Wat is een video still?

Wat is een video still

Een video still is een screenshot uit een video. Stel je hebt een mooie video gemaakt, dan kun je daar op elk moment een foto van maken en deze bewaren.

Deze foto wordt dan een video still genoemd. Wil je hier een kwalitatieve foto aan overhouden, dan is het belangrijk dat de video ook van goede kwaliteit is. Is de video geschoten met een oude camera, dan zal de kwaliteit van de foto even goed zijn als de kwaliteit van de video, nooit hoger.

Een still is ideaal om een bepaald moment vast te leggen op een foto. Of misschien wil je een thumbnail maken voor je video. Een videostill maken is gemakkelijk en hier zijn verscheidene programma's voor. Soms levert het een ideale foto op die je zonder video nooit had kunnen schieten.

Meer gerelateerde begrippen

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

  • Filmen met je smartphone

  • Perfecte video's monteren

  • IJzersterke scripts schrijven

  • Onweerstaanbare productvideo's maken

  • Geld verdienen met YouTube

  • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)