Filmploeg op locatie? Hierom werken wij altijd met twee of meer personen!

Heb je een filmploeg op locatie nodig? Ik probeer onze klanten er altijd van te overtuigen dat het echt waardevol is om naast een cameraman ook een regisseur, creatieve producer of extra cameraman en fotograaf in te huren.

Eigenlijk filmen wij altijd met een crew van twee personen of meer.

Zodat we de beste kwaliteit kunnen garanderen. En nog meer content kunnen opnemen.

Hieronder vind je zeven redenen waarom een filmploeg met twee tot drie personen volgens ons de beste oplossing is.

Inhoudsopgave

Een filmploeg inhuren
Filmploeg Pro Motion Film op locatie

1. Mogelijkheid om te overleggen

Een filmploeg met twee of meer makers biedt veel meer ruimte voor creativiteit. Een regisseur en cameraman kunnen met elkaar sparren over de beeldcompositie, de juiste lichtinval, de gewenste actie in beeld en inhoud van de opnamen. Op die manier haal je het maximale uit iedere situatie.

Als je alleen een cameraman inhuurt, dan zal hij zelf alle keuzes moeten maken. Wij werken gelukkig wel met cameramannen die van alle markten thuis zijn (camera, belichting, regie, geluid), maar als er snel gehandeld moet worden, ben je toch beter af met een team die deze taken kan verdelen.

Ook als je op basis van een dichtgetimmerd script filmt, kan het best zijn dat je op locatie plotseling moet improviseren. Want niet alles op papier is mogelijk in de praktijk. Een oplossing ontstaat dan veel sneller als je twee vakmensen hebt die met elkaar kunnen brainstormen.

Filmploeg impressie

2. Je houdt elkaar op zijn scherpst

Een ploeg met twee of meer makers controleren ook elkaars werk. Ookal hebben ze beiden hun eigen taak: een cameraman heeft meestal ook verstand van regie, en andersom.

3. Vier handen, ogen en oren in plaats van twee

Filmmaken betekent behalve overleggen ook goed kijken en luisteren. Als je onze ploeg een interview laat opnemen, dan kan de cameraman zich volledig bezighouden met het beeld. Is de spreker continue scherp? Komt zijn of haar gezichtsuitdrukking goed over? En de lichaamshouding?

Een regisseur of versslaggever kan tegelijkertijd letten op de inhoud: de antwoorden of tekst van de spreker. Kan het antwoord nog korter, nog beter? Moet een take over omdat er een woord wordt ingeslikt?

Zo ben je er van verzekerd dat de opnamen goed verlopen.

4. Meer tijd om te filmen

Een draaidag is meestal behoorlijk intensief en stressvol. Veel overleg, opnamen en verplaatsingen: alles moet er opstaan binnen de afgesproken tijd. Een groot deel van die stress en druk kan worden weggenomen als je met een paar extra handen bent. Dit geeft je draaidag een ontspannen sfeer.

Achter de schermen Pro Motion Film
Content regisseur, onze klant en cameraman

Terwijl de cameraman de cameraset opbouwt, kan de regisseur alvast een shot overleggen met de klant. Alles gaat gestroomlijnder. Je kunt meer content opnemen op een dag in minder takes. En zo haal je dus veel meer uit je draaidag.

5. Er kan met meer apparatuur gewerkt worden

Met een tweekoppige filmploeg kun je sneller alle equipment opbouwen. Denk aan belichting, een stabilizer of vliegen met een drone. Doordat we met twee man filmen, kunnen we in korte tijd alles klaarzetten.

Wij hebben ook meerdere malen meegemaakt dat we opeens van opnamelocatie moesten veranderen. Apparatuur van A naar B verplaatsen is vaak een hele volksverhuizing. Ook dan is een twee mans crew dus een uitkomst. Hier bespaar je veel tijd mee.

Opnames interview met filmploeg
Interview setting met twee camera's

6. Niet te druk, niet te veel afleiding

Een twee of drie koppige ploeg is beter dan alleen een cameraman.

Is een nog grotere ploeg dan niet nog beter?

Soms vraagt een draaidag inderdaad om een grotere opnameploeg. Denk aan een art director, lichttechnicus, geluidsman of visagiste.

Maar als het even kan, houden wij de ploeg liever op twee tot drie man.

We kunnen dan namelijk sneller schakelen. Bij meer dan drie man moet er ook meer overlegd worden en is de taakverdeling wat ingewikkelder. Meer kapiteinen op een schip. Dit kan een draaidag vertragen en onrustig maken.

We houden het team ook zo klein mogelijk zodat iedereen voor de camera zich sneller op hun gemak voelt.

7. Extra content

Ik bewaar de belangrijkste reden voor het laatst:

Door met een team van drie personen te werken, kan ik mijn klanten veel meer content aanbieden voor een voordelig tarief.

Graag werk ik bijvoorbeeld met twee cameramannen en een fotograaf. Dus een ploeg van drie personen. Deze ploeg is heeft ook veel ervaring met regie, productie, belichting en geluid opnemen.

Sneller video's maken

Dat betekent dat je met deze bezetting genoeg handen op locatie hebt voor professionele opnames, maar ook nog eens met 3 camera's content kunt schieten. Zo kunnen we op een productiedag tientallen video assets opnemen waarmee we kanalen maanden lang kunnen voorzien van content.

Wanneer alleen een cameraman?

Bovenstaande betekent natuurlijk niet dat het nooit een goed idee is om alleen een cameraman in te huren. Als je een draaidag kleinschalig wilt houden in verband met je budget, niet behoefte hebt aan veel content, of als het om relatief simpele opnamen gaat, dan is een cameraman echt een prima oplossing.

Cameraploeg inhuren via Pro Motion Film

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

We werken echt heel graag met hen

Saskia Teunissen, Persuade

Al diverse projecten met Pro Motion Film gedaan en elke keer tot volle tevredenheid! Zeer goede edits, flexibel, snel en betrouwbaar. We werken echt heel graag met hen.

Vooral de kwaliteit bleek super!

Annemijn Visscher, Onderzoeker, GGD Flevoland

Voor het maken van 3 videodocumentaires hebben wij gekozen voor Pro Motion Film. Vooral de kwaliteit bleek super! Wanneer ik weer een filmopdracht zou hebben, zou ik Pro Motion Film zo weer vragen!

Gewoon goede filmmaker

Ilse Kuiper, Content en communicatie DUOS, Erasmus MC

Gewoon goede filmmaker, begrijpt wat je wilt, en maakt er iets moois van. Professioneel, goed bereikbaar en goede prijs/kwaliteit. Een aanrader!

Hele fijne samenwerking!

Heleen Vos,

Hele fijne samenwerking! We zijn superblij met het resultaat van Promotion Film. Onze feedback op de eerste versie is heel goed en snel verwerkt totdat we precies kregen wat we voor ogen hadden. Ook was het filmen samen een hele leuke ervaring!

Francisco van Benthum

Prettig, helder en professioneel!

Francisco van Benthum, HACKED by__

Zeer prettig gewerkt met Pro Motion Film voor het realiseren van een Campagne video. Niels de Groot was verantwoordelijk voor dit project en de samenwerking met hem was zeer prettig, helder en professioneel. Oplevering heel snel en volgens wensen. Niels....zeer veel dank!!

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

  • Filmen met je smartphone

  • Perfecte video's monteren

  • IJzersterke scripts schrijven

  • Onweerstaanbare productvideo's maken

  • Geld verdienen met YouTube

  • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

De videogroeiformule - voor ambitieuze bedrijven

Laat je bedrijf sneller groeien met video. Claim nu de gratis whitepaper en ontdek hoe je video voor je laat werken.