Wat is decoupage?

Decoupage is een ander woord voor editing

Decoupage betekent letterlijk 'in stukken snijden' en komt uit het Frans. In de filmwereld is dit dan ook onderdeel van het editing proces.

Je snijdt de film in stukken en plaatst bepaalde scenes naast andere scenes om continuïteit te creëren of een bepaald effect te realiseren. Een ander woord voor decoupage in het Engels is dan ook editing. Met decoupage snijd je je script in stukken en met montage plak je ze vervolgens weer aan elkaar.

Editing uitbesteden

Een goede video editor zorgt ervoor dat jouw video perfect wordt. Het op de juiste manier aan elkaar plakken van scripts is cruciaal voor het succes van je bedrijfsfilm. Een videoproductiebedrijf is hier zeer ervaren in en maakt van jouw apart gefilmde scenes één samenhangend en aantrekkelijk geheel.

Meer gerelateerde videomontage begrippen:

Videomontagesoftware Videobewerking Postproductie Edit suite Proxy editing KeyframeSpotten Decoupage Frame Shot Scène Picture lock Sound design Audionabewerking Rechtenvrije muziek Kleurcorrectie Converteren Aspect ratio BestandsformaatMP4MOVH264 ProRes 422 Exporteren Video export WeTransfer Revisieronde Fade in Fade to white Cross fade Split screen Graphic match Hard cut Wipe Blur effect Contrast Archiefmateriaal Cold open Call to action Motion graphics Logo-animatie Lower third Video watermark Off screen

Videoproductiebedrijf Pro Motion Film

12+ jaar ervaring in videoproductie

1200+ video's geproduceerd

200+ opdrachtgevers

Kickstart je videomarketing

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

Met onze e-book masterclasses willen we jou de juiste stappen en tools aanreiken om zelf succesvolle video's te maken.

Claim hier de complete PMF Bundle.

Nu voor slechts €74.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Bekijk Kickstartbundel