaar toegekeerd staan, kunnen ze in het volgende shot niet ineens met de rug naar elkaar toestaan. In de praktijk zal er een verbindingsshot nodig zijn, dat toont hoe de personen zich omdraaien en met de rug naar elkaar komen te staan.

De kijker staat centraal

Continuity editing helpt de kijker zich thuis te voelen in de wereld waarin het verhaal zich afspeelt. Deze wereld kent, net zoals de echte wereld, verschillende regels en begrenzingen. Die regels moeten consistent zijn (zelfs al zijn ze anders dan op onze aarde), want anders is je film ongeloofwaardig. Ook gaat het om hoe verschillende objecten in shots zich tot elkaar verhouden.

Driedimensionale continuïteit

Dit heeft te maken met hoe personages zich tot elkaar verhouden in afstand en ruimte. In het ene frame kijken personages vaak naar links, in het andere naar rechts. Ook zijn er shots waarbij het ene personage over de schouder van het ene personage wordt gefilmd.

Meer video begrippen

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!