Wat is een vacature video?

Wat is een vacature video

Een vacature video is een korte video ter ondersteuning van een vacature. Hij wordt door de werkgever gemaakt om de potentiële sollicitant een idee te geven van het bedrijf waarvoor ze komen te werken.

De werksfeer komt er in naar voren, de werkvloer wordt getoond en mogelijke collega's komen in beeld. Met een vacature video kan een sollicitant van tevoren bepalen of de baan een sollicitatie waard is. Dat heeft voor de werkgever als voordeel dat er alleen sollicitanten afkomen op de video die serieus zijn en dat scheelt tijd en werk.

Waarom een vacature video maken?

Het maken van een vacature video heeft niet alleen als voordeel dat je er tijd mee bespaart.

  • Het geeft je ook de mogelijkheid een boodschap met emotie over te brengen en niet alleen met een saaie tekst of vakjargon.
  • Het is een methode die nog weinig gebruikt wordt en waar je dus de concurrentie mee voor kunt zijn.
  • Met een vacature video valt je vacature beter op en is de kans dat je een goede kandidaat vindt groter.

Een vacature video laten maken

Als je professioneel over wilt komen, dan huur je een professionele cameraman of een videoproductiebedrijf in voor je vacaturevideo. Zij zorgen ervoor dat jij en je bedrijf op zijn best worden gepresenteerd. Laat de sollicitanten dan maar komen.

Meer gerelateerde videoproductie begrippen:

Teaser Video impressie Video snippet Showreel video Video background Video header Horizontale video Verticale video16:9 video 4:5 video 9:16 video Cinemascope 4K video Videoboodschap Bedrijfsvlog Video live streaming Online video cursus Webinar E-learning video Podcast video Documentaire Non-fictie Campagne video Videocampagne Klant testimonial Vacature video Onboarding video Wervingsvideo How to video Beursvideo Webshop video Nieuwsbrief video Makelaarsvideo Drone video Gepersonaliseerde video Long form video content Stock video

Vacature video van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Vacature video laten maken

Portfolio

Voor ons geldt hetzelfde als voor jou: je kunt wel vertellen wat je doet, maar eigenlijk moet je het gewoon laten zien.

Bekijk meer portfolio

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar