Locatiescouting

Wil je op locatie laten filmen? Kijk dan eerst met behulp van locatiescouting waar de perfecte plek te vinden is. Dit hoeft niet altijd de plek te zijn die je in gedachte had. Het kan goed zijn dat er betere opties te vinden zijn.

Verschillende scènes

Wanneer je content maakt die bestaat uit verschillende scènes, dan heb je meerdere opnamelocaties nodig. Een locatiescout inhuren is hier de juiste methode voor. Omdat details belangrijk zijn in online video, is ook de juiste locatie essentieel. Daarom is het altijd slim om gebruik te maken van locatiescouting.

Wij kunnen je helpen bij het zoeken naar de ideale filmlocatie, dat doen we aan de hand van research en bezoeken van diverse locaties. We maken foto's van de ruimtes en omgeving. En we praten met de beheerder of eigenaar. Alle verzamelde informatie sturen we vervolgens door naar jou.

Zo kan je precies de plek vinden die jouw content sterker maakt. Zoals voor veel zaken geldt, geldt ook voor locaties dat ze de authenticiteit kunnen bevorderen.

Soort video

Wanneer is het slim om met een locatiescout te werken? Dit is vooral het geval voor video waarin het verhaal heel belangrijk is. Denk bijvoorbeeld aan een documentaire. Ook voor een video advertentie of online commercial kan de omgeving van groot belang zijn. Hoe echter alles er uitziet, hoe beter je video ontvangen wordt door de kijker. Vooral het oproepen van de juiste sfeer hangt vaak sterk af van de locatie die gebruikt wordt.

Praktisch

Een locatiescout inhuren is de garantie voor nog veel meer voordelen. Zo kan de locatiescout helpen met het produceren van de locatie. Soms heb je toestemming nodig of zijn er kosten verbonden aan het filmen op locatie. De locatiescout heeft kennis van dit proces en weet precies wat er voor nodig is om ergens binnen te komen.

Ook wordt er in eerste instantie gezocht naar de perfecte plek in de buurt. Want dat levert tijd en gemak op. Minder reistijd en meer uren om te filmen.

Bovendien kan de locatiescout ook helpen met het aankleden van de locatie.

Maak & lanceer!

Maak en lanceer je eerste bedrijfsvideo in 7 simpele stappen.