Interviewserie voor VNG International

VNG International is onderdeel van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en richt zich op het versterken van de democratie van lokale overheden in ontwikkelingslanden. Tijdens de coronapandemie waren studiebezoeken niet mogelijk. Om toch internationale partners welkom te heten en kennis te delen, vroeg de organisatie ons om vijf video's op te nemen waarin wethouders en ambtenaren vertellen over onze lokale democratie. De video's zijn opgenomen in het Engels. Maar dat spreken ze nauwelijks in bijvoorbeeld Algerije of Tunesië. En toen?

Het verhaal in trekken

In vijf dagen interviewden we tien wethouders en ambtenaren op het stadhuis in Amsterdam en Haarlem en op het kantoor van VNG in Den Haag. Terwijl zij aan het woord zijn, wordt het beeld steeds afgewisseld met beelden die we bijvoorbeeld op straat hebben opgenomen en beelden van de praktijkvoorbeelden die worden besproken. Dit geeft de video's het karakter van een documentaire of reportage, wat de kijker meer het verhaal in trekt; met alleen 'talking heads' vinden mensen het vaak lastig om de aandacht erbij te houden. Zeker wanneer de video een half uur duurt, zoals in dit geval.

Potentieel bereik van 2,1 miljard

Naast een video over de VNG zelf, komen onderwerpen als burgerparticipatie, sociale en economische inclusiviteit, lokale duurzame economische ontwikkeling en regionale samenwerking aan bod. VNG International zet de video's in als onderdeel van capaciteitsopbouwprogramma's in buitenlandse gemeenten. Als je ook lokale overheden in landen als Algerije en Tunesië wil bereiken, is Engels onvoldoende. Daarom verzorgden we naast de Engelse ondertiteling van de Engelstalige video's ook een versie met Franse en een met Arabische ondertiteling. Het resultaat: 15 video's in 3 talen die tezamen door zo'n 2,1 miljard mensen worden gesproken. Best een aardig bereik.

Ook het maximale uit je videomarketing halen?

Bel 020 233 33 51, mail naar [email protected] of vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

Vertel ons over je wensen

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

We werken echt heel graag met hen

Saskia Teunissen, Persuade

Al diverse projecten met Pro Motion Film gedaan en elke keer tot volle tevredenheid! Zeer goede edits, flexibel, snel en betrouwbaar. We werken echt heel graag met hen.

Vooral de kwaliteit bleek super!

Annemijn Visscher, Onderzoeker, GGD Flevoland

Voor het maken van 3 videodocumentaires hebben wij gekozen voor Pro Motion Film. Vooral de kwaliteit bleek super! Wanneer ik weer een filmopdracht zou hebben, zou ik Pro Motion Film zo weer vragen!

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Testimonial pitch filmpje Liza

Binnen 1 week een super filmpje opgeleverd!

Liza Cornet, Neurowetenschapper

De samenwerking met Niels verliep erg prettig: de communicatie verliep snel, vriendelijk en helder en Niels dacht actief mee aan de vorm, maar ook aan de inhoud van mijn pitch filmpje. Dat werkte erg goed. Uiteindelijk binnen 1 week een super mooi filmpje geschoten én opgeleverd! Veel dank!

Gewoon goede filmmaker

Ilse Kuiper, Content en communicatie DUOS, Erasmus MC

Gewoon goede filmmaker, begrijpt wat je wilt, en maakt er iets moois van. Professioneel, goed bereikbaar en goede prijs/kwaliteit. Een aanrader!

Hele fijne samenwerking!

Heleen Vos, Tyche

Hele fijne samenwerking! We zijn superblij met het resultaat van Promotion Film. Onze feedback op de eerste versie is heel goed en snel verwerkt totdat we precies kregen wat we voor ogen hadden. Ook was het filmen samen een hele leuke ervaring!

Francisco van Benthum

Prettig, helder en professioneel!

Francisco van Benthum, HACKED by__

Zeer prettig gewerkt met Pro Motion Film voor het realiseren van een Campagne video. Niels de Groot was verantwoordelijk voor dit project en de samenwerking met hem was zeer prettig, helder en professioneel. Oplevering heel snel en volgens wensen. Niels....zeer veel dank!!

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Testimonial inriver

Drie projecten gedaan met tier1 internationale klanten

Carl Brenninkmeijer, Partner Manager, inRiver

We hebben met Pro Motion Film drie projecten gedaan met tier1 internationale klanten en zijn uiterst tevreden over de levering, prijs, ondersteuning, kwaliteit en ervaring.

Prettig in de omgang

Liselotte van 't Veer, Adviseur (Marketing) Communicatie, De Zorgcirkel

Met Niels en zijn collega's hebben we 24 locatiefilmpjes gemaakt. Dit verliep erg soepel en we zijn trots op het resultaat! Meedenkend, flexibel, goed bereikbaar en prettig in de omgang. Blij mee!

Testimonial Laurens

Denken goed met je mee

Laurens Hilboezen, Eigenaar, Viewie Media

Fijne partij om mee samen te werken! Denken goed met je mee en komen ook met goede ideeën om de video nog vetter en beter te maken. Aanrader!

Bekijk meer testimonials