Wat is een documentaire?

Cameraman tijdens opnames van documentaire

Een documentaire is een filmgenre. Je herkent het doordat het echte gebeurtenissen omschrijft en dus geen fictie is.

Met een documentaire proberen filmmakers vaak een standpunt over te brengen of te informeren. Er zijn bijvoorbeeld biografische documentaires die iets vertellen over het leven van een persoon of historische documentaires die een gebeurtenis omschrijven. Reisdocumentaires en propagandafilms worden vaak ook onder deze noemer geplaatst.

Wat kun je met een documentaire bereiken?

Er zijn verschillende beweegredenen om een documentaire te maken. Je kunt er gebeurtenissen voorgoed mee vastleggen en er zorg voor dragen dat ze nooit vergeten worden. Ook kun je mensen met een documentaire inlichten en helpen iets beter te begrijpen, kun je ze overtuigen van een mening of simpelweg je passie voor een onderwerp overbrengen. Het belangrijkste kenmerk is dat een documentaire gaat over iets wat echt is gebeurd.

Een documentaire maken

Ook jij kunt een cameraman inhuren en een schitterende documentaire maken. Het is een manier om ook zelf ergens volledig in te duiken, met mensen te praten en meer te leren over een onderwerp. Met een videoproductiebedrijf is je succes nog meer verzekerd en maak je een documentaire waar vast interesse in is.

Meer gerelateerde videoproductie begrippen:

Teaser Video impressie Video snippet Showreel video Video background Video header Horizontale video Verticale video16:9 video 4:5 video 9:16 video Cinemascope 4K video Videoboodschap Bedrijfsvlog Video live streaming Online video cursus Webinar E-learning video Podcast video Documentaire Non-fictie Campagne video Videocampagne Klant testimonial Vacature video Onboarding video Wervingsvideo How to video Beursvideo Webshop video Nieuwsbrief video Makelaarsvideo Drone video Gepersonaliseerde video Long form video content Stock video

Online documentaire van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Documentaire laten maken

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar