Wat is TikTok?

Wat is TikTok

TikTok is een unieke sociale media app waarmee je korte muziekvideo's kunt maken die je vervolgens via het platform kunt delen.

De filmpjes hebben meestal een lengte van 15 seconden tot een minuut. Sinds enige tijd is het ook mogelijk om met TikTok video's tot wel 10 minuten te maken. Het leuke van TikTok is dat je jezelf heel eenvoudig kunt filmen terwijl je aan het zingen of dansen bent. Playbacken kan natuurlijk ook. Je kunt de korte video's snel bewerken met een aantal speciale effecten en daarna direct online zetten. Het maken van een filmpje is zo gedaan.

Wat kun je met de app TikTok?

TikTok is een laagdrempelig sociale media platform waarop alles in de basis draait om zang en dans. Al zijn er ook veel TikTok makers die ander type videocontent maken, zoals:

  • Wist je dat? - video's
  • Prank video's
  • Grappige content

Het is daarnaast ook mogelijk om te livestreamen via TikTok en te chatten.

De gebruikers kunnen filmpjes uploaden en met elkaar delen. Net zoals je van YouTube en andere sociale media platforms gewend bent, kunt je video's liken en reacties schrijven. Het is ook makkelijk om een TikTok video naar een ander sociale media platform te exporteren. Je kunt de video die je met TikTok hebt gemaakt ook makkelijk op Facebook of Instagram zetten.

Hoe populair is TikTok

Sociale media apps worden door heel veel mensen gebruikt: hoe meer mensen hoe beter. TikTok bestaat nog niet zo lang (en was eerst bekend onder de naam Musical.ly, tot het door een Chinees bedrijf werd overgenomen en van naam veranderd). TikTok is in korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste sociale media apps. Op dit moment zijn er wereldwijd ruim 100 miljoen gebruikers. Je kunt op TikTok dus video's zien die letterlijk overal vandaan komen.

Voor wie is TikTok geschikt

Om van TikTok gebruik te maken, moet je het niet erg vinden om zelf in beeld te komen. Officieel moet je minstens 13 jaar zijn om van de app gebruik te maken, maar in de praktijk zijn er ook veel jonge gebruikers op actief. Je kunt namelijk gemakkelijk je geboortedatum vervalsen en zeggen dat je ouder bent dan je eigenlijk bent.

Hoe kun je van TikTok gebruik maken?

Om van TikTok gebruik te maken, heb je een smartphone of tablet nodig. Vervolgens moet je de app hierop installeren. Voor het aanmaken van je profiel moet je je e-mailadres of je telefoonnummer gebruiken. Ook kun je je via Facebookaccount aanmelden. Op TikTok zijn alle accounts automatisch: iedereen kan zien wat je online zet, tenzij je via instellingen voor een "privé-account" kiest. Mocht je het account van een beroemd persoon zoeken, dan zul je zien dat deze "Geverifieerd" zijn. Dit houdt in dat de accounts van de beroemde mensen zelf zijn.

Hoe maak je via TikTok een goede video?

Een goede video moet entertainend zijn. De beste video's zijn grappig en uitdagend. Je moet goed met de camera om kunnen gaan, goed effecten kunnen toevoegen en je video niet te lang maken, want dan haken mensen af. Heb je een krachtige video gemaakt? Dan kan deze viraal gaan.

Meer gerelateerde begrippen

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

  • Filmen met je smartphone

  • Perfecte video's monteren

  • IJzersterke scripts schrijven

  • Onweerstaanbare productvideo's maken

  • Geld verdienen met YouTube

  • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Diensten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Testimonial video

Recruitment video

Instructiefilm

Aftermovie

Videocontent

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92