Wat is een scène?

Wat is een scene?

Het woord scène is afgeleid van het Latijnse woord scaena. Dit verwijst naar een afgeronde eenheid in een film of toneelstuk waarin de focus ligt op een bepaalde handeling.

De scène kan bestaan uit een enkel of meerdere shots. Dit is afhankelijk van de voorkeur van de producent. Wel geldt dat een scène altijd in zijn geheel op een locatie wordt opgenomen. Bovendien is er ook sprake van een eenheid van tijd. Dit betekent dat de scène eindigt zodra het verhaal wordt verlegd naar een punt in de toekomst of het verleden.

De rol van een video editor

Wat er zich precies afspeelt in een scène is vastgelegd in een script. Dit script wordt onder andere gelezen door de video editor. Deze gaat vervolgens aan de slag met het knippen en plakken van al het beeldmateriaal, tot er een samenhangend geheel ontstaat. Uiteraard werkt hij hierin samen met de producent. De video editor heeft namelijk geen zeggenschap over het eindresultaat.

Video editor inhuren

Als je van plan bent een filmproductie op te zetten, is het altijd verstandig om een video editor in te huren. Hoewel je kunt besluiten zelf een poging te wagen met het samenvoegen van de verschillende beelden, is dit een zeer tijdrovend proces. Bovendien profiteer je met het uitbesteden van deze taak gegarandeerd van een uitstekend eindresultaat.

Meer gerelateerde videomontage begrippen:

Videomontagesoftware Videobewerking Postproductie Edit suite Proxy editing KeyframeSpotten Decoupage Frame Shot Scène Picture lock Sound design Audionabewerking Rechtenvrije muziek Kleurcorrectie Converteren Aspect ratio BestandsformaatMP4MOVH264 ProRes 422 Exporteren Video export WeTransfer Revisieronde Fade in Fade to white Cross fade Split screen Graphic match Hard cut Wipe Blur effect Contrast Archiefmateriaal Cold open Call to action Motion graphics Logo-animatie Lower third Video watermark Off screen

Video editor inhuren

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar