Video Agency Amsterdam - Full Service Video Production

Wat doet onze video agency Pro Motion Film uit Amsterdam? Onze video agency maakt high end corporate video's.

Dat is in dit geval niet een kwestie van de telefoon pakken en filmen maar. Want dan zou je het ook prima zelf kunnen doen en hoef je geen bedrijf in te schakelen.

Wij bieden volledige ontzorging en kunnen een breed aanbod aan bedrijfsvideo's filmen.

Contact video agency Pro Motion Film

Wanneer huur je onze video agency Pro Motion Film in?

Je huurt onze videoproductie agency in omdat de video('s) die je nodig hebt van goede kwaliteit moeten zijn.

Bijvoorbeeld omdat je echt professioneel wilt overkomen en een video wilt maken waarbij jouw publiek de aandacht nooit verliest.

Daarmee verhoog je de kans dat jouw video ook echt effectief is en zichzelf terugverdiend.

Met name voor bedrijven is dit belangrijk als zij met videomarketing meer producten willen verkopen.

Je kunt er van uit gaan dat onze video agency video's maakt van professionele kwaliteit.

Denk aan het beeld en geluid. Dat moet goed zijn. Denk ook aan de compositie van het beeld, gebruik van lenzen, belichting en microfoons.

Denk verder nog aan regie van mensen voor de camera. En wat dacht je van een strakke en effectieve videomontage met bijzondere elementen er in verwerkt zoals motion graphics, sound design en voice-over. Ook dat voegt veel waarde toe aan een video.

Vanaf het eerste idee komt er dus vanalles kijken bij het maken van een video via onze video agency uit Amsterdam.

Contact video agency Pro Motion Film

Opnemen van video
Er komt veel kijken bij de opnames

Interessant artikel: Hoe bepaal je welk videobedrijf je het beste kunt inhuren?

Videoproductie in 3 fases

Onze video agency maakt video's aan de hand van 3 fases:

- Pre- productie: de voorbereidende fase

- Productie: de opnameperiode

- Postproductie: videobewerking

Pre-productie

Tijdens de Pre-productie fase worden alle voorbereidingen getroffen die nodig zijn om de opnames in goede banen te leiden.

Wanneer je een videoproductie agency zoals Pro Motion Film inschakelt, zullen we jou hier gelijk goed mee helpen.

Het is logisch dat de taken van de pre-productie tussen het videobedrijf en de klant worden verdeeld. Tenzij je het videoproject echt "over de schutting" gooit en alles laat uitvoeren door het productiebedrijf. Maar je moet je afvragen of je dan een video krijgt van het gewenste resultaat.

Inhoudelijke voorbereidingen

Een goede video maak je niet zomaar.

Over een goede video is van te voren ook goed nagedacht. Je begint niet gelijk te filmen. Net als dat je niet gelijk schoenen koopt zonder deze eerst te passen. Misschien als je de schoenen via een webshop besteld, maar dan grote kans dat je ze weer terug moet sturen, omdat ze toch niet lekker zitten.

Je wilt geen video maken die je achteraf opnieuw moet schieten, omdat de opnames toch niet zo goed doordacht waren.

Daarom worden de volgende zaken altijd vooraf goed voorbereid:

- Script

- Moodboard

- Shotlijst

In feite is dit jouw video, maar dan nog op papier.

Script

In het script staat het hele scene-overzicht: wie wat zegt en in welke volgorde, op welke locatie en hoe het visueel in beeld is gebracht.

Mood board

Een mood board geeft de tone of voice van de video aan: "dit is het gevoel dat we willen oproepen". Hieruit blijkt bijvoorbeeld of de video heel strak en statisch wordt. Denk aan groothoekbeelden vanaf statief gefilmd. Of dat de video juist heel intiem moet aanvoelen met veel close-ups en detailbeelden.

Shotlijst

In een shotlijst staat ieder shot uitgeschreven. Welke lens wordt er gebruikt? Is het een close-up of groothoek shot? Wordt er met een statief of vanuit de hand gefilmd? Op welke locatie? En wat zien we in beeld?

Dit is een fijne houvast voor de cameraman.

Je kunt dit heel uitgebreid aanpakken. Maar al deze zaken kunnen ook in 1 document worden verwerkt waarin alle dialoog, shots en tone of voice van de visuals staan uitgeschreven.

Voice-over

Een andere tekst die je vaak ook van te voren al kunt uitwerken is de voice-over tekst. Deze kun je vooraf uitschrijven zodat je precies kunt bepalen wat er in beeld gezegd gaat worden.

Zo kun je de inhoud en lengte al precies bepalen.

Ook presentatieteksten kun je van te voren uittypen. Wat gaat de persoon op camera vertellen?

Bij een interview video zal dit lastig zijn. Want je wilt een interview spontaan houden. Wel kun je natuurlijk de vragen uitschrijven en een outline van de gewenste antwoorden op papier zetten.

Locatie en mensen

Je hebt natuurlijk ook de locaties en mensen nodig in je video. En een opnamedatum waarop iedereen kan. Dit is het andere deel van de pre productie.

- Locatiescouting: op welke locaties worden de scenesopgenomen en is er toestemming om hier te filmen?

- Mensen: wie zijn er nodig voor de video en wanneer kunnen zij?

Dit is ook vaak een stap die de opdrachtgever uitvoert, zeker bij bedrijven die hun klanten of partners bij de opnames betrekken.

Als er studiowerk of acteurs bij komen kijken, is het weer eerder de taak van een videoproductiebedrijf om hen te casten en te boeken.

Is alles goed geregeld? Dan is het tijd voor de opnames.

Opnames

Het filmen van de video's. Dit kan in een dagdeel, hele dag of meerdere dagen gedaan worden, afhankelijk van hoe complex de opnames zijn of hoeveel video's er geproduceerd worden.

Onze video agency verzorgt de filmploeg die noodzakelijk is om de gewenste video's te maken. Doorgaans vindt je de volgende mensen op de set.

Cameraman of cameravrouw

Veel video's worden tegenwoordig door alleen een cameraman gefilmd. Cameramensen zijn steeds meer all-round en hebben goede basiskennis van licht en geluid waardoor je soms geen aanvullende crewleden nodig hebt. Voor de kleinschaligere online video's volstaat een cameraman dus vaak.

Cameraman voorbeeld
Cameraman met camera

Extra content creator

Een extra camera-operator: we noemen het steeds vaker content creator. Dit is een tweede crewlid die met een (foto)camera rondloopt of een drone omhoog kan gooien. Op die manier kunnen er op hetzelfde moment meerdere opnames gemaakt worden. Tijd van de mensen die in beeld worden gebracht is vaak beperkt en met een extra content creator kun je de tijd zeer efficient indelen.

Voorbeeld: Is persoon A klaar met het interview? Dan kunnen er van hem of haar alvast sfeerbeelden gefilmd worden door de extra content creator, terwijl persoon B het interview in gaat.

Producer

Zit je tijdens de draaidag met een strak schema, meerdere opnamelocaties, gesjouw van apparatuur, lunch, en moet er veel overlegd worden?

Een producer is degene die de kwaliteit en deadlines bewaakt en goed communiceert met de opdrachtgever en alle betrokkenen op de set.

Hij of zij regelt dat de draaidag zo efficient mogelijk verloopt en dat er geen tijd verloren raakt aan het nog moeten regelen van een lunch of parkeerplaats bijvoorbeeld.

Het voordeel is dat de producer vanuit onze video agency het hele project begeleidt: van pre-productie tot oplevering. Hij of zij is dus bekend met de wensen van de klant en weet precies wat er moet gebeuren.

Simpele productiewerkzaamheden uitvoeren tijdens de opnamedag is overigens ook een taak die de opdrachtgever soms prima kan vervullen.

Geluidsman en gaffer (licht)

Bij de grotere videoproducties zoals een (online) commercial zijn er grotere budgetten gemoeid: alles aan de video moet perfect zijn. Licht en geluid zijn zeer belangrijke onderdelen van film maar worden vaak "wegbegroot" omdat het toch snel 1.000,- euro extra kost per opnamedag om hiervoor twee professionals langs te laten komen.

Gaffer
Gaffer aan het werk

Regisseur

Als je het dan toch groots aanpakt en met acteurs op de set werkt, dan heb je ook een regisseur nodig die verantwoordelijk is voor de inhoudelijke kwaliteit van het eindproduct. De cameraman is niet langer een all-round filmer, regisseur, geluidsman en lichttechnicus in één, maar richt zich in deze opzet puur op het visuele aspect en krijgt eerder de rol van een director of photograpy.

Een videoproductie bedrijf kan een regisseur aandragen die goed past bij het genre en de specifieke tone of voice van het project.

Visagiste

Een visagiste wordt zowel bij kleinschalige als grootschalige producties ingezet. Bij kleinschalige producties is het eigenlijk alleen nodig als er meerdere personen worden geinterviewd in vol studiolicht. Ook hechten vrouwelijke gasten vaak meer waarde aan visagie dan mannelijke kandidaten. Een video agency zoals Pro Motion Film heeft een kort lijntje met verschillende visagisten.

Je ziet, een video maken via onze video agency wordt vakkundig aangepakt.

Je kunt opnames verwachten van hoge kwaliteit waarbij technisch alles klopt en de mensen in beeld uitermate goed uit de verf komen en ook geloofwaardig overkomen richting de kijker.

Het is nu tijd voor de laatste productiefase: postproductie.

Postproductie

In de postproductie wordt beeld en geluid gecombineerd tot een lopend geheel. Hier ontstaat een uniek audiovisueel product met een eigen beeldtaal.

Ook hier maakt een videoproductie bedrijf vaak het verschil ten opzichte van dat je het allemaal zelf moet doen.

De belangrijkste onderdelen van de postproductie zijn:

Editing

Voor videobewerking zijn steeds meer handige video apps en software programma's beschikbaar, zodat je hiermee ook zelf aan de slag kunt.

Een simpele edit kun je misschien zelf nog wel doen. Maar in de praktijk heb je voor een complexe edit wel echt een editor nodig met veel ervaring.

Het voordeel is dat onze video agency met professionele software werkt. Zodat er veel meer mogelijk is.

De editor maakt een video die strak in elkaar zit. De timing, beeldvolgorde en inhoud: alles moet kloppen. Iedere vorm van ruis moet er uit worden geknipt. Denk aan shots of dialoog die je niet nodig hebt om het verhaal te vertellen en de video onnodig lang maken.

Editor monteert video
Videomontage door editor

Voice-over

Pro Motion Film boekt de voice over stem en begeleidt het inspreekproces. De audio wordt strak onder de beelden gelegd, getimed en eventueel voorzien van de nodige audionabewerking.

Graphics

De video kan verrijkt worden met motion graphics. Ook dit draagt bij aan een unieke beeldtaal. Hiermee steek je de video in een professioneel jasje.

Denk aan een visueel intro, naamtitels en een endboard met logo-animatie of mooie maatwerk end credits.

Rechtenvrije muziek

Een video zonder muziek is als een boterham zonder beleg: droog en saai. Zware hap om door te komen.

Video agency Pro Motion Film heeft een database aan rechtenvrije muziek van goede kwaliteit. Hierdoor is er altijd muziek te selecteren die perfect aansluit bij het gevoel van de beelden. Een website met goede rechtenvrije muziek die wij zelf vaak gebruiken is Artlist.io.

Stock video

Soms is het lastig om aan alle beelden te komen die je nodig hebt om je verhaal te vertellen. In dat geval zou je subtiel stock video in kunnen zetten.

Net als rechtenvrije muziek heeft een videoproductie bedrijf vaak ook abonnementen lopen bij websites die stock video aanbieden. Een bekende website is bijvoorbeeld Storyblocks.

Onze video agency weet beelden te selecteren die niet over-de-top stocky zijn en goed aansluiten bij de beelden die tijdens de opnames zijn gefilmd.

Wij verrichten de nodige research en download de beelden voor je. Dit scheelt jou veel tijd en geld.

Ondertiteling

Steeds vaker worden video's voorzien van ondertiteling. Dat heeft meerdere voordelen.

Het ondertitelen moet wel goed gebeuren. Want als de uitlijning, lettergrootte of timing van de tekst niet klopt, is dat erg irritant voor je kijker. Je wilt een mooi lettertype en een leesbare ondertiteling die niet afleidt.

Onze video agency weet hoe ze deze ondertiteling moeten maken en kunnen dit vrij snel toevoegen aan de gemonteerde video of aanleveren als los SRT bestand.

Lees ook: Ondertiteling toevoegen aan je video: 5 redenen voor titels

Welke video production agency kies je?

Er zijn ontzettend veel video agencies met allemaal weer een eigen expertise.

Pro Motion Film richt zich bijvoorbeeld met name op bedrijfsvideo's waarin geen acteurs of figuranten aan te pas komen. Dus videocontent met "echte mensen"(collega's, klanten, partners, etc). Denk aan interviews, klant testimonials en storytelling video's ter promotie van een product of dienst.

Kant en klaar eindproduct

Onze video agency zal de video vervolgens aanleveren bij de klant. Daarmee zit hun werk er op. Misschien geven ze ook advies over hoe je de video het beste kunt delen. Maar verder houden zij zich niet bezig met de marketingstrategie

Wil je jouw doelgroep perfect bereiken en het maximaal aantal kijkers? Dan kun je eventueel ook een videomarketing bureau inschakelen. Zij hebben een grotere adviserende en uitvoerende rol en maken niet alleen de video, maar zorgen er ook voor dat deze goed bekeken gaat worden.

Professionele video laten maken

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Next Level Videomarketing Podcast

Voor bedrijven die willen groeien met video

Welke video's kun je het beste maken? En als je dan een bepaalde video gaat maken, hoe pak je dat dan het beste aan?

Ontdek het in de Next Level Videomarketing podcast:

✅ 12+ jaar ervaring

1400+ video's geproduceerd

250+ opdrachtgevers

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking

Kickstart je videoproducties

Zelf goede video's maken? Geef je videoproducties en videomarketing een vliegende start met onze overcomplete e-bookbundel:

Download de 7 masterclasses

Meer dan 500 pagina's vol met hands-on tips en praktische oefeningen

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

Complete bundel met 7 onmisbare e-books:

Module 1. Filmen met je smartphone

Module 2. Perfecte video's monteren

Module 3. IJzersterke scripts schrijven

Module 4. Blauwdruk succesvolle videomarketing

Module 5. Onweerstaanbare interviews maken

Module 6. Geld verdienen met YouTube

Module 7. Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Claim hier de complete PMF Bundle

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

De 5 grootste blunders in videomarketing

Ontdek in deze gratis whitepaper hoe je meer leads, klanten en fans krijgt met video.