Employer branding video laten maken

Uit welke formats kun je kiezen als je met een employer branding video aan de slag wilt?

Je kunt natuurlijk de CEO laten vertellen waarom het zo leuk is om bij jouw bedrijf te werken. Dat is een optie. Maar het is nog veel sterker om je eigen medewerkers het bewijs te laten leveren dat hun functie inderdaad zo fantastisch is. Zij zijn tenslotte de ervaringsdeskundigen.

Dit zijn 5 manieren om eenvoudig een effectieve employer branding video te maken:

Inhoudsopgave

1. Dagje meelopen

Een video format dat erg populair is, is de "meeloopvideo". Een collega neemt de kijker aan de hand mee en vertelt over zijn of haar doorsnee werkdag.

Eigenlijk is dit net als een kantoorvideo ook meteen een rondleiding door het bedrijf, maar loop je nu een dagje mee vanuit het perspectief van de medewerker. Hoe ziet zijn of haar dag er uit?

Bekijk dit voorbeeld waarin je als kijker meeloopt met een verpleegkundige:

Als kijker weet je na het zien van deze video al veel beter of de werkomgeving je aanspreekt en of de functie aan je verwachtingen voldoet.

2. Zoom in op werkzaamheden van een paar collega's

Je kunt in je recruitment video ook 3 collega's kort iets laten vertellen op camera.

Waar zijn zij op dat moment mee bezig? Bekijk deze video die we maakten voor recruitment bureau Magnet.me.

Zo'n video is lekker laagdrempelig, je kijkt even mee en krijgt een indruk van de werkzaamheden van verschillende toekomstige collega's.

En met deze video wordt ook meteen een algemene indruk van het hele kantoor gegeven.

3. Directe oproep

Een derde optie voor een employer branding video is een oproep waarin jouw collega de kijker op een directe manier aanspreekt. Bekijk dit voorbeeld van een recruitment video voor een truckwash bedrijf.

Dit werkt omdat er veel energie in zit. Je krijgt er zin in om die vrachtwagens te wassen. Zeker bij een jongere doelgroep trekt zo'n stijl en enthousiaste tone of voice de aandacht.

4. Interview met anekdotes

Je kunt in een recruitment video ook wat meer de inhoud op zoeken, zeker als je veel meemaakt in je werk en anekdotes kunt vertellen over wat je werk zo leuk of bijzonder maakt. Bekijk dit voorbeeld over het werken in de thuiszorg:

Je kunt het interview format nog verder uitwerken en de collega's elkaar op verschillende locaties laten ontmoeten en hier vervolgens bijvoorbeeld een serie van maken met in iedere aflevering weer nieuwe collega's aan het woord. Dan wordt het meer een docuserie. Bekijk dit voorbeeld over het werken in de kinderopvang:

5. Aftermovie Personeelsfeest

Een vijfde optie voor employer branding videomarketing is misschien in dit rijtje een wat vreemde eend in de bijt, maar zeker interessant om te overwegen:

Een aftermovie van je personeelsfeest of bedrijfsuitje.

Een personeelsfeest is bij uitstek het moment dat veel van je collega's in een niet formele werksetting samen zijn en plezier beleven. Er is geen uitnodigender visitekaartje dan via zo'n video laten zien dat jullie een onwijs leuke club zijn om voor te werken.

Bekijk hier zo'n aftermovie:

Bonus format: Value video

Je kunt ook een recruitment video maken waarin de kernwaarden van je bedrijf voorbij komen en wat dat betekent voor het werkplezier van de medewerker. Iedere werknemer gaat bijvoorbeeld in op 1 van de kernwaarden, bekijk deze video:

Dat waren de 5 ideeën voor het maken van een recruitment video.

Ik herhaal ze nog even voor je:

  • Dagje meelopen met collega
  • Inzoomen op werkzaamheden meerdere collega's
  • Directe oproep
  • Interview met anekdotes
  • Aftermovie Personeelsfeest

Employer branding videoproductie uitbesteden?

Wil je een van deze employer branding video's laten maken? Dan kan Pro Motion Film je daar goed bij helpen.

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in of vraag eerst een offerte aan.

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot (MA Film Studies) specialiseert zich sinds 2011 in videoproductie en videomarketing. Met zijn videomarketing bureau Pro Motion Film helpt hij bedrijven en ondernemers te groeien met video.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Videoproductiebedrijf Pro Motion Film

12+ jaar ervaring

1200+ video's geproduceerd

200+ opdrachtgevers

Knalt jouw merk al van het scherm?

Je doelgroep bereiken, informeren en overtuigen met online video? Gaan we doen.

Deel je wensen en ontvang vrijblijvend advies over videomarketing.

Neem contact op