Wat is Adobe Premiere?

Betekenis Adobe Premiere

Adobe Premiere is videobewerkingssoftware die kan worden gebruikt door een video-editor die snel en gemakkelijk video's wilt bijsnijden, aanpassen, of van effecten wilt voorzien.

Wat kan je met Adobe Premiere?

Adobe Premiere heeft vele verschillende toepassingen, voor vele typen video professionals.

Adobe Premiere biedt je talloze opties en variaties om op eenvoudige wijze mee aan de slag te gaan. Je ontvangt tips, krijgt hulp en uren aan inspiratie met behulp van ordeningstools, stapsgewijze uitleg en veel extra gadgets. De video's die je gemaakt hebt, kan je vervolgens gemakkelijk delen.

Adobe Premiere Rush

Premiere Rush is een gratis videobewerkingsprogramma voor iOS, Mac, Android en Windows. Ook als beginnende videomaker kan je er gemakkelijk mee overweg. Video's of foto's van je computer of je externe harde schijf kan je rechtstreeks overplaatsen op Premiere Rush.

Adobe Premiere Pro

Adobe Premiere Pro is een betaalde variant van Premiere voor zowel Windows als Mac. Het is het meest uitgebreide videobewerkingsprogramma van Adobe en een programma dat ook door professionals wordt gebruikt. Het is uitstekend samen te gebruiken met andere programma's van Adobe, waaronder Adobe After Effects en Adobe Media Encoder. Je kunt, als je nieuwsgierig bent, gebruik maken van een proefperiode van 7 dagen: een week gratis experimenteren!

De voordelen van Adobe Premiere

Je hebt een modus voor snelle bewerkingen tot je beschikking, evenals een aanbod van automatisch gegenereerde effecten en compilaties. Adobe Premiere staat vol tutorials en tips. Er is een zoekmachine voor als je naar iets specifieks op zoek bent, of vergeten bent waar je het de eerste keer gevonden hebt. Je video's kan je gemakkelijk delen via Vimeo of uploaden naar YouTube.

Meer gerelateerde begrippen

Meer videoproductie begrippen

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot (MA Film Studies) is met meer dan 12 jaar ervaring en 1200+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van ervaren video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en (internationale) organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met inhoudelijk sterke video's.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Meer over de missie van Pro Motion Film ->

Kickstart je videoproducties en videomarketing

Geef je videoproducties en videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

Met onze e-book masterclasses willen we jou de juiste stappen en tools aanreiken om zelf succesvolle video's te maken.

Complete bundel met 7 onmisbare e-books:

 • Module 1. Filmen met je smartphone
 • Module 2. Perfecte video's monteren
 • Module 3. IJzersterke scripts schrijven

 • Module 4. Blauwdruk succesvolle videomarketing

 • Module 5. Onweerstaanbare interviews maken

 • Module 6. Geld verdienen met YouTube

 • Module 7. Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Meer dan 500 pagina's vol met hands-on tips en praktische oefeningen.

Claim hier de complete PMF Bundle.

Nu voor slechts €49.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

 • PMF Complete Bundle

  PMF Complete Bundle

  Vergroot je naamsbekendheid, maak van kijkers fans en verkoop sneller en meer met video. Deze 7 onmisbare e-books onthullen alle geheimen.

  664,- 69,- -90%